En bild säger mer än tusen ord...

De här bruttorna kom hit igår :-). Haft en shoppingtrip på Söder. Denna där till höger tjatar på mig att skriva oftare och kortare inlägg och att en bild säger tusen ord. Så här kommer en bild.

puss♥


Från kalla vattenpölar till heta pluggdagar och så lite snaskig chokladtårta och migrän på det

Så råkade visst en hel vecka springa iväg....

Denna torsdag har jag varit ledig och haft Theodor hemma med mig
. Har egentligen min lediga fredag imorgon men eftersom jag har kursen så bytte jag så Theodor får gå på dagis imorn istället.

Denna dag har det regnat, regnat och regnat. Theodors ögon glittrade i takt med regndropparna som blåste in mot fönsterrutorna. Han ville ut! Stövlarna satt på redan vid 9-tiden. Det blev ett riktigt vattenpölsäventyr när vi väl kom ut med regnkläder från topp till tå. Ja, jag har också hoppat loss i pölarna och det var riktigt skoj. Äntligen legalt att bete sig som ett barn igen....hihi vad det är bra att vara mamma.

Fredag till söndag spenderades till största del i ett konferensrum på Mornington Hotel (ja mitt hotell). Visste ni att det finns 650 muskler i ens kropp. Alla har ett latinskt namn och en funktion.....och så ett skelett med en massa ben och så leder på det, det finns lite att lära sig....

Helgen bestod dock inte bara av pluggeri utan vi fick angenämt besök. Min kära lille bror och hans flickvän var i kungliga hufudstaden för att bla se på Sveriges match mot Portugal. Det var trevligt att få umgås en sväng, hade varit trevligt om jag hade haft mer tid för dem bara.

Vad har mer hunnits med.... Tandläkarbesök....vilket kanske skulle ha blivit en billigare historia om jag hade fått tummen ur och gått dit lite tidigare. Nästan 9000 riksdaler kommer kalaset gå på med lagningar och utdragning av visdomstand och annat mys. Usch och blä vad trist!

Har träffat liten Elvira 5 veckor också. Emilias och Jons lilla prinsessa. Hon var så snäll och åt och sov. Vi tog en skön promeand i det fina höstvädret och köpte med oss smarriga mackor till lunch.

Var i Sigtuna och firade svärmors födelsedag i måndagskväll. En massa god mat och vin och en riktigt smarrig chokladtårta som tårtmästare svärfar hade knåpat ihop. Theodor var en duktig liten kille som inte rev ner hela huset och som fattade på en gång att brasan som brann så hemtrevligt skulle man bar titta på :-)

Uppföljningssamtal på Dagis har också hunnits med. Här är några härliga citat :

Theodor som han brukar vara, pigg, nyfiken och full av lek.

Theodor tycker mycket om att krama och pussa på de andra barnen men samtidigt som han ska kramas så trycker han till och tar i lite extra så det ser ut ungefär som han tar nacktag i en brottningsmatch......men han vill bara väl.

Han går alltid och sätter sig på samma plats när det är dags att äta och sitter och äter och mumsar i sig minst en portion alldeles själv med hjälp av skeden och sina händer.

När det är dags för hämtning och mamma eller pappa kommer, då blir Theodor riktigt glad och det är väl precis som det ska vara, glad att få komma och glad att få gå hem igen, nöjd med allt!


Såhär nöjd ungefär......

Så har det jobbats
också och tränats lite och kollats på Desperado Husofruar och så har jag försökt orka plugga mellan varven. Igår hade jag inplanerat att plugga mellan tvättstugebestyr och annat på kvällen. Det blev pannkaka av det: Migrän....tror jag det var, har aldrig haft ont på det sättet. Blä.

Nu ska jag ta och runda av denna dag. Ta en sup KangJang, lite nässpray och hoppas på en god natts sömn. Hoppas på att Theodors förkylning inte blir värre över natten så att dagis är hotat imorn. Både jag och Christian har utbildning så ingen är direkt sugen på att VABba. Vi får köra sten, sax, påse eller något annat rättvist.

Kram på er där ute i höstrusket 

 

Från stående hund till korpnäbbsutskott och så lite mer Kang Jang på det

Här sitter jag och kliar mig på Korpnäbbsutskottet, ja alltså det lilla benet man har uppe vid claviculan eller nyckelbenet som det också kallas....

Lugn....jag har inte blivit helt knasig. Jag sitter bara och pluggar in mig på vad som komma skall de tre närmaste dagarna på The Academys Teoretiska Grundutbildning. Sex heldagar plus en dag med tenta är det sammanlagt och sedan vet jag bra mycket mer om kroppen än idag :-).

Veckan har susat iväg som vanligt
. Hela familjen går på Kang Jang och Nässpray. Jag och Theodor verkar ha klarat oss bäst, pappa Christian har hållt sig hemma från jobbet idag. Måste vara för att han är man! Själv är man ju en stark kvinna som numera jämför alla tillstånd med att föda barn och då är allt annat ingenting. Theodor å andra sidan är väl så liten att han inte fattar när man inte orkar köra på som vanligt.


Aj jag har ont, ser min tunga konstig ut?

Ekorrehjulet snurrar på,
jobba, jobba,jobba, hämta dagis, leka, laga mat, umgås, leka mera, bada, pyjamas och välling. Nya friska tag, plocka undan, kolla lite på datorn, råka fastna där för länge, planera för nästa dag, lite thé och choklad eller något annat som man sagt att man inte ska småäta på, somna alldeles för sent för man kan inte sluta titta på Scrubs, behöva  gå upp aaaalldeles för tidigt. 06.00 är utan tvekan inte min optimala gåupp-tid ........

Igår hade jag Yoga-utbildning på jobbet, fortsättning på den jag började på i våras. Nu vill jag snart köra igång ett form av Yoga-pass som jag kan hålla för yogasugna gäster. Jag vill verkligen hinna få till att träna minst en gång i veckan själv också....någon högre makt, ge mig fler timmar på ett dygn och släng på en stor slev med extra energi också.

I detta snurrande hjul ska man hinna handla mat och tvätta och annat festligt också. Tack Maxi Stormarknad i Solna för att ni har öppet 8-22 alla dagar. Igår provade jag hur det känns att stänga den butiken en helt vanlig, tråkig onsdag i oktober. Om det inte hade varit för att jag hade krockat  med en rolig, lång skåning ( kollega som jobbar i stan) som var ute på samma roliga uppdrag som mig, dvs storhandla, så hade det varit bara trist.  

Denna dag har bestått av sjukt mycket packande av give-aways och sjukt många besök hos kunder. Nu tar jag en liten titt till på skelettet och musklerna sedan är jag faktiskt värd en kopp thé....hum en delicatoboll och lite TV-soffeslapperi. Sjuklingen får ta sin onda hals och flytta in till sovrummet.

Ha en bra kväll!

Höstrusk och hallonsylt och så löser vi finanskrisen också....

Någon som har sett en extra söt familj i Expressen idag? Hahaha.

Förutom att ställa upp som case i tidningen så har det varit en bra och innehållsrik helg. 
Igår innan fotografen och han som skulle skriva kom förbi så hade jag min kompis Karolina på besök. Skönt att jag lyckades lura hit henne så jag slapp ta Theodor med mig ut i en av de höstruskigaste dagarna på länge. Bjöd hit henne på fika så eftersom jag inte hade något mer än några mariekex hemma så blev det till att baka.....det blev riktigt fina chokladmuffins.

I lördags var vi i Åkersberga och hade en jättetrevlig kväll. Theodor var alldeles salig vad kul det var att leka med kompisarna och alla deras roliga leksaker. Hade tyvärr ingen kamera med mig så inga fina bilder på en dansande Theodor utklädd i grön dinodräkt eller på när  hela grabbgänget stod och hoppade i sängen och sjöng med till Mora Träsk så kuddarna studsade...

Vår goskille förstod också denna helg att när det är helg får man gärna sova lite längre på morgonen....skönt, 08.30 är helt ok att kliva upp. Långa goda frukostar blev det också tid för.


Tack snälla mormor för den ljuvligt goda hallonsylten......


Och för mamma och pappa blev det en sådan här godingpaj......

Nej nu har visst John blund varit här och börjat skyffla in sovpulver i ögonen. Kram till er som läser detta här.

Natti Natti!


Från Stureplans glitter & glamour till Karolinskas vita väggar och så en slang där bak

Ja det blev en ovanlig vecka.....Väldigt ovanligt mycket olika saker har hänt...så skulle man kunna sammanfatta det hela....
 
I lördags var jag och träffade min kära gamla kollega Helena som numera bor i en annan stad men som var här i Stockholm på kombinerad nöjes och utbildnings trip. Tack vare hennes syster och hennes poolers så hamnade jag efter middag på Kungsholmen på Stureplan och utan att riktigt fatta så var jag inne och shakade loss med stjärnor som Peter Stormare och Patrik Ekwall på Sturecompaniets Vipdel. Kände mig inte helt som hemma men det var ju en upplevelse, haha.

Söndagen åkte vi till Sigtuna och hälsade på Christians föräldrar. Där var det stora flytt och röjardagen. Christians bror Martin flyttade för några år sedan från sin lägnehet i Östersund till kompis i Stockholm. Hans möbler flyttade då in i föräldrarnas garage i Sigtuna. Nu bor Martin i Köpenhamn och då det är byte av lägenhet pågång så ska även en del av möblerna få flytta ner. Tror att föräldrarna känner sig lite glada över att få tillbaka sitt garage. Även om det ganska snabbt flyttade in en stor soffgrupp där......

Vi åt middag och umgicks också mellan flytteriet, trevligt. Jag fick med mig en massa skor och kläder också som Tove inte ville ha längre, tackar och bockar.

Så kom min lilla pappa på besök på söndagskvällen. Thedor verkade rätt nöjd med sin söndag. Farbror, farmor och farfar och så morfar med.....

Måndagsmorgonen blev en ovanlig tillställning. Våra kära grannar har nu tömt sin lägenhet och flyttlasset har gått till Umeå. Pappa Hannes körde bilen upp på måndagsmorgonen och min Lotta och Thedors flickvän Ester kom ner till oss vid 8-tiden för frukost sedan tog de bussen till Bromma Flygplats. Kaffe bryggdes, barnen lekte, skvätte yoghurt och macka, Christian stod i duschen, min pappa laddade för jobbmöten, han tog en sockerbit i kaffet och pratade lite miljökvarnar med Lotta. Jag plockade och fixade, lite tårar och farväl. Usch vad trist det känns att de flyttar, men sånt är livet!

Jobb måndag och så lyckades jag locka ut Helena till hotellet  i Bromma för att bjuda henne på middag.
Tisdag mera jobb och så var det min favoritkväll på TV. Fula Betty och Desperata Hemmafruarna är tillbaka på Femman.
Började skriva ett litet inlägg i sista reklampausen och fortsatte när det var slut..... men

Det var då jag märkte att jag blödde och efter det så blev det oro, ambulans, inlagd på Karolinska. Väntan och undersökning, visste inte riktigt vad det var för fel. Hade inte direkt ont men otäckt med blod......
Fick börja fasta.........de ville göra en ordentlig koll på tarmarna. Ingen mat, bara lite saft och thé. Sedan var det dags för trevligheten Lavemang. 4 liter kvalmigt saltvatten skulle drickas upp på en em/kväll. Det var ingen hit kan jag meddela. 4 liter saltvatten plus en massa lingondricka att skölja ner det med det blir mycket dricka det.

Där låg man med dropp, läste tidningar och längtade efter Theodor så hjärtat värkte mellan varven. Ja jag saknade Christian med :-). De var och hälsade på en sväng det kändes bra. Fick försöka tänka att det var avkopplande, ligga där nerbäddad hela dagarna. Hade ju tänkt åka på SPA och koppla av. Vet inte om det kan jämföras, haha (?)

Igår torsdag hade jag så min trevliga undersökning. Låååång slang med lampa och kamera in i ett hål och upp i en lång tarm.......INTE skönt. " Så kan du följa vad som händer på skärmen där, första parkett och allt" skojade läkaren till det med. Jo tack, har sett mysigare filmer. De hittade problemet och nu hoppas vi att det är bra så man slipper fler ingrepp på den stackars tarmen. Fick komma hem senare på eftermiddagen.
Tack alla ni som tänkt på mig och skickat hälsningar och ringt när jag låg där och kände mig lite ynklig

Och nu är det fredag och jag är på banan igen. Blir inte Stureplan imorgon hoppas inte de saknar mig för mkt ;-). Vi ska ut till Åkersberga och träffa Jenny & Niklas m barnen och Nina & Niko m Oliver kommer också ut. Så det blir säkert livat och en massa lek och stoj. Äta ihop och äntligen träffas, det var länge sedan nu.

Hoppas ni får en skön helg det ska jag ha!

Kram

RSS 2.0