Sådan mor, sådan son

Helt  medveten om vad det är mamma bland annat gör på jobbet....
Jag gick in på Mornington Hotels hemsida innan i kväll för att kolla in vår blogg där och då var det en vaken son som upptäckte att det var hans mamma som var med på bilden på första sidan. " Mamma yogar!" Kan du göra Yoga då frågade jag. Han blev uppspelt och skulle genast av med strumporna och fram med mattan....och jovisst kan han yoga min lille älskling.... 


ser jag ut som dig nu mamma...

och så upp till stående hund......

Började dagen med att hålla just yogapass på hotellet kl.7 och sedan har det rullat på med jobb, dagis, lek ute i den friska höstluften, tvätt, middag, styrelsemöte med BRF och så mera tvätt och tillslut ner på stolen framför datorn med thé o kaka.

Imorn är det min lediga fredag med "yoganissen", får se vad dagen bjuder på.

Godnatt! 


Min älskade unge.....

Tisdagen den 22 september. Första dagen på länge som inte bjöd på solsken. Lite småregnigt grått väder i kombination med nyduschat hår som jag inte hann torka, knappt torrt ännu, och för lite sömn flera nätter i rad, har gjort att jag har känt mig frusen och trött hela dagen. Satt på jobbet vid 15-tiden och svepte ner en sista kopp kaffe i hopp om energi och tittade ut genom fönstret och kände ingen lust att hoppa upp på cykeln. Hade lust att knäppa med fingrarna, vakna upp i ett varmt härligt skumbad. Lugn härlig musik, lite gott att äta och dricka, en massa lyxiga magasin. Skrota ner i lite mjukiskläder och sedan sova ett par timmar på soffan.....men det var ju inte det som stod på schemat denna dag heller....

Tur att jag har världens bästa, underbaraste älskade unge med så mycket energi att det räckte med att få en stor kram och puss när jag kom in på dagis kl 15.55 för att känna energin vakna till i min egna trötta kropp o knopp. Det blev lite lek ute tills pappa Chrsitian kom hem strax före 17. Jag hade nu så mycket energi att jag lagade lite extra god mat, lax och rotfrukter i ugn med en kall pestosås o avocado, slukades glatt av alla. När maten stod i ugnen passade jag på att leka med lera (ja Theodor var också med)så mkt energi hade jag inte så att jag drog igång med ett eget lekprojekt. Han såg så söt ut där han stod och bakade fruktskålar med små minifrukter, så jag frågade om det var ok att jag tog en bild på honom. Ja! var svaret, såhär blev resultatet...


Kan du titta upp på mamma.....snälla, hallå, titta vad har mamma på huvudet!!

...tack men inte titta upp så mycket, titta på mamma, hallå, här o skratta lite!!!

Jag vet vart du är men du är faktiskt lite jobbig när du håller på mamma....nöjd nu?

Pappa och jag byggde en koja i väntan på middagen...mysigt...

Efter bad med skumkrig och andra cirkuskonster så blev det sagomys med hela tre böcker. Fuskade mig igenom den sista, sådär när man råkar hoppa över varannan sida och inte läser alla meningarna... tur för mig att det var en ny bok och en mycket trött Theodor så det blev ingen protest.
Lite Idol på det och nu en koll på la computer sedan blir det en tidig sänggång.
Godnatt!


Så var det fredagsmys.....

Bra dag! Fredag, tog lite sovmorgon, var ganska effektiv på jobbet....ja för att vara fredag iallafall. Unnande mig att gå ganska tidigt. Tog en lååång runda i Solna C. Ville shoppa höstkläder. Gick lite segt med det så jag gick och klippte mig istället. Känns bra. Christian o Theodor har haft sin lediga fredag ihop och då tog de en skön dagstur ut till Ingmarsö. Nu i kväll har vi efter middagen haft äkta "filmreklam-fredagsmys". Myskläder, popcorn, filt och så en tecknad film på TV:n. Mysälskaren Theodor var inte besviken med mamma på ena sidan och pappa på den andra. Vi fick också ta några popcorn om vi ville....


Den bästa jag vet (bilderna tagna av Josefine)

Veckan har gått fort som så ofta förr. Sommarsolen fortsätter tacksamt att lysa upp dagarna och gör att livet känns lite extra skönt. Veckan har förutom det vanliga i vardagens ekorrehjul dvs jobbe, hämta på dagis, leka på lekplatsen, äta middag, bada son, läsa, mysa, facebookhänga, ligga på spikmattan, sova för lite, också erbjudit en härlig mix av, filmjobb, after work med favvomammorna och nötande av löparskor.

Helgen som kommer blir det lite av varje. I morgon ska jag få sova längst....halleluja vad skönt. Sedan har vi en ganska oplanerad dag, men tanken är att vi ska vara tillsammans och ha det lugnt och skönt. På sen em så sviker pappa Christian för vänner.... vilket inte gör oss så mkt för vi får sällskap av Kattis. Ev blir det middag på Mornington innan en fortsatt slapparkväll med kladdkaka hemma på Backvägen.

Söndag ska jag på Kick-off med jobbet... på jobbet. Känns sådär spännande att vi ska vara där man är varje dag....men lågkonjunkturen talar väl sitt tydliga språk. Tror dock personligen att det gynnar företaget mer att man är i en annan miljö så att alla kan slappna av och lära känna varandra och att man då kan ta med sig den goda stämningen till jobbet.
Nu lät jag visst lite neggo.... vi får det säkert trevligt, det blir ju vad man gör det till :-) Kul att träffa alla kollegorna i Göteborg o City också, det gör man inte varje dag!

Nej, nu blir det sängen. Skymtade att de visar Dirty Dancing på TV, den vore kul att se, har aldrig sett den.....(ironi med stort I, den gick ett par varv i VHS:en på den gamla goda tiden)

Önskar er en riktigt skön helg!!! Kram


Ensam, sliten mamma söker....(har inte så mkt med texten att göra men det lät bra)

Jaha, då sitter man här framför datorn, det var ju en ovanlig syssla....inte!! Har det lite halvtrist. Inget kul på TV, inget godis hemma och sjuuukt trött. Christian kommer inte komma hem förrän senare än senast i natt, efter att ha jobbat hela dagen/kvällen/natten.

Igår var det min lediga fredag och jag och älsklingen Theodor hade en riktig mysdag. Vi var uppe tidigt och satt och åt långfrukost. Han fick tom en egen kopp thé som han stolt satt och surplade på. Vet dock inte om han tyckte att det verkligen var så gott ;-) .

Åkte iväg med pendeltåget in till stan ihop med Erika och Alexander, (numera dagispolare som vi lärde känna när  vi var i samma föräldragrupp). Vi begav oss till Junibacken där jag tycker vi fick ett par riktigt roliga timmar...även om pojkarna små var lite trötta och mammorna två också blev lite trötta.....


Håll i dig kompis, nu flyger vi...

Inne i Pippis hus med min ballong som jag fick för att jag var lite rädd i Sagotåget

När det inte fanns många droppar energi kvar i våra små killar så lämnade vi sagornas värld och begav oss ut i solen. Det var en helt ljuvlig dag, med sommarvärme och sol. Strosade runt i stan och fick uträttat lite saker medan de sov. Hann till och med in på en casting för en informationsfilm för EF som jag mot alla odds fick en roll i, filmas på måndag. Vem trodde det när man kom direkt från ett svettigt Junibacken.


Bussresan hem var ju inte så dum den heller

Idag har det åter igen varit en riktigt bra dag. Jobbat lite, fast kunnat ha Theodor med mig, så då känns det bra.

Den senaste veckan har det varit väldigt mycket jobb. Vi hade vår stora GET MOV IN´dag på hotellet i torsdags och det har varit mycket fix med den, visserligen kul saker, men i alla fall. Det känns i kropp och knopp!!!

Önskar som så många gånger förr att dagarna var längre ( ja helst de när man är ledig ). Vill hinna så mycket och det blir bara en liten , liten del. Borde ha ett jobb där man jobbar mycket ibland och väldigt lite eller ingenting ibland. När jag har bara lite strötid varje dag i veckorna så blir det inte mycket extra gjort...

Så trött att jag sitter och ser i kors nu så jag slänger in en favvobild på min lille bagare
Jag kan själv mamma....


och säger Godnatt och önskar en fortsatt trevlig helg!


Bröllop, besök och lite bilder från sommaren som gått

Det blev ett lite tvärt slut där i förra inlägget. Mina föräldrar och syster kom upp till oss där på fredagskvällen. Lillebror och en kompis till honom hade dykt upp ett par timmar tidigare.

Vi fick en kanonbra helg!!! Bröllop och flärd för mig och Christian.

Ja lite puder i nyllet hade inte skadat.... 

Fotboll med ett sk. familjederby AIK-KFF för de andra, vilket slutade 1-1 vilket väl var bra för familjefriden. Sedan var det en lycklig Theodor som blev bortskämd av alla, mormor, morfar, morbror o moster på en gång!


Theodor med världens bästa mormor som ibland har godis i väskan....

Kom inte så långt med sommarens bilder så jag fortsätter med några godbitar från sommaren som gick....

Vi var hemma i Solna ett dygn, där vi hann tvätta, handla, fixa, packa om för att sedan åka ut till landstället på Ingmarsö i Stockholms skärgård. Där fick vi äntligen besök av den efterlängtade solen och riktiga sommarvärmen.


Någon lärde sig att fiska

Fast den fina tygfisken från farmor & farfar är minst lika bra

Lite kallt, lite halt och gå i....hum jag sitter nog här en stund

Åka båt är en av de roligaste sakerna man kan göra tycker han i västen....och fort ska det gå!

Efter 5 härliga veckor av ledighet tillsammans stod det jobb & dagis i kalendern.....buhu. Fast jag lyckas väl självklart att bli sjuk. Dag två får jag gå till läkaren och vips så satt jag där med halsfluss. Inte mycket jobba den veckan. Framåt helgen tog vi oss ut till ön igen. Kräftor & västerbottenpaj och så lite hattar och ballonger. Tjiho vilken skiva :-) nejdå, men det var gott och mysigt.



Mmmm kräftkalas


Badpojke

Så blev det helg igen och vi tog på finkläderna och packade oss in i bilen för en färd till Linköping. Där var det dop och fest för Gustav och hans mamma malin som fyller 30 senare i höst.



"Hittade en morot i deras trädgårdsland mormor, tror du Gustav vill smaka?"
(Bilderna från dopet är tagna av min fantastiska syster Josefine)

Nu väntar tvättstugan på mig och sedan ska det repas yogaposer....första yogaklassen är i morgon bitti kl.07.00. Har inte hållt igång med Yogan som jag hade tänkt mig under sommaren. Det ångrar man ju nu. Extra stel känner jag mig också efter min löparrunda igår. Ja, ni läste rätt, jag är ute och springer lite. Har ju helt otroligt klarat av tre av fyra lopp i den svenska Tjejklassikern. En mil på Lidingö i slutet av september är det kvar. Bara bita ihop och ut och kuta....

Godnatt och på återhörande!


RSS 2.0