Valborg och shopperi

Onsdag och valborgsmässoafton. En god thaimiddag och lite singha ligger gott i magen. Lika gott ligger vår underbara buspojke Theodor och snusar på kudden. Han och jag har varit och hälsat på min kompis Tåmpa som nyss flyttat till Hammarby Sjöstad idag. Vilken härlig lägenhet han har fått tag på, och så låg den på bottenvåningen med värsta mysiga uteplatsen. Theodor gick vild på rabatter och blomkrukor och var riktigt busig. Fika, skvaller och så tog vi en tur till Sickla Köpcenter. Jag var effektivare än någonsin och efter 5 min så hade jag inhandlat en jättesnygg ljus trenchcoat på VILA. Inte så långt senare hade jag nosat upp Skopunkten och gick därifrån med både finskor till mig och sandaler till både mig och lilleman. Bra shoppat! Eftersom jag kände att jag var på bra shoppinghumör så fortsatte jag i Solna C efter att ha varit hemma med Theodor och bytt bil mot cykel.
Provade 714 Bh:ar (minus ca 700) och hittade två som satt bra, tjing de fick det bli. Handlade rabarber och jordgubbar och lite annat som ska med ut på landet.

Vi är sådana lyckostar som har möjligheten att vara ute på en skärgårdsö i norra Sthlms skärgård. Christians föräldrar har ett fint ställe med två hus precis vid vattnet där vi alltid är välkomna. Nu ska vi ut och fixa och greja för första gången i år, bara Christians pappa som varit ute innan.

Ska packa nu och sedan blir det lite glass med jordgubbar.....hum ja de som skulle med ut till landet....jaja man måste få nalla lite.

Brasa får det bli på TV,
ser lite burrigt ut ute med moln, blåst och lite regnstänk.

Hoppas ni får en bra Valborg och en finfin helg!


Bromma-Kalmar och kakfrosseri

Ja det vore fel att säga att jag är bra på att uppdatera mig ofta...men ibland så.

Denna morgon vaknade jag 06.15 av att min son stod och jollrade i min gamla resesäng, som håller ställningarna trots att den är från -79. Själv sov jag i min kära systers säng i hennes rum och på golvet nedanför låg min älskade skäggtomte och snarkade tills jag sparkade upp honom att göra välling.
Vi har varit nere i Småland över helgen och kalasat i dagarna 3.  Min söta lilla mormor har fyllt 80, min syster 16 och jag själv fyllde ju 20 lite tidigare i veckan.
Vår plan var att bila ner efter jobbet i fredags men tack vare Christians mage som levde ett eget liv ( gärna på toaletten) så blev det Kalmarflyg Bromma-Kalmar 45 min tjof. Lite dyrare men så mycket bekvämare och skönare. Förlåt miljön!
Vid strax före 11 i förmiddags så gled vi ner på Bromma-mark igen och Christian gled direkt in på kontoret.
Vi har haft det toppentrevligt med en massa kalasande. Har frossat i hav av smarriga kakor och tårtor av alla de slag. Vinnare i denna kakocean blir, tata: mammas hemmagjorda jordgubbstårta. Tvåa måste jag nog säga blir de gratis Kolabollarna som mamma bjöd på och det under mkt hård konkurens med tanke på alla mormors fantastiska hembakade skapelser. 

Min mamma är helt fantastisk på att orka och fixa. Vad får hon all energi ifrån??? Jobbar varje dag men hinner samtidigt sköta all ( eller iallafall den allra mesta) markservicen. Hon har hjälpt mormor med så mkt inför 80-års kalaset. Servade mig och min lilla familj hela helgen....blä jag borde ha hjälpt till mkt mer som vanligt. Som toppen på detta så trollade hon fram ett toppenfint kalas åt min syster.

Om du läser det här lilla mamma ( och det tror jag du gör) så tycker jag att du måste bli bättre på att tänka på dig själv och se till att andra (inklusive mig när jag är hemma) får klara sig själva mer. Samtidigt så säger jag och mina grabbar ett stort tack för allt!!!!!

Dagen idag har varit varm och skön och jag och Theodor har varit ute mest hela dagen. Jag har varit på föreningsstämma med bostadsrättsföreningen nu ikväll och var livrädd att jag skulle bli invald på någon märklig post i styrelsen.. Mötesspråk som talas på sådanahär tillställningar är emellanåt rena grekiskan för mig. Pratade 5 min med hon som är Tvättstugeansvarig i det andra huset, fick lite goda tips och råd. Fikade kaffe och vetebröd, mumlade Ja och Nej när alla andra gjorde det. Gick hem och kände mig nöjd med att ha visat intresse och INTE fått några märkliga uppdrag.

Nu blir det en stund framför TV.n innan jag låter John Blund segla in och strö sovpulver i mina blå.

Om 1 år och 1 tim och 20 min smäller det....

Då fyller jag tant! Men det ska vi inte tänka på nu. Här sitter en trött men ung och fräsch 28-åring och knapprar på tangenterna. Har förgyllt kvällen med Desperata Hemmafruar och premiäravsnittet av Fula Betty. Härligt!

image45
Såhär glad kan man vara när man snart fyller år........eller för att man inte fyller tant på länge


Dagen har varit strålande av sol och Theodor har strålat på det mesta av dagen med. Vi lekte en massa i sandlådan och gungade på fm och efter lunch sov han ute en timma och därefter var vi en sväng i Solna C. Kl 15.30 hade jag avtalad tid med min chef för att prata jobb. Hade hoppats att Chrstian skulle kunna komma förbi på hotellet och ta över honom...men det gick inte. Inte helt enkelt att koncentera sig när man i ögonvrån såg sin lilla buse kasta russin och mosa in majskrokar i mattan, klättra på möbler leka spotta på golvetleken, vilket var en ny lek för dagen, och allmänt inte sitta still en sekund. Inte många ettåringar som sitter still så han var inte ovanlig alls och egentligen väldigt snäll men oavsätt så blir det svårt att slappna av och sitta där och prata om sina starka sidor och mål i arbetslivet etc. Jag får skylla mig själv, nr ett jag kunde kanske bestämt en annan tid och dag med min chef, nr två, snälla farmor erbjöd sig att passa honom.

Nu ska det sovas och jag hoppas att jag får vad jag önskade av Theodor- en hel natts ostörd sömn!

Godnatt!

Balkongmakeover och en förbannat massa streckkoder

Gassande sol, blå himmel och ca 11 grader och fram till i eftermiddag ingen större vind. Skööönt att vara hemma och "mammalediga". Synd bara att barnet inte varit på lika strålande humör som vädret . Kink o gnäll och hänga i mammas byxben samt våga vägra sova har dominerat dagen. Ute var livet lite roligare så vi har mest varit på upptäcktsfärder. På förmiddagen var vi på en stor lekplats en bit härifrån, det var kul. Den lille vilden somnade på väg därifrån och jag tog det långa steget hem för att hinna fixa med bla fortsätta vårstädningen på balkongen. Han sov så skönt där nedanför balkongen på gården och jag tänkte att jag hinner ta en kaffe innan jag sätter igång. Det var ungefär det jag hann..... 20 min senare var han vaken. Tror det var en av grannarna som gled upp med sin motorcykel som kan ha stört hans skönhetssömn.

På eftermiddagen var vi hembjudna till Anna & Leo som bor 3 min härifrån. Det var lek och gunga och smarrig fika ute på deras gård. (Det är de som har en sådär extra bra gunga hos sig) Theodor somnade i gungan och fick ca 7 min där...och så skulle jag försöka lägga över honom i vagnen för en lite mer ergonomisk sovställning, vilket blev = vaken gosse istället!!

Vi gick promenad för att se om vi kunde lura till en liten lur till...men inte ens traska omkring i halva Råsunda och ett varv runt en av sjöarna funkade. Vi gick hem och åt middag och glass istället!

Det var en trött gosse med rosor på kind som somnade utan protest kl 20.02.

Jag har sedan dess suttit och klippt i flera hundra små streckkoder från blöjor och barnmat. (Fick nästan lite ont i högeraxeln) Som den smålänning jag är så samlar jag troget på allt som kan generera i presenter. ( Nej jag är inte slavisk, ibland orkar jag inte plocka bort från burkarna....men jag kan gräma mig lite i smyg efteråt...)
Fanns inget jag blev sugen på bland premierna...så nu får jag fortsätta någon månad till. 

Helgen blev annars bra. Kort resumé:
Lördag:
Tvättade kläder, gick långpromenad, åt glass, satte upp en list....shit gjorde vi inget mer den dagen!? Ja vi åt fisk till middag och kollade TV och om jag minns rätt så råkade det bli lite glass på kvällen med.

SöndagJag röjde på balkongen och tvingade ut Christian & Theodor på gården när jag insåg att jag aldrig skulle få något gjort om jag inte fick vara själv där ute.
Efter god lunch så åkte vi på turné i vårvädret. Först till tippen och kastade tusen burkar gammal färg som har tagit upp ett av våra förråd tills nu samt för att bli av med våran stinkande brända micro som bott ett veckor på balkongen. Därefter for vi till Bauhaus och köpte trätrallar till min kommande balkongmakeover. Sedan bar bilen till Norra Ängby och en husvisning. Var inget vidare. Påväg till nästa insåg vi att vi inte skulle hinna och att magarna knorrade av hunger. Det blev ett matstopp på en lokal liten pizzeria..som visade sig ha fantastiskt god pizza.

Vi rundade av med ytterligare en husvisning i Spånga.....usch vad jobbigt bra vi tyckte om det. Ett gult parhus ifrån 1987 byggt i sutteräng i två våningar med två uteplatser, jordgubbsland och skogen precis bredvid, hur kunde det kännas så bra???. Inte så mkt folk på visningen och ovanligt lågt pris för att vara hus här i trakten....hum.

http://www.svenskfast.se/Templates/Objectview.aspx?objectid=3GRJS1P46VLPB9U1

Nu ska jag vara lite social med han där i TV-soffan :-)

Godnatt!

 


En glad yogalärare och Kikki Danielsson

Denna fredag har varit en ovanlig dag för jag har inte varit med min son mer än sammanlagt ca 45 min. Jag åkte tidigt till jobbet där 9 timmars yogkurs stod på schemat. Farmor Tove kom hit tidigt för att vara med Theodor och sedan åkte Christian som började sin arbetsdag med 2,5 timmars möte på MITT hotell. Jag hade lurat dit hans säljgäng och bjussade på ett grupprum, en visning av hotellet med mig och en hälsosam lunch.

Min mardröm jag hade inatt om att vi fick värsta stora provet på ALLT om yoga och lite till som olika mossor och växter och gud vet vad man får allt ifrån när man drömmer, blev ingen sanndröm tack & lov, men vi hade praktiskt prov där vi alla fick hålla i en miniklass på ca 20 min. Phu det gick bra, jag var sist ut och fick till det ganska bra. Jag var tydligen en ovanligt glad "yogalärare" som måste tänka lite på att inte låta för dramatisk som en sagotant när jag instruerar...haha. 

Ska in till jobbet på tisdag em och prata jobb med min chef....hum kan vara lite spänande saker pågång.

Efter jobbet idag så susade jag till Solna C där jag fikade med min kära vän Emilia. Stooor latte och hemmagjord chokladboll som jag definitivt  måste ha fler av.

Handlade lite "bra för magen mat" till min fortsatt lite hängiga lilleman. Kom hem lagom till att Christian stod och skakade välling. Jag kastade av mig jackan och sjönk ner i soffan. Fick en mysig knapp halvtimma med Theodor och lyckades få honom att somna ganska snabbt utan en massa protester (jag har kommit på några nya knep på studsbollseffekten).

Lite god mat och ett glas rött vin, så ska det låta och talang och någon hockey har fladdrat på TV. Nu sitter Christian och dreglar över Kikki Danielsson på TV och jag ska snart bege mig till TV-soffan jag med. Ganska trött efter dagen, inte van att göra så mkt saker för mig själv. Men nu glädjer jag mig över en relativt oplanerad helg där vi ska vara tillsammans och mysa alla 3 och fixa med balkongen och njuta av det utlovade vårvädret.

Ha en skön helg alla nära, kära och ev okända som läser detta!

Mitt glammiga liv

Nu har vi provat på att vara magsjuka! Eller rättare sagt Theodor har haft sin premiär i magsjuka. Det började i måndags vid lunchtid, ingen aptit. Sedan brakade det loss i ordet bemärkelse, det har det varit en härlig mix av diaréattacker, feberfrossa, kräkning (bara en tack för det). Blåbärspuré över hela mig inklusive mina nyaste jeans, hela honom samt lekmattan i hans rum. Då tackar jag för att vi satt där och läste bok, vilket vi vanligen gör i den ljusa soffan i vardagsrummet. Det har bytts blöjor på löpande band, tror rekordet ligger på 6-7 st på en timmaTvättats kläder, mattor och annat som kommit ivägen. Tack grannar som låtit mig ta över tvättider.

Vår kära prins är ingen stordrickare i vanliga fall som ni som känner honom vet och idag ville han absolut inte ha något. Jag försökte med alla knep, mugg, glas, sugrör, nappflaska, sked, större sugrör, safter, juice, vatten, välling, allt, det står dricka i varenda hörn, helt orört.....

Men jag vet inte om han tillslut förstod allvaret, när han hörde mig prata med vårdguiden på telefon och där de tyckte vi skulle åka in till barnakuten om han fortsatte vägra. För efter det och när pappa kom hem med vattenmelon och en annan juice med apelsinsmak så släppte det.

Efter två och en halv dag instängd i en bajsluktande rätt rörig lägenhetsåg jag fram emot att gå på ett yogapass här på gymet mittemot. Kvart i sju ikväll så traskade jag över....och möttes av att det var fullt! När fn var ett yogapass fullt. Usch vilket antiklimax. Inte nog med att jag var inställd på passet redan igår för att jag läste fel på schemat och då gick över och fick vända igen så blev det inget idag heller. De hade ett aerobicspass att erbjuda istället..det var jag inte så sugen på.

Jag blev så besviken att jag tog en jättesnabb powerwalk runt Råstasjön. Min besvikelse gjorde att jag tom trodde att jag skulle orka springa...vilket jag gjorde i typ 2 minuter sedan fick jag håll....och började diskret gå igen.

Den här veckan började annars så bra med strålande sol och ljuma vårvindar på måndagförmiddagen. Jag och Theodor var på BVC och han fick vaccin. Han sa inte pip när hon stack honom och när vi vägt honom,(10,9 kg och mätt 78,5 cm) och pratat lite sömn och endel annat så ville Theodor ge henne en kram. Det är nog inte varje dag som BVC-Anita får det, speciellt inte när hon delat ut en spruta i låret. Vi var kvar och lekte på BVC en stund och väntade in kompisen och grannen Jonathan som hade tiden efter oss.

Sen gick vi då in i magsjukans land...... och jag har sedan dess gått på vitpepparkorn. Ett riktigt fint husmorstips! Svälj 7-10 hela vitpepparkorn med vatten, så ofta du känner för det om du varit i kontakt med ngn magsjuk eller känner dig illamående. Nu får jag kanske sota för det här om jag faller dit den här gången men men, det har funkat förr iallafall.

Nu ska jag dra upp Christian ur soffan för ett par Yogaövningar.....om jag lyckas igen. Han var väldigt gullig innan ikväll efter min promenad. Han tyckte nog lite synd om mig för det där med passet så han gick med på att jag övade Yoga med honom. Theodor satt med stora ögon när mamma och pappa stod barfota och upp & ner och hit och dit. Det gick sådär bra för Theodor var ganska snabb att krypa fram och hänga sig en arm eller ett ben och då blev inte balansen den bästa :-)

Detta var en glammig rapport ur mitt just nu otroligt glamorösa liv

.image41  Många visar upp sina fina kläder på sin blogg. Har ingen på mina nerkräkta jeans utan bjuder på en nerbajsad pyjamas. ( Som inte är tagen av mig, men kunde ha varit)

Vilse bland bakgator och tårtkalas

Kan man säga upp sitt moderskap mellan ca 20.00-ca 21.30 på kvällarna? Dvs den tid det tar att försöka få en jääätteledsen och arg liten pojke att somna. Fasen "Vill inte sova" är inte över än om vi säger så. Ska till BVC imorn och ta den tredje vaccinationssprutan ska nog fråga om hon har några tips angående sömnen.

Idag har vi haft hela 3,4 grader vårvarmt här i huvudstaden. På det så regnade det och var grått också. Trots detta inte allt för njutningsbara väder så tog jag och Theodor snålvägen in till city, dvs gratis buss med barnvagn och ca 15 min promenad. Skulle in för att träffa en gammal kollega till mig som numera bor i Lidköping och som var här över helgen. Jättekul att träffa henne och Theodor skötte sig som en prins. Vi satt nog och fikade i nästan 1,5 timma och tack vare mutor som majskrokar, russin och rispuffar så kunde jag tom koncentrera mig på vad vi pratade om. Jag kan tillägga att jag hade måååånga mutor med mig. För om vi jämför Theodor 5 månader, då med en majskrok intryckt i sin lilla näve och suttandes på samma krok i fleeera minuter. Nu trycks dem in på löpande band med en riktigt fin teknik :-) Mera!

Skulle ta en annan väg till bussen hem för att variera mig...det tog lite extra tid, hum. Vilse bland bakgator och återvändsgränder. Hittade tillslut en riktigt fin väg vid en stor park och härlig lekplats. Om inte Theodor hade somnat en kvart tidigare så hade vi kunnat stanna där en stund.

Väl hemma så undrade grannarna (de med jämngamla lilla Ester) om vi ville komma upp och äta upp deras tårtrester. De hade haft kalas idag och tårta säger man väl inte nej till. I samma veva som vi kom upp till deras lägenhet med en Theodor under armen och paket under den andra så ringde farbror Martin. Han bor numera i Köpenhamn men har varit i Sverige över helgen och skulle komma till oss ikväll och sova över till imorgon. Han var redan i Solna så han fick äran att fika tårta hos våra grannar han med.

Nu sitter en trött trio här och tuggar smågodis och kollar på en halvdålig söndagsfilm. En har träningsvärk, en är bakis och en har fluffigt hår. Vem som är vem får ni lista ut själva.

Säger inte godnatt i kväll
, är ju tidigare ute än vad jag brukar..... 

Andas ut i hunden

Andas in, andas ut i hunden, andas.......ta ett långt steg fram till dina händer, upp kota för kota, bergsposition, andas.....kom in i trädet, rotera, böj, lyssna på din kropp......

Helt, helt slut! Yoga kurs på jobbet i två hela dagar och till på köpet en liten son som har ändrat sina sovvanor, totalt! Två kvällar nu så har det varit som att lägga ner en studsboll i spjälsängen, upp i samma sekund som lilla äppelkinden har nuddat kudden. VILL inte sova! Jag som har varit så glad för denna underbart smidiga nattningsprocedur som vi haft fram till nu. Får hoppas att vi bara är inne i en fas som snart går över, hoppas hoppas. 

Yogakursen har känts bra och spännande. Målet är att jag och mina kollegor ska kunna hålla klasser på jobbet. Känns som att jag har ganska bra koll på hur det SKA se ut men när det kommer till att göra rörelserna och ställningarna själv.....ehh då finns det endel att jobba på: Den som gav mig svanken av svankar och kortaste korta bakbensmuskler skulle jag gärna ta ett ord med. Nu påstår vår lärare Emma som är vig och stark som en katt att hon också var svankig och stel på samma sätt som mig för 10 år sedan när hon började.....så jag känner hopp.

image40 Ja, det är mig ni ser, självklart!


Imorgon ska det njutas av en ledig dag tillsammans med familjen. Får se vad som händer. Hoppas på en vårig dag, en glad Theodor och en lika glad pappa Christian.

Godnatt godnatt

Kalas och kudden i ansiktet

Onsdag och en massa dagar utan bloggeri......igen.
Det har varit kalas och full rulle sedan i fredags
känns det som. Vår lilla bebis som pluppade ut på påskafton förra året har fyllt sitt första år och firats med buller och bång. Tårta och en massa paket på fredagen med farmor och farfar.
image34 
Stilig sommarhatt och en bondgård var några av de fina paketen som öppnades på fredagen.
image35
Tårtan från farmor & farfar

På lördagen hämtades mormor och moster på centralen. De kom direkt hem till en Madeleine som hade varit tidsoptimist som vanligt och inte hade bakat hälften av vad hon tänkt sig och som inte hunnit storstäda alls innan de kom. Mamma for runt med dammsugaren och jag skurade golv och röjde i alla hörn. Efter en välbehövllig middag med lax och vin så satte jag stackars mor på bakning. Jag gav mig på vaniljbullar och äppelbullar och mamma satt och rullade ca 60 chokladbollar. Christian utsåg sig själv till ballongblåsarkung och gick crazy med ballonger och serpentiner i varenda lampa, blomma och dylikt. Är det barnkalas så är det :-).
 image36

Josse hjälpte till med att blåsa ballonger
(de minuter hon kunde släppa händerna från datorns tangentbord)

Nädå, hon höll koll på kalasbarnet själv så att han inte hängde i benen på oss andra när vi fixidixade.

image37
En förväntansfull kalaskille väntar på sina gäster

Kalaset kändes jättelyckad med ca 20-25 gäster, en mix av våra stora och små vänner
. Theodor var lycklig där han skuttade runt bland alla glada människor. Som jag sagt förrut så är han verkligen en social partyprisse och det var inte sämre denna dag. Tårta, äppelbullar, majskrokar, rispuffar, russin och sockerfri saft, han ville aldrig sluta äta. Paketöppning och fiskedamm och en massa lek och bus. Behöver jag säga att han somnade gott när kvällen kom.

image38
Paketöppning

På självaste födelsedagen vaknade han dock lite tidigare än jag hade hoppats, 05.45 slog han upp de blå och det kändes inte som den optimala tiden att väcka övriga familjen för sång och paketer på sängen. Jag försökte få till en omsovning genom tankning av välling men han hade säkert födelsedagskänningar och var jättevaken. 06.45 gick det inte hålla honom kvar i sängen längre trots att jag nästan tömt leksakskorgen över honom. Smög in och väckte mormor & moster som inte hade ett paket med sig,  utan en hel väska hade de släpat med sig, vilken lyckost han är lilla mr Theodor.
image39
Pigg och glad bland en massa paket på morgonen. I bakgrunden ser vi ryggen på en inte lika pigg pappa

Momor & moster som ju också går under titlarna mamma och syster skulle flyga hem först på måndagskvällen så vi slog till med en shoppingtur där på måndagen. Det blev en massa trevliga timmar i Täby Centrum. En fika hemma i Solna och så var det redan dags att vinka av dem :-(

Igår jobbade Christian hemifrån pga sin förkylning ( som han haft svåra (läs döende) sviter av hela helgen). Dagen gick utan några större äventyr. På kvällen kände han sig så pass pigg att han orkade åka hem till en kompis för att kolla på fotboll. Jag laddade upp framför TV.n med tidning och en hel låda after eight och då ringde telefonen förstås. En massa bröllopssnack med min kompis Karolina som gifter sig den 14/6 och sedan ringde jag och ordnade med lite andra saker och mailade viktiga saker och vips så var min snörvliga, sportgalne make to be hemma igen. Klockan blev mkt som vanligt innan huvudet var på kudden. Den satt däremot fastklistrad i mitt osminkade ansikte bra länge denna gråsnöiga onsdag. Med 3 1/2 koppar kaffe i magen, 2 timmars förmiddags powernap med Theodor och en nästan 2 timmar lång promenad i det snöblandade regnet så började jag känna mig lite vaken. Var ute och gick med en av papporna i BVC-gruppen. Hans första dag som pappaledig och det var hans förtjänst att promenaden blev så lång, han har inte varit ute lika mkt som jag innan :-)

Annars har jag och Theodor badat skumbad och lekt med nya badleksaker ikväll, jättekul! Han hade sovit så mkt idag så han var inte intresserad av att sova kl 20.05 när jag la ner honom. Han sa dock inte så mkt först men när jag satt och klippte tånaglarna i badrummet och Christian var nere och bytte tvätt så hörde jag ett krafsande och bankande på väggen från sovrummet ut till hallen. Efter en stund kom det några höga -Mamma, mamma ifrån sovrummet. Så började det kastas napp och nalle på golvet. Jag möttes av en glad väldigt pigg gosse som stod i fotändan av sin vita spjälsäng när jag tillslut gav upp och gick in.

Han fick vara uppe och satt bla och kollade på Barnmorskorna på TV med mig. Sedan slocknade han utan protest kl 21.32.

Nu ska jag försöka komma i säng lite tidigare än vanligt.

Godnatt!

Skäggiga damen och kvackande ankor

Imorgonär det redan fredag igen.. På med Get Mov´n-tröjan och koppla på den rätta hjärnhalvan ( den utan blöjbytefunktion och krypa runt efter bollarkunskaperna) igen och så iväg till jobbet.
Theodor har turen att ha så snälla farföräldrar som tar sig hit på morgonkvisten för att passa honom hela dagen.
 Hans farmor är verkligen snäll som hjälper till de fredagar som Christian har svårt att vara hemma nu i april och maj och just imorgon blir det bonusbra för farfar kommer med också. Vi har tänkt fira vår blivande 1-åring med middag och tårta här imorn efter jobbet, för farfar flygkapten är ute och flyger både på söndag när vi håller kalas och på den riktiga dagen därefter.

Idag har vi haft ännu en härlig vårig dag här i soliga Solna. Efter frukoststök och lite telefonsamtal så kom vi framåt 10.30 tiden iväg. Planen var ett besök på ÖoB och ev Citygross som ligger vägg i vägg. Perfekt tid att åka tänkte jag eftersom den lille knubbisen brukar sova då. Jodå 5 min i bilen nickade han, sedan blev det mkt mer spännande att kolla på billiga plastbunkar, konserver, strumpor, vaxdukar, cykeldäck och brödrostar och gud vet allt du går förbi i den butiken. Jag hade en lista med 5 saker som jag skulle ha, fick med mig 3 plus lite annat förstås.....jag fortsatte in på Citygross. Ärendet var att fortsätta min jakt på billiga Pixi-böcker (som jag tänkt lägga i fiskedammspåsarna på söndag och som inte fanns på ÖoB) Theodor var jättetrött och kinkade så fort jag stannade vagnen. Försökte komma på om det kanske var ngt annat jag kunde uträtta där inne......gav upp. Högg en påse majskrokar (barnsnacks till Theodor) och så fick jag för mig att de hade billiga laxbitar så en sådan la jag under den andra armen. Den skäggiga kassörskan tittade lite konstigt......(ja jag råkade titta på henne med, mkt skäggstubb var det, stackarn)

Theodor somnade innan jag backat ur från parkeringen och vidare när jag bar in honom. Han sov o sov och när klockan närmade sig 13,30 så gick jag in och kittlade honom lite så han vaknade
. Vi hade promenad och fikaplaner i solskenet som inte mamma madeleine ville missa. Vi var tre mammor och en pappa ur BVC-gruppen som tog långprommis till Huvudsta-klipporna. Ja där vi gick ofta när vi bodde i vår 2:a här i Solna. Vi hamnade på ett ubermysigt café precis vid vattnet och satt på uteserveringen och fikade. Det var verkligen varmt, jackan av och solbrillorna på. De andra barnen sov men Theodor hade ju redan klarat av det en liten stund tidigare. Han mös verkligen där han satt i sin barnstol och fick lite juice och snacks och ankorna kvackade runt fötterna, fåglaran nallade smulor under grannbordet och hundarna lufsade förbi med sina mattar och hussar på promenad. Vilket äventyr!
image33 Vårglada ankor (eller är det änder förresten!??)De kvackar iallafall.....

Ikväll så har vi satt upp en nyinköpt lampa på väggen, fixat och plockat lite och gråtit  i TV-soffan. 4:ans nya serie Spårlöst, heter den så? Människor som tappat bort sina nära och kära får hjälp att hitta dem över hela världen. Det är ju väldigt känslosamt och det smittade verkligen av sig igenom rutan. Till och med min inte så gråtmilda andra hälft blev lite våt i ögat när den lilla halvjapanska småländska tjejen återförenades med sin japanska pappa i utkanten av Tokyo. Vackert värre!

Nu är det påväg att bli vackert sent igen också. 

Godnatt!  

En riktigt vårig onsdag och besök från Trekanten

Vårsolen kvittrar och fåglarna skiner.....vilken härlig dag det har varit igen.
Klockan var över sju i morse när jag vaknade av att en liten randig filur satt i sin säng och lekte med nalle. När jag rörde mig var det kört....då var det någon som började skaka galler istället (spjälor för att vara mer exakt).  Vällingkok och lite lek sedan fick jag byta av med en nyduschad och pigg pappa Christian och gå tillbaks och vila lite.

Efter frukost, lek och lite fix vid datorn så tog vi oss ut på en härlig prommis. Theodor somnade nästan på en gång och jag fick några ärenden gjorda i centrum. På vägen hem blev det gungstopp i solen. Vet inte vem av oss som njöt mest :-)

Efter att ha tapetserat köket med min hemmagjorda pasta med mumsig och kladdiga sås, (ja det var inte jag som stod för tapetseringen) ringde min kära vän Lisa som bor i Trekanten och som dagen till ära var med jobbet i Storstan. Hon var klar tidigt och skulle med ett flyg senare på kvällen. Så vi fick en massa timmar som desvärre gick alldeles för fort. 

Den lille mannen körde en ny variant ikväll vid nattningen. Efter bad, saga och välling så verkade han trött som vanligt och klockan var över 20. Jag ska lämna en påse med kläder utanför porten imorgon bitti så jag höll på att rensa byrån och var inte riktigt klar när Christian kom inbärandes med en sömnig filur. När han såg mig så piggnade han till. Jag provade att lägga honom ner men han studsade upp och log med nappen i mungipan. Jag sa godnatt, godnatt och gick ut o stängde dörren. Inte ett ljud. Efter ca 5 min hördes ett litet duns, det var nappen som åkte i golvet. Jag gick in och då stod han där fortfarande.... Jag gjorde om samma sak, ner på kudden, puss, klapp, mamma älskar dig, sov gott. Han studsade upp och jag gick ut. Inte ett ljud och när jag gick in efter ca 10 min så låg han så sött uppkurad på mage mitt i sängen och nappen.....ja den låg på golvet igen.

Vi har kollat på ännu ett avsnitt på Lost.....hum bra avsnitt. Trist att de ska ha uppehåll till 7 maj, vad är det för trams...

Nej, nu ska jag ta en strid med tandtrollen och sedan ska jag göra en Theodor, däcka i sängen.

Godnatt!

Uppsägning och tvåbarnsmamma

Tillslut så kan man blogga igen.....har varit riktigt på hugget ett par gånger sedan sidan stängdes ner i början av helgen men så har det inte funkat.....och så har man provat igen...men nej inte nu heller, nu då, nähä. Men nuuu!

Nu har det redan blivit tisdagkväll och det är mindre än en vecka tills man har en 1-åring här hemma. Hjälp, nödbromsen var är du, min bebis håller på att bli stora killen. Ska det gå så här fort så är han snart lika lång som mig, har lika stora skor som sin far och är skränig och loj och tycker att vi är de pestigaste i hela världen. Och de underbara, goa kramarna och pussarna man får så fort man ber om dem kommer han inte dela ut till oss iallafall

Han har de sista dagarna utvecklat en mycket starkare vilja än någonsin samt sagt upp sig från att amma. Det sistnämnda har det visserligen varit ganska lite med sedan vi kom hem från Thailand, en eller max två små skvättar har han ammat per dygn och min plan var att lägga av runt 1-årsstrecket. Hade börjat bekymra mig så smått (läs en hel del) för om han skulle bli väldigt ledsen och börja hänga sig i tröjan och slita förtvivlat i mina redan hängiga skinnpåsebröst. Har tänkt att det skulle kännas helt dramatiskt att en dag plötsligt skulle bestämmas till att bli den sista, hur han skulle ligga där och jollra med brösten och le och smaska medans jag i smyg skulle fälla en tår och tänka att nu är detta allra, allra sista gången för lilla stackars dig, och lilla mig....

All denna oro var helt i onödan. I lördags morse när jag som vanligt inte alls ville inse att det var tidig morgon och utan att öppna mina blå tog över Theodor till vår säng och halade fram mjölkpåsen så var det nejtack, hit med vällingen på en gång istället. Ville inte ha alls!! Bara för att, så testade jag vidare vid lite olika tillfällen under helgen men nej det är slut, finito, the end of ammning. Känns jättebra att det blev som det blev, nästan helt odramatiskt faktiskt.

Viljestyrkan har han tydligen ärvt från mig sa min kära mor ikväll när vi averkade någon timma i telefon. Han visar väääldigt tydligt vad han vill numera. När jag frågade Christian om han tycker att jag visar väl vad jag tycker så skrattade han bara lite svagt och med det så frågade jag inte vidare.
Numera kommer jag akta mig för leksaksaffärer för om han inte får hålla i bollar och andra diverse spännande saker som vi går för nära förbi så kan det komma en störtgråtsattack. Speciellt om man är lite trött samtidigt. Trodde att det där med att vilja ha saker när man är i affären skulle komma lite senare typ med 3-års trots eller vad jag nu läst, innan fyllda 1 känns spännande....inte!

Idag har min lilla sprattelgubbe och jag
varit på sång, gått en fantastiskt skön tur i vårvädret. Ätit morotsplättar med lingonsylt till lunch. Varit ute på vår gård och lekt med två kompisar, Alex och Jonathan. Det blev gungning och så något mycket spännande, premiärlek i en hedlig svensk småskitig sandlåda. Jättekul och jättegott med sand, löv och kottar. Tre små gossar med överdragskläder och bara händer kravlade omkring med varsin elva under näsan och tyckte att livet var på topp. Jag insåg att jag nästa gång inte ska ta de nyaste jeansen och nya skinnjackan när det vankas just sandlåda, det insåg Alex mamma med. Tillslut gav vi upp och tog en välbehövlig fika inne hos oss.

Nej nu är det novellvarning igen, måste skriva oftare och kortare istället.

Nu kom jag på att jag inte skrivit nästan alls om vad som egentligen hände under helgen och igår. Kort resumé: Jag har hunnit vara tvåbarnsmamma i nästan 6 timmar (passade Ester) det var svettigt och roligt och alldeles lagom länge. Hunnit baka en massa kakor, strosat i Solna C och varit ute och njutit solen. Fått en gladare och mer harmonisk sambo, pga att han spenderade hela söndagen med ett fiskespö i handen. På lördagen fick jag mitt nöje (hum, jämför med heldag med fiske om det är det bästa man vet.) Jag spenderade en dryg timma på Willys i Rissne efter att ha fått vår bil godkänd utan minsta lilla anmärkning på besiktningen, (som ligger bredvid Willys). Jag körde de heta jeansen och sprillans nya skinnjackan...(ja samma outfit som i sandlådan idag) och plockade av mig förlovningsringen, blinkade med ögonen och tjing så var bilen godkänd.....hahaha, eller inte.

Kudden kallar....godnatt!


RSS 2.0