Skäggiga damen och kvackande ankor

Imorgonär det redan fredag igen.. På med Get Mov´n-tröjan och koppla på den rätta hjärnhalvan ( den utan blöjbytefunktion och krypa runt efter bollarkunskaperna) igen och så iväg till jobbet.
Theodor har turen att ha så snälla farföräldrar som tar sig hit på morgonkvisten för att passa honom hela dagen.
 Hans farmor är verkligen snäll som hjälper till de fredagar som Christian har svårt att vara hemma nu i april och maj och just imorgon blir det bonusbra för farfar kommer med också. Vi har tänkt fira vår blivande 1-åring med middag och tårta här imorn efter jobbet, för farfar flygkapten är ute och flyger både på söndag när vi håller kalas och på den riktiga dagen därefter.

Idag har vi haft ännu en härlig vårig dag här i soliga Solna. Efter frukoststök och lite telefonsamtal så kom vi framåt 10.30 tiden iväg. Planen var ett besök på ÖoB och ev Citygross som ligger vägg i vägg. Perfekt tid att åka tänkte jag eftersom den lille knubbisen brukar sova då. Jodå 5 min i bilen nickade han, sedan blev det mkt mer spännande att kolla på billiga plastbunkar, konserver, strumpor, vaxdukar, cykeldäck och brödrostar och gud vet allt du går förbi i den butiken. Jag hade en lista med 5 saker som jag skulle ha, fick med mig 3 plus lite annat förstås.....jag fortsatte in på Citygross. Ärendet var att fortsätta min jakt på billiga Pixi-böcker (som jag tänkt lägga i fiskedammspåsarna på söndag och som inte fanns på ÖoB) Theodor var jättetrött och kinkade så fort jag stannade vagnen. Försökte komma på om det kanske var ngt annat jag kunde uträtta där inne......gav upp. Högg en påse majskrokar (barnsnacks till Theodor) och så fick jag för mig att de hade billiga laxbitar så en sådan la jag under den andra armen. Den skäggiga kassörskan tittade lite konstigt......(ja jag råkade titta på henne med, mkt skäggstubb var det, stackarn)

Theodor somnade innan jag backat ur från parkeringen och vidare när jag bar in honom. Han sov o sov och när klockan närmade sig 13,30 så gick jag in och kittlade honom lite så han vaknade
. Vi hade promenad och fikaplaner i solskenet som inte mamma madeleine ville missa. Vi var tre mammor och en pappa ur BVC-gruppen som tog långprommis till Huvudsta-klipporna. Ja där vi gick ofta när vi bodde i vår 2:a här i Solna. Vi hamnade på ett ubermysigt café precis vid vattnet och satt på uteserveringen och fikade. Det var verkligen varmt, jackan av och solbrillorna på. De andra barnen sov men Theodor hade ju redan klarat av det en liten stund tidigare. Han mös verkligen där han satt i sin barnstol och fick lite juice och snacks och ankorna kvackade runt fötterna, fåglaran nallade smulor under grannbordet och hundarna lufsade förbi med sina mattar och hussar på promenad. Vilket äventyr!
image33 Vårglada ankor (eller är det änder förresten!??)De kvackar iallafall.....

Ikväll så har vi satt upp en nyinköpt lampa på väggen, fixat och plockat lite och gråtit  i TV-soffan. 4:ans nya serie Spårlöst, heter den så? Människor som tappat bort sina nära och kära får hjälp att hitta dem över hela världen. Det är ju väldigt känslosamt och det smittade verkligen av sig igenom rutan. Till och med min inte så gråtmilda andra hälft blev lite våt i ögat när den lilla halvjapanska småländska tjejen återförenades med sin japanska pappa i utkanten av Tokyo. Vackert värre!

Nu är det påväg att bli vackert sent igen också. 

Godnatt!  

Kommentarer
Postat av: J o s s e

Du är världens duktigaste bakerska- om man avgör på doften iallafall!..;)
Love you sis! =D

2008-04-05 @ 23:08:23
URL: http://lollipoppan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0