No more Bröllop och Mamma is back in business i gul finblus till och med

08.45 i morse klev jag in på ett konferenscenter vid Karlaplan för att lära mig mer om Revenue Management. Trevligt att träffa kollegor och ganska intressanta föreläsare. God lunch som man kunde sitta still och äta utan att behöva hålla koll på flygande mat runt huvudet. ( som när man har Thedodor som lunchsällskap ). Men shit vad ovant att använda hjärnan på det sättet som idag. Ord som sandlåda, mellis, inte klättra där, titta en vovve och bajs i blöjan användes inte en enda gång av föreläsarna från SJ och SAS etc. Konstigt ;-)!

Christian lämnade vår duktiga lilla kille på dagis kl 08.30 i morse och har sedan sjäv också haft konferens / utbildning och lär sig allt en Key Account Manager kan behöva.  Jag skulle hämta kl 15.00 idag och imorgon får Christian lämna sitt lite tidigare och hämta på em. Allt hade ju varit lite bättre om jag hade lyckats få med mig nycklarna till lägenheten när jag gick i morse så att jag hade sluppit ringa efter Christian så han fick susa hem o låsa upp och sen snabbt åka tillbaka, sorry.

Dagiskillen är sååå duktig att modershärtat håller på att spricka av stolthet. Han verkar fixa det där med dagis så himlans bra. Äter som en häst och har redan fattat galoppen med det där att sova samtidigt på varsin liten blå madrass på golvet. Leker och hänger med på allt.


Väääärldens duktigaste dagiskille

Annars så lever livet vidare. Vår "Bröllopssummertour 2008" avslutades med buller och bång i helgen och jag kan lägga ännu en dag som toastmadame till mitt CV. En riktigt lyckad helg blev det och våra söta vänner var så fina och söta och kära när de sa JA till varandra där i Mariakyrkan i Sigtuna. (Samma kyrka som Theodor döptes i för snart ett år sedan.)

Vi åkte ju ut till Sigtuna i fredags och på lördagen var det så full fart hela dagen. Eftersom Christian inte bara var min toastpartner denna dag utan också bestman så skulle han ju hänga med brudgummen, lugna honom och hjälpa honom med frisyren typ... Tack o lov så höll de till i Christians föräldrars hus där jag och Theodor också befann oss. Vid lunchtid så dök barnvakterna upp...ja det var inte farmor & farfar som man kanske kunde tro eftersom vi var hos dem. De hade sin årliga kräftskiva ute på Ingmarsö så vi löste det på annat sätt. Vänner till oss som bor i Solna men där hans föräldrar bor i Sigtuna ställde glatt upp och de kunde ju så enkelt åka till föräldrarna  på natten efter att först ha passat vårt barn och även hämtat oss frammåt småtimmarna. Tack snälla Markus och Kattis för all hjälp:-)! 

Söndagen var man lite seg, ja inte Theodor ;-)full fart som vanligt. Brunch hos brudparet sådär dagen efter. Mycket gott och trevligt. 
Känns som man åt konstant i ett helt dygn, trerätters på bröllopet och så tårta på det och så godis och snacks och så vickning och så sov man några timmar och så åt man ganska tidig frukost med Theodor och så smaskade man brunch....ja mycket äta blev det. Sedan bar det av till Solna och missminner jag mig inte så blev det mer mat på kvällen och säkert lite glass med chokladsås också...hum.

NU kanske man skulle ta och börja hålla lite koll på kalorierna, haha. Ska bara vänta tills konferensen är över, de hade gott godis........

Nu ska jag göra en djupdykning i min stökiga garderob. Hade verkligen svårt att hitta något som såg OK ut att ha på sig på jobbkonfen idag. Tur att Tove hade skänkt mig några fina plagg som jag kunde ha. Tyvärr har mina extrakilon gjort att endel av dem inte passar men hittade tillslut en pippigul rolig blus. Jag borde kanske försöka hitta lusten att köpa några schyssta höstkläder...suck jag vet inte vad jag tycker är snyggt, eller vad jag passar i och kommer jag på det så borde inte de slantar jag har gå till något så onödigt som kläder. Bläää.

Nej nu ska jag prata lite med min Account Manager som sitter i soffan sedan en timme tillbaka. De hade middag efter kursen så han blev lite sen.

Kram till er som läser det här

Teletubbies & Lyxmamma på stan

Lycklig liten dagisgosse sitter just nu och myser i soffan  med sin vän nyckelpigan och pappa. Äter lite russin och dricker morotsjuice och tittar på sin MKT uppskattade present. Mormor hade nämligen hittat en Teletubbies-film som hon gjort paket av och det damp ner  på hallgolvet idag. Tack snälla mormor!


Filmmys med nya strumporna på och så nyckelpigan som alltid ser lika glad ut :-)

Theodor och pappa Christian hade förmiddagen ihop och gick tillsammans till dagis kl 13.30 där det numera är kort lämning och hejdå som gäller.

Jag hade lyxen att åka in själv till city för bla bröllopspresentsshopping på NK och så passade jag på att strosa runt lite. Fick tag på Karolina som hann smita iväg från sitt jobb på Åhléns för en liten fika så då fick man träffa henne, trevligt!

Så klockan 15.00 så var det mamma Madeleine som fick äran att hämta hem liten söt dagiskille. Han satt i fröken Camillas knä och läste bok men när han såg mig så hoppade han upp och kom springandes och vinkade glatt hejdå till fröknarna. Imorn ska han ha med sig kläder för utelek och så ska han äta lunch där.

Lite lek ute på gården och så plocka plommon innan vi gick in till OS-tittande pappa. Där låg ett paket och väntade.
Filmen, brev och så nya fina halkstrumpor till Theodor
och så utklipp från lokaltidningen (tror Östran?) i Kalmar med bebisar. En massa bekanta på samma sida, inte minst gullefamiljen Lisa, Micke och sötnosen Alvin.

Nu ska jag ta och fundera ut vad vi ska laga för middag och senare ikväll ska jag upp till grannar på våning 4, de har bjudit in till barnklädesloppis och fika.

Ha en bra kväll!

Mammaångest och plommonpruttar

Helgen i skärgården blev en blandad historia. Fredagen var solig och riktigt varm o skön. Bikinin på och Theodors fina pool fylldes på med vatten (för att sedan tömmas ut med hjälp av vattenkanna och leken vattna mammas och farmors fötter). Skön sommarkväll med middag på soldäck. Lördag var det mulet, lite blåsigare och kallare. Mitt humör följde med vädret och jag var inte alls iform. Ville verkligen bara ligga under täcket och gråta. Frös och kände mig märklig i hela kroppen. Var nog en form av ångest har jag kommit på, ångest över att den här fasen av livet håller på att ta slut, bye bye hemmamed min ljuvliga son- vi gör vad vi känner för-och jobba vad är det-nu fikar vi och leker hela dagarna-tiden är snart ett minne blott. Dags att inse att nu är det  jobb-dagis-få ihop livet-karusellen som snart tar över. Söndagen var vädret ännu bedrövligare men jag började känna mig lite bättre till mods. Jag och svärmor tog en mycket skön nästan 2 timmars lång promenad i regnet och det gjorde nog susen. Skönt att röra på sig, få frisk luft och få snacka av sig lite.


Glada föräldrar i båten ut till Ingmarsö, såg fram emot en härlig helg (ovetande om mammaångest och pisseväder)


Liten sammanbiten son som hjälper nästan lika sammanbiten farfar att hitta till sommarhuset


Det var innelek eller gummistövlar som gällde, eller innelek med stövlar som här :-)

Måndag morgon var jag och dagispojken på plats på dagis kl 08.30. Nemas problemas! Efter den ynka timman som han fick vara där så blev det lek hemma på lekplatsen. Mat och sova och så ut igen i regnrusket.
Vi har ett fint plommonträd här ute på gården som är helt överfullt med en massa frukt. Mums! tycker även Theodor som gladeligt skuttar ner för backen och plockar så många han kan. Då vi tycker att blöjor är lite dyrt och att bajsblöjor inte är så toppenkul att byta var 15e minut så försöker vi hejda detta plommonfrosseri.



Men mamma får gärna äta många :-) Den här fina skålen hade jag med mig i sällskap med senaste nummret av Mama och nya IKEA katalogen ute på balkongen i värmande skön sol tidigare idag när Theodor låg och sov efter maten.....

Måste bara avrunda detta inlägg med lite bilder på Theodor och hans favoritkompis. Den röda stora nyckelpigan som hans morbrors kära flickvän Erika skänkte till honom i somras när vi hälsade på hos henne.


Den hänger med i lek och bus

Nyckelpigan måste också lyssna på godnattsagan

Och självklart ligga med i sängen...fast man knappt får plats själv då ;-)

Nu ska jag snart göra som Theodor fast min nyckelpiga heter Christian, har skägg är 179 cm lång och är inte fullt lika söt som Theodors.

Godnatt!


Två små bagare och en degig morsa

Två första timmarna avklarade på förskolan för liten Theodor och hans fyra inskolningspolare. Det har gått jättebra och han är så söt när han leker runt där så det gör ont i lilla mammashjärtat.

Sång och fruktstund med kompisarna Alexander, Leo, Theo och Ingrid. Theodor har vita byxor och finskjorta såhär allra första dagen :-)

Påväg in på förskolan Tärnan. ( Inte meningen att mamma mupp skulle komma med på bilden...)


Vi har kommit en bra bit med hans rum också de här sista dagarna och han verkar älska det :-)


Här leker han med Ester, de bakar och skär frukter. Satt koncentrerade i en kvart, det var inte illa.

Imorn så är det Christian som hänger med på dagis och när de kommer hem så är planen att så kvickt som möjligt fly ut till Ingmarsö igen. Men jag tänker inte dricka vin och inte fika bullar, kex el äta godis etc. Vatten och grönsaker och något annat magert får det bli. Kommer inte i några av mina jeans längre. 8 kg plus på två månader, slå det om ni kan. Helt sjukt!

Sova står härnäst på "att-göra-listan"

Godnatt!




Dagisförberedelser och bortbränt semesterhull

Ett litet  inlägg så att ni vet vad som händer. Vi är på fastlandet igen, Solna, Backvägen närmare bestämt sedan i går eftermiddag. Vi kom hemsusande en timma innan föräldramötet på Dagis. Snabb dusch för att se lite fräschare ut och så smink i nyllet. Kände knappt igen mig själv var flera veckor sedan jag sminkade mig. Våra kära grannar med jämngamla dottern Ester förbarmade sig om vår son så han slapp följa med. Det kändes bra och fröknarna verkar gulliga och entusiastiska.

Idag har vi varit i Solna C några timmar. Framkallade bilder som vi ska använda till tavla som ska hänga över Theodors plats på Dagis. Jädrar vad kreativ jag ska vara imorn....viktigt att hans blir finast ;-)
Det var dags att lämna tillbaks låneböcker på bibblan med och så hittade vi en bunt nya. När vi kom fram och skulle låna upptäckte jag att jag glömt stoppa tillbaka lånekortet i plånboken...suck. Försökte få till att få låna ändå med min allra vänligaste "resledarröst"...men icke! Theodor som stod bredvid på golvet och kramade en fin bok med brandbilar på började störtgråta när jag tog den ifrån honom och sa att -vi får komma tillbaka en annan dag och låna den. Han blev helt förtvivlad...hehe duktig pojke. Den småtjuriga biblotikarien hade ett hjärta som inte kunde stå emot. -Har du legitimation så kan det väl gå bra för den här gången, vill ju inte att han ska vara så ledsen! När vi kom ut från bibblan så var inte den boken så intressant mer. Han har väl ärvt skådespelartalanger från sin mamma och förstod att ett litet utspel från honom behövdes, haha.

Köpte tyg till gardiner i Theodors rum,  hittade ett jättefint på Åhléns. Köpte några nya hösttröjor till vår stora dagiskille och så har det äntligen börjat kläckas lite bebisar bland alla mina gravida vänner  runt om i landet. Trekanten blev en underbart söt invånare rikare i början av denna månad. Grattis till min Lisa och hennes Micke som blev föräldrar till Alvin!Så nu kunde man äntligen köpa liten present :-) Finns det något sötare än alla de där pyttegrejerna??? Nej tror inte det, svårt att välja.

Efter lite matshopping på Ica så kom vi hem till gården och upptäckte att Theodors kompis Jonathan var där...vilken lycka. Så vi var ute och lekte några timmar.

Sedan gick jag in och bokade ett Bodypump pass på gymmet som var sååå skönt att köra. Har inte levt helt sunt denna sommar känner jag, så nu ska semesterhullet brännas....Hade träningsvärk redan när jag tog de 50 stegen hem, ja så långt har vi till närmsta gym plus att jag har ett på mitt jobb som jag nästan sitter i och jobbar. Borde nog lyckas komma i form igen :-)

Nej nu finns det en massa att ta tag i, planering och förberdelser inför bröllop nr 5 som går av stapeln den 23/8 til exempel eller fortsätta göra iordning Theodors rum. Vi ska bla till IKEA imorn och så ska det sys och hej å hå och piffas och donas och så ska sängen in dit.
Men den stora saken imorn är förstås
INSKOLNING PÅ DAGIS!!!! Hoppas han tycker om det, jag tror det. Rapport och bilder utlovas.

Nu ska det städas ur en garderob som en del i projekt fixa Theodors rum.

Kram till er som läser detta här

Yatzymaster med högtalare i huvudet

Fortfarande på Ingmarsö, fortfarande envist väntandes på lite skön sommarvärme igen. Idag har vi visserligen sett lite sol iallafall och mellan skurarna så kastade jag mig ut på en filt på gräsmattan, mellan husen där det var lite värme....

Dagarna här ute är sig oftast ganska lika. Vi vaknar när Theodor vaknar....vilket var en mkt angenäm tid just idag, 08.30. Många andra mornar har den varit mellan 06och 07...inte lika bra. För rättvisans skull så delar vi upp morgonen i två pass med byte kl 08.00 sharp. De senaste tidiga passen för mig har varit en nära döden upplevelse. Funkar inte att jag som redan är en morgontrött filur ligger och kollar TV till långt in på natten.....vilket det blir hela tiden och sedan ska kunna prata, göra välling och leka kl 06.15. Härom dagen halvslumrade jag till och vaknade av att jag fick en högtalare i huvudet. Det kunde gått riktigt illa om den hade ramlat på ett annat sätt. Liten pojke hade ryckt i sladden som satt på väggen bakom vår säng, där han också befann sig. Lugnt mysandes och kollandes på barnprogram trodde hans alldeles för trötta mamma. Efter frukost leker vi ute eller inne eller på altanen. Släpar upp vagnen för "berget" upp till landsvägen. Rullar iväg på en promenad, till öns skola med lekplats eller till affären. Äter lunch, lägger Theodor som oftast har tagit sig närmare 2 timmar powernap varje dag. Slappar med en fisketur eller mera lek på eftermiddagen. Fikar mina nybakade bullar och slappar lite mer. Theodor verkar tycka om att fisa runt här ute och bara vara verkar det som.

När vår lille prins somnat för natten vid 20-tiden så slappar jag och Christian vidare, läser, löser korsord, spelar yatzy (jag vinner hela tiden),så nu vill Christian gå över till domino, leker på datorn, kollar TV, fiskar och så lite disk och plock...Äter goda middagar, dricker vin, äter lite godis eller fikar och så är vi vakna alldeles för länge och kollar på halvdåliga filmer. Nu ikväll såg vi 21 gram på 2an, usch vad sorgligt och jobbigt. Kände mig helt bedrövad....ingen film för en som alltid tänker att katastrofen är nära.

Nu ska jag borsta tanden och se vad det är för film min kära kollar på här vid sidan av.

Godnatt!

Varför jävlas vädergudarna och inte nappar det heller....

Stormen har lagt sig och idag visade sig solen endel. Vattnet låg lugnt och stilla och vi passade på att åka på utflykt efter lunch. Bullar och kaffe, badkläder och strandleksaker och så ett par fiskespön förstås. Theodor satt stolt bredvid mig när farfars fina motorbåt brummade iväg....och efter en stund fick han hålla i ratten....stoltare än stoltast!

Vi gick i land på en mysig ö som hade en jättefin liten sandstrand. Theodor var överlycklig och badade och klättrade runt, byggde sandslott och samlade stenar. Varmt i vattnet men den lite kyliga luften gjorde att ingen annan än lilleman badade.

Nu visade de just lokalvädret på TV, vad är det för skitland man lever i. 15 grader och regn och frisk till hård vind imorgon....och lika bajsigt på fredag men då får man till och med räkna med rikligare mängder regn. Lördag lika munter prognos......En lite dryg vecka med sommar och sol lyckades man få på en hel sommar....inte mkt  att hänga i julgranen. Hoppas det kommer några fler fina dagar, vi ska ju trots allt inte på jobb riktigt än.

Nu ikväll så skötte farmor & farfar nattningen för Christian kidnappade med mig ut på fisketur efter middagen. En härlig tvåtimmars stund i den lilla gula båten bara han och jag. Fiske, utan större resultat (en abborre) varsin öl, lite choklad, lite korsord när jag tröttnade på fisket. Stilla vatten, inte en mygga och en fantastiskt vacker solnedgång som färgade horisonten alldeles rosalila.

Nu visade de mer väder på en annan kanal......inte bättre där, fyfan. Hoppas de ser fel för annars kan vi lika gärna lämna denna ö där det är uteliv som gäller. Regn, regn och endast regn så långt ögat kan nå. Hade det varit bara jag och Christian så hade man väl kunnat ta det. Laddat upp med tidningar, korsord och bara myst omkring inne....men heter man Theodor och är lite drygt 1 år, ja då vill man vara ute och skrutta runt mest hela dagen och det är mkt smidigare utan galonisar och stövlar och en sur mamma.

Om ni som läser detta vill hjälpa mig så gör ni det bäst genom att dansa vackert för vädergudarna och be för sol och värme över norra Ingmarsö, Stockholms skärgård.





Tack på förhand och godnatt :-)

Rapport från en bitterfitta på en stormig blöt ö

Rapport från ett stormig och regndränkt Ingmarsö, Stockholms skärgård. Vi har varit här ute en vecka imorgon....hjälp vad fort tiden går. Om en vecka ytterligare så har vi varit på föräldramöte på dagis och inskolning står för dörren.

Efter senaste inlägget har mkt hänt. Vi tog oss över bron till ett soligt Malmö där vi besökte vänner,barnen lekte och hade kul, vi vuxna grillade hemma på altanen, drack drinkar och snackade skit. Kvällen blev lång och dagen efter blev det några sköna timmar på härlig sandstrand. Där vi dock inte var de enda gästerna....det var ju sommarens första riktiga varma högtrycksdag.
Besökte min kusin och hans flickvän och lånade sängplats i deras fina 3a en natt också, trevligt.

På fredagen den 25e gick färden upp från Skåne till Småland och tillbaka till min barndoms by. Fick äntligen till en heldag på Öland och stranden där med min familj. På kvällen var det så dags för en liten återförening av gammal gymnasieklass....vi hade facebookat ihop en träff på Larmtorget i Kalmar...och det var kul. Vi blev väl ca 10-12 pers från den gamla partyeliten som gjorde staun.
Söndag blev en lååång bilresa upp till Solna. Broöppningar och folk som inte kan köra bil kan vi tacka för det.

Josse åkte med oss hem och fick agera supernanny under måndagen när allt skulle packas upp, tvättas, handlas, packas om för skärgårdssemester.....Ja, jag var inte världens trevligaste människa, lite stressad och lättirriterad, sorry syster yster och övriga som kom i min väg.

Fick några superduper najsiga dagar med sol och bad och slappa stunder på soldäck och klipporna. Åka båt, fiska och grilla var också sådant som hanns med innan hösten kom. Helgen blev rätt ruggig, men förgylldes av att mina kära föräldrar kom ut hit på besök. De tog med sig vår nanny ( dvs min söta syster och Theodors bästa moster)hem på söndagen.

Nu är vi här med Christians föräldrar och någon av oss fyra kommer bli stolt vinnare av en glass imorgon...
Vi har gjort en tävling i hur mkt regn det kommer komma under natten. Jag slår på stort och tror på 46 mm fram till kl 12.00 imorgon. Jag tror på mest regn och Johan ligger lågt på endast 25.....det spännande resultatet presenteras senare.

Nu ska jag fortsätta läsa i min bok....Bitterfittan. Kunde nästan vara skriven av mig själv....hög igenkänningsfaktor, haha.



Godnatt från en mörk, blöt ö


RSS 2.0