09.30 Gunga

Inte alla som har inskrivet i sin kalender: kl 09.30 gunga, men det har jag. Fick mail i början av veckan från en mamma i gruppen. -Fika och lek vid 10-tiden hemma hos oss den 29/2 och gunga innan dess för de som vill. Avancerade grejer man håller på med!
Idag blev jag och Theodor upphämtade av Nina och Oliver kl 10.30 och så åkte vi ut till Jenny och hennes grabbar i Åkersberga. Åt lunch, fikade och vi brudar hann få lite skvallrat medans barnen lekte. Inte heller en helt ansträngande dagssyssla. Projekt mammaledig känns bara bättre och bättre. Kan ha att göra med att solen skiner, knopparna brister och fåglarna kvittrar....vårkänsla.

image23


Kvällen har varit lugn
. Vi åt morotspannkakor med lingonsylt till middag, vilket vårt lilla matglada troll smaskade i sig med god aptit. Jag lyckades ringa min vän Lisa som firar födelsedag idag mitt när hon skulle hugga in på tårtan.... Hon ringde upp lite senare och vi satt nog i telefon i minst en timma.

Christian kollar TV och här sitter jag
. Som så många övriga kvällar. Romantiken blomstrar verkligen ;-). Nej imorgon är det fredag och skottdag och allt. Jag får ta mig i kragen. Laga god middag, lite vin och ingen dator på hela kvällen.

Just det, lovade mamma att lägga in en bild på mina nya gardiner. Så för er som inte bryr er om sådant, blunda nu!
   Inte så avancerat men känns bättre än den juleröda som den har ersatt.


Ha en bra helg!

Papporna och jag

Här sitter man och klockan passerar 23-snåret igen. Jättetrött o tänkte gå och sova men så efterlyste min lilla syster ett inlägg så det blir ett kortis.

Dagen har varit på rörande fot. Hade tid på BVC kl 10.00 och trots bra planering så fick det bli det låååånga benet dit. 10-mån kontroll med läkarkontroll stod på agendan. Läkaren, en grå kvinna i 50-års åldern skulle klämma och känna på min 77 cm långa och 10,5 kilo tunga lilla prinsTheodor förstod precis hur man skulle klappa med klossarna, hade bra pincettgrepp, hjärtat slog och "kulorna satt på rätt plats". Vi fick Godkänt, trots att han inte ställer sig upp och går längs möblerna än....vilken tur. Läkaren som inte verkade ha många hästar hemma ( eller inga hästar alls som en av de andra mammorna sa :-) var lite märklig och säkert mest van att barnen ser lätt skrämda eller ledsna ut, verkade uppriktigt glad över att få ett äkta Theodorsmile när vi skulle gå.

Knappt ute från BVC så blev resten av dagen planerad. En av tjejerna i BVC-gruppen ringde och efter att ha ätit lunch hemma och sovit en liten lur tog vi en prommis med dem, tog en tur till Ica i Solna C och så hem till deras toppenmysiga takvåning mitt i hjärtat av Råsunda. Fem fikasugna mammor och fem leksugna barn satt/kröp omkring på golvet. Riktigt mysigt! Känns lite trist att så många av de andra börjar jobba snart, ja vissa har redan börjat. Nu blir det papporna och jag.. Kanske blir jättertrevligt, hihi! (Lugn Åsa, jag ska inte röra Miltons pappa :-))

Saknar min vapendragare Lotta som bor här i huset och som jag hängde med jämnt förrut också. Hon började nu i februari. Var uppe hos dem innan i kväll. -Springer upp en kvart med Theodor sa jag vid strax före sju. Nästan en timme senare kom vi ner och möttes av en ganska jättearg pappa Christian. Han stod med ena handen i pastasåsen och den andra bytte tvätt i maskinen. ( För er som vet hur vi bor med tvättmaskinen i källaren, förstår att detta bara var bildligt talat, :-) ) Som straff blev resten av kvällen i tvättstugan min. Hann se lite Lost också som man som vanligt sitter som ett ? efter att ha sett. Kommer det någonsin komma några svar på alla frågor?????

En fråga som jag vet svaret på det är, Hur trött är Madeleine? Svar Mycket!

Så sov sött alla!

En vanlig måndag

Nu är vi tillbaka i vardagen. Christian och lilleman går upp först och äter frukost ihop. Jag får ligga och dra mig en liten stund. Christian väcker mig strax innan han ska gå och jag hinner knappt stänga badrumsdörren förrän han börjar gnälla att han mååååste in och fixa det sista. Tack för att man inte ens får göra morgonkissen ifred...suck.
Jag och lilleman vinkar hejdå i fönstret och har förmiddagsmys med lek och bus och lite Malou von Sivers och "Efter Tio" på i bakgrunden. Ett riktigt bra program som den här veckan har tema Barn.

Idag blev det ingen förmiddagslur för Theodor utan det blev en och en halv timma skön sömn efter lunch istället. Under den tiden hann jag göra mig iordning, äta lunch och knåpa ihop en jobbansökan och uppdatera min CV.

eftermiddagen drog vi till öppna förskolan här i Råsunda. Visste att iallafall en av polarna skulle vara där....bonus, det var hela tre andra coolingar ur BVC-gruppen där. Alex, Milton och Theo och deras minst lika coola mammor. Det blev sångstund, lek och mellanmålsätande sedan stängde de och vi masade oss iväg till Solna C.

Christian var hemma när vi kom hem en sisådär kl 17.30. Vi har sedan dess lekt, ätit middag,bajsat, betalat räkningar, druckit välling, läst saga, gråtit, lyssnat på saga, sytt gardiner, lekt på Hattrick, kollat på TV, tömt diskmaskinen, dammsugit i Theodors rum, skrattat och bloggat. Vem som gjort vad får ni lista ut själva ;-)
image21
Bjuder på en gammal godingbild ifrån i höstas.


Nu ska jag göra en kopp thé och läsa vidare i min semesterbok,
trots att semestern är finito och vardagen har sköljt in över familjen Wahlquist/Berglund.   

Ha det!

Tangenterna fortfarande varma....

Så tyst det är här i lyan. Christian läser tidning, Theodor snusar på kudden och jag har småplockat lite. Nu sätter jag mig en stund här vid datorn. Har inte riktigt kunnat sitta här de sista dagarna för min älskade syster yster har varit på besök och då knapprars tangenterna heta ;-).Det knappras och plingrar och fnissas åt inlägg och meddelande i en hastighet av minst 220 km i tim. Jäklar vilken hastighet man kan skriva med när man är 15 år och bara sådär van.... jag känner mig som en gammal snigel som föddes lååångt innan datorn fanns i varje mans hem.

Vi har haft ett mysigt veckoslut med en massa shopping och trevligheter. Jag shoppade mitt på H&M så jag kunde använda mina julklapps presentkort. (Tack alla som bidrog) Nu har jag ett par "riktigt heta" (Josses ord) utsvängda jeans a'la 70-tal. En senapsgul tröja också ganska het, hihi. Köpte mig ett par tights tillslut, jag kan ju inte bara gå i jeans och vara tråkig (hum) Köpte vårjacka och överdragsbyxor till lilleman också. Shoppingkassan var annars ganska skral efter semestern och precis innan föräldrapenning ( tänkte skriva lön....) så det blev inte så mkt annat.

Igår lördag var så shoppingsuget mättat och vi kände för att göra något annat. De lovade sol och en massa plusgrader här i vår huvudstad så vi bestämde oss för en tur till Djurgården. Det var väl inte direkt svettigt med de minst sagt friska vindarna som drog in där vid vattnet men det var sol och vackert. Det fick bli ett museumbesök och stegen bar till Aquaria. Där tinade vi upp i den tropiska regnskogen bland hajar och färgglada fiskar. Theodor mös där i bärselen, han hoppades väl att jag hade tagit honom tillbaka till Thailand. Han verkar längta tillbaka! Han har kinkat och sovit sämre sedan vi kom hem känns det som. Och jag vet inte om jag inbillar mig när jag tycker att hans blick när han vaknar säger " Mamma, när ska vi byta om och gå ner till poolen och bada med min boll" eller när vi bråkar i hallen "snääälla mamma låt mig slippa jacka och mössa och en svettig åkpåse och låt mig sitta i linne och shorts".........

Har vi tur så kanske vi snart har råd med ett hus i Thailand..... Det vill säga om syster yster delar med sig av sina miljoner när hon blir vår nästa supermodell

Det man inte tror ska hända hände oss där på cafét på Aquaria. Vi hade fått i oss en god pannkakslunch och vi kände oss mätta och nöjda. (Theodor tyckte också pannkaka var smaskens). Vi stod och laddade för att springa över till Östersjöavdelningen som man måste gå ut för att komma till. Då dyker det upp en kille i 35-40 års åldern kanske och haffar oss, eller rättare sagt Josse. ( Gammelmormor Madde nästan 30 med solrynkor, påsbröst och utammad hängrumpa var inte riktigt vad han letade efter, hihi.) Han var modellscout för Stockholmsgruppen och var den som upptäckte Karolin Winberg när hon var 16. Nu upptäckte han min vackra syster där mitt ibland alla fiskar och lianer. Imorgon ska hon ringa till hon som tar emot nya modeller.....och där börjar kanske ett riktigt spännande äventyr. Hoppas, hoppas nu att det går vägen. Annars ska jag se till att hon lyckas komma in på någon annan agentur. Tänkte ta jobbet som hennes privata manager och kamma hem 5 % av inkomsterna....och då kanske det där huset i Thailand blir verklighet :-)

Nu ska jag runda av för ikväll. Väntar spänt på rapport från Josse imorn em. Go girl, du är bäst! Det var toppenmysigt att ha dig här som vanligt.

Kram

Semesterbilder

Sitter här med uppackade väskor, allt nytvättat och lilleplutten sover. Låter som att allt är under kontroll. Då kan tilläggas att innehållet i väskorna ligger lite utspritt här och där och allt det nytvättade ligger i en massa IKEA-kassar runt om i lägenheten. Alla blommor utom 2 är döda, det var de redan när vi åkte och julgardinerna sitter fortfarande kvar i köket och jag vet inte riktigt i vilket hörn jag ska börja röja......så jag började med att slå mig ner i datorhörnan. Vilken karaktär man har.

Här kommer några bilder av de 235 st vi lyckades ta under semestern.
image12 
Karon Beach

image13
I poolen på Ban Raya Resort
image14 
Utsikt från poolen

image15
Em dopp på en strand på Raya Island
image16
Gissa vems fötter???

image17
Christian på fisketur

image18
Mmm melon i alla former blev Theodors favorit....

image19
En kall Singha till den kryddstarka maten fick däremot inte Theodor smaka

image20
På Phukets flygplats i väntan på vår lååånga färd hemmåt.


Soluppgång i Oman

(Detta skrevs 19/2 och gick inte publicera och jag trodde det var borta för alltid..men tjiho jag slapp skriva om, hittat.)
Godmorgon, godmiddag gokväll. I mitt huvud är det snart morgon, i min kropp mitt i natten och här i verkligheten är klockan inte ens nio på kvällen. JETLAG!

Vi kom hem till oss vid ca 22.30 igår kväll, bara sisådär en 16 timmar senare än vad vi skulle. Hemresan blev ett äventyr som man inte räknat med.

Tillbaka till Thailand: Vi njöt de sista dagarna med både strandbesök, shopping och poolen. Kändes vemodigt att stänga resväskorna och blicka runt i det ganska tomma rummet som vi haft som vårt under två veckor. Transferbussen skulle plocka upp oss kl 16.25 Thaitid, dvs 22.25 svensk tid. Fem minuter före stod vi redo i lobbyn, nyduschade och fräscha och vissa av oss, (hum inte jag och lilleman) lite för rödbrända på magen.

Väl framme på Phukets flygplats och efter de första av 72 tusen säkerhetskontroller, 1 timmas köande, där Theodor också hann få i sig en portion gröt som kokades ihop gåendes, så fick vi checka in och bli av med bagaget. I samma stund fick vi veta att flyget skulle bli 2 1/2 timma sent. Så det blev lite extra tid där de sista Bathen rök på helt meningslösa små souvernier, ett sista vykort blev skrivet och vi fick i oss lite mat alla 3.

Planet lyfte nästan 3 timmar efter vad vi skulle men nemas problemas allt kändes bra och vårt charterproffs Theodor slocknade såfort landningshjulen gick upp. Han sov hela resans första etapp, mest i min famn. Jag sov 0 minuter på ca 6-7 timmar som det tog. När vi kom fram till Sharja där vi skulle mellanlanda så började planet cirkulera istället för att landa..... Tillslut sprakar det till i högtalarna och den danske piloten meddelar att vi inte kan gå ner för det är alldeles för tjock dimma. Dubai skulle vara ett bra alternativ då det ligger väldigt tätt på....men där stod alldeles för många plan som inte kunnat landa i Sharja så där fick vi inte plats. Det fick bli en 40 minuters tur till grannlandet Oman och dess huvudstad Muscat. Mitt i natten deras tid ca 03.00, dvs Thaitid 06.00 och sv tid spöktimma. Så satt vi där och visste inte hur och när och vad som skulle hända. Många började tröstshoppa och småhungriga var de flesta. De kunde inte ta kort när vi handlade så det blev rusning till växligskontoret. Valutan i Oman heter Baisa vilket man tyckte var skitkul där mitt i natten. Jag köpte en macka för 1650 Baisa, det ni. Satt och läste min bok, Christian mittemot och en sovandes Theodor på två stolar bredvid. Stora panoramafönster vid sidan av. Smuttade på en stor kaffe med mjök...då gick solen upp i Oman.

Efter lite drygt 4 timmar
skulle vi iväg och fick komma ombord på planet. 360 pax (varav många barn)och 14 infants traskade trötta men glada igenom säkerhetskontrollerna och tänkte att nu bär det snart hemmåt....
Efter en stunds väntan så sprakar högtalarna igen. Den skånska kabinchefen meddelande att den danske piloten är fast inne på flygplatsen. Han måste betala för vårt "besök". Landningsavgift, bensin och mat vi fått där inne. Den danske piloten hade inte så många Baisa i bakfickan och som jag nämnt tidigare så kunde de inte ta kort. Samtidigt tickade klockan och vår besättning hade inte många minuter kvar med laglig arbetstid. Då skulle vi bli fast i Muscat! Där blev jag  missmodig för första gången men Theodor fortsatte hålla humöret uppe.

Tack och lov, fråga mig inte hur, men vi kom iväg tillslut. Snart hemma eller?? Nejdå väl framme i Sharja så kom överaskning nummer...vet inte i ordningen. Det fanns ingen besättning som kunde flyga hem oss til Arlanda! Det var ju inte så bra. Hur länge vi skulle få vara där...ingen som visste. De ordnade med hotell som vi alla slussades ut till. Där väntade en riktigt god buffé och man fick chans att tvätta av sig och borsta en tand. Det talades om flyg vid 22-tiden ev övernattning blabla
Plötsligt fick vi en tid när vi skulle lyfta, redan kl 17.00 arabtid, dvs 20.00 thaitid och 14.00 sv.tid. Då hade vi lyckats hamna som nyhet på aftonbladet.se eftersom någon skickat tips om oss strandsatta i arablandet.

Jag lyckades slumra ca 30 min och sedan var det tyvärr dags för mat. När det stod ca 4 tim kvar till slutdesti på skärmarna och jag satt med vår lilla sovandes gulleklump i knät och den stora klumpensom lyckades slumra litegrann bredvid så var jag så trött att jag började frossa. Men det fanns inte nkt annat att göra än att bita ihop och tänka på något annat.
Dagens tips går till My Travel Airways! Byt ut era säten!!! Det finns ingen stoppning kvar. Att det är trångt det får jag köpa, men när det känns som att man sitter direkt på golvet och den stackars utammade rumpen värker då blir man lite bitter.

Kl 21.00 sv.tid, dvs 03.00 thaitid och spöktimma i arabvärlden då landade vi på svensk mark, Stockholm Arlanda.


Testar om det funkar....

Är hemma! Skrev om äventyret i över en timma och sedan blev allt fel när det skulle sparas o publiceras. Nu testar jag om det går den här gången....jag är bitter.

kram


Happy Valentine

En hjartehalsning till er daer hemma. Vi har nu avnjutit en god middag pa hotellet. 30 grader varmt och en behaglig bris som gor att kvallen kanns skon. Det har varit en heldag har pa hotellet med pool och for min del ocksa manikyr & pedikyr som min kare Christian gav mig i present. Min present till honom aer att jag later honom aka ivag pa en heldags fisketur imorn ;-). Hoppas att det gar bra att vara sjalv med lilleman.

Vi kom tillbaka hit till Patong forst igar em. Vi kunde inte slita oss fran var oas Raya Island utan bokade pa en extra natt. Vi far nu leva pa burknudlar till iallafall resten av luncherna. Men det var det vaert.

Nu ska jag ta mina nypolerade fotter och traska upp till mina grabbar och sa fortsatter yatzy-kampen som jag leder an sa lange.

Hoppas ni far en fortsatt karleksfull dag. Stora kramar

Njuter av livet ar bara fornamnet =)

Om nagon dar ute letar efter paradiset pa jorden sa kan ni sluta leta nu. Jag har hittat det! Helt fantastiskt, vilken underbar o. Inte overdriven lyx, men det man behover och lite till i ett landskap och en atmosfar som tar andan ur en. Vi gled in i en vik som var sa vacker sa klockorna stannade. Turkost vatten, kritans vit sand och sa den galet gronskande kuperade on bakom. Den stosta delen av on ar vild djungelmark men den ovre delen ar bebygd med 3 Resorts. Vart ligger 15 min fran starnden dar vi kom. Vi akte flak bakom en traktor till andra sidan. Bland en massa grona, palmbekladda kullar ligger bruna bungalows utspridda. I en av dem bor vi! Nedanfor ligger en liten vit strand och vackra klippor. Vattnet ar som ett akvarium och det ar manga som snorklar. Dykturer inne ifran Patong gor dykstopp utanfor har.
Poolen byggdes for bara ett ar sedan och ar sa frasch och lacker och kanns riktigt lyxig. Onskar jag fattade mig pa hur jag kan lagga in bilder fran kameran for det gar inte beskriva hur harligt det ar har!!!!

Finns bara ett fel med detta Raya och det ar att vi bara ska bo har i 2 natter, skulle garna bo har hela tiden som ar kvar.


Sa denna dag har vi forst legat vid poolen och lyxat. Sedan hamnade vi nere pa den lilla strandplatten har vid hotellet. Vi borjade snacka en massa med en trevlig italiensk familj som har tva sma killar en pa drygt ett ar och en pa drygt fem. De har varit i Thailand i tva manader och ska nu runda av med nagra dagar har i paradiset.

Jag ska nu runda av detta inlagg och ga ut till mina alsakde grabbar som sitter och kollar pa fotboll i restaurangen. Kanske tar en Singha, sander en tacksam tanke till min kollega som tipsade om denna plats och fortsatter njuta av livet.

Kram alla


Ett nytt forsok.....

Nu ar det kvall och jag gor ett nytt forsok att skriva. Satt har i morse och skrev for glatta livet och sa gick det inte spara inlagget....surt.

Minns inte vad jag skrev sa det far bli en ny rapport. Redan lordag och imorgon kl 08 kommer forhoppningsvis en bil och hamtar oss och kor oss till en speedboat som pa 30 min ska ta oss till en paradiso, Raya Island. Hoppas det blir lika harligt som det later.

Sedan sist har vi annars hunnit med en massa bad o en hel del sol. Sol finns det gott om men vi har en bra solskyddsfaktor med oss, Theodor sa vi har inte brant oss an =).
Vi akte till Kata Beach i torsdags sa pa sin 10-manadersdag sa tog Theodor ocksa sitt forsta havsbad nagonsin. Dar i det klara turkosa vattnet med den kritvita sanden sa trivdes han som en fisk. Ni skulle se hur glatt han sprattlar.

Annars har det varit manga timmar vid poolen pa dagarna. Pa kvallarna har det blivit turer in till eller mot Bangla Road ( City ) med restaurangbesok och lite shopping. Har hittat en vaska som jag tror skulle passa Josse. En stor svart D&G, vad onskar du i present syster?

Igar kvall gick vi en ny vag och hittade varsta stora marknaden jattenara hotellet. massa saker men inte sa mkt folk. Nar vi gick dar sa borjade det duggregna och vi hann precis in pa en rtestarang sa oppnade sig himlen, haftig syn!

Idag har vi varit hos skraddren och provat vara festklader som vi syr upp. Vi passar pa eftersom vi maste kla upp oss minst 3 ggr i sommar pa brollop...

Maste kila upp pa rummet o packa nu. Skriver mer snart.

Varma gosiga kramar

Vi har en charteralskande bebis =)

Den tolv timmar langa flygresan hit gick over forvantan bra. Vi har varldens duktigaste bebis. Han verkade tycka allt bara var spannande och ville flirta med alla som satt runt omkring. Han sov ganska manga timmar.....vilket inte hans kara foraldrar lyckades gora. Det ar inga skona stolar och med en drygt 10 kilo tung krabat dackad i knat blir det inte skonare kan jag lova. Men jag klagar inte for han skrek inte som en stucken gris vilket nagra andra stackare gjorde nastan hela resan.....stackars foraldrar.

Att ha med sig ett litet barn till detta fantastiska land ar da inga problem. De fullkommligt ALSKAR barn. For er som kanner lilla mr Theodor sa ar han ju inte den svarflirtade typen heller. Sa mkt som han ler och skrattar har at alla glada Thailandare, jag tror han kommer fa traningsvark i kinderna.

Vi bor pa ett helt ok hotell nagon km fran centrala Patong. Mysigt poolomrade och trevlig personal. Rummen ar stora och rena dock lite slitna. Vi bor pa 11e vaningen med utsikt bort mot Patong och havet. De bygger nya hotell runt om hotellet men det stor inte sa mkt.

Vi har an sa lange inte badat i havet utan hallt oss till poolen och hotellet pa dagarna och sedan varit inne i Patong och atit om kvallarna. Vi har forsokt att stalla om tiderna i vara hjarnor och Theodor verkar ha fattat galoppen. Han sover hur bra som helst bade pa dagar och natter.

Han verkar ALSKA att vara pa solsemester an sa lange. Vi trodde vi skulle fa halla oss pa rummet en massa med ac pa. Skuggan vid poolen funkar fint. En massa roliga bad i poolen med alla UV-klader och hatt pa. har kopt en fin boll som han alskar. Har redan fatt en massa kompisar. Tva danska tvillingar pa 2 ar, ett gang svenska stora killar o tjejer pa sisadar 5-9 ar.(Theodor kollar in nar de leker och det ar kul) Sedan har han skaffat en jattesot semesterflirt ocksa. Hon heter Ketty, ar 5 manader och mamman ar Thai och pappan Italenare som ager gymmet har pa hotellet. Sjuukt sot unge. Theodor verkar kar.

Vi hade tankt  aka till Karon Beach idag egentligen men min kara Christian har jatteont i magen. Han at en galet stark Thaimaltid igar kvall som formodligen ligger och frater.....det var dumt. Sa stranden blir imorn formodligen.
Sjalv ater jag en massa olika "flied lice" och currygrytor etc smaskens med stort S.

Vi har ju var 3dagars trip till Raya Island inbokad, ska bara ordna med battur dit. det star pa dagens att gora lista. Sadana listor finns har med, men ar ratt behagliga. Typ, bada, sola, ta en massage, kop en glass.
Vi, eller rattare sagt Christian ar jattesugen pa att ta ut pa en djuphavsfisketur. Forst tankte jag att jag och Theodor absolut inte tar med pa nagot sadant. Sa pratade jag med vingguiden igar och det ar tydligen jattefina batar med bra utrymmen med ac och allt sa om vi vill ar det inga problem att ta med en bebis. Hum, vad sager mormor och farmor om detta? Fiskare morfar o farfar lar val bara tycka att pojken ska ut pa en sadan cool tur redan vid 10 man alder =). Vi far se!

Nu ska vi upp och gora oss iordning for kvallen. Ha det bra alla i kalla sverige.

KRAAAM

Bye Bye Sweden

2 grader celcius, snöblandat regn och en iiisande vind.......var det när jag hastade iväg till apoteket för några sista- minutenköp för en stund sedan. Inte vidare skönt alls!
30 grader och sol känns som ett trevligare alternativ. Usch vad jag är taskig mot er men jag kan inte låta bli =).

Nu ska vi äta en svensk pizza och sedan blir det ett sista ryck med packningen.

Ska försöka skriva från Thailand.

Bye Bye


Över två timmar i telefon.....

Detta blir en  liten fortsättning på tidigare inlägg.
Jag och Theodor var ute och luffade runt till nästan halv sju ikväll. Tur att han verkar tycka allt är så spännande och mest sitter lugnt och myser och ler i sin vagn. Vi fastnade på söder efter mitt "jobbmöte". Vi var på Söderhallarna och strosade runt och så blev det mellanmålsdax för Theodor. Hittade ett fik som hade barnstolar. För att kunna sitta där och mata honom så slog jag till på stort och beställde en hel kopp thé. Vi var nog inte favoritkunder, tog upp ett stort bord och blockerade ingången med en vagn, kladdade ner på bordet och golvet och för det kalaset betalade jag hela 22 kr.

Eftersom jag verkligen inte gillar att åka den smutsiga, farliga tunnelbanan med min rena och oförstörda lilla prinsgick jag in mot city. Redan vid Slussen susade det upp en buss som det stod Karolinska Sjukhuset på vid sidan av mig. Jag har inte full koll (knappt ngn koll alls för att vara helt ärlig) på busslinjerna i denna stad. Men en buss till Solna det var bra. Tyvärr fanns det ingen passande buss vidare därifrån så vi fick en liten prommis till.

Det där med tunnelbanan och hur vidrigt jag tycker det är har kommit mycket mer sedan jag fick Theodor. Förr tyckte jag mest att det kändes lite smutsigt. Men nu när man måste in i hissarna. Jag känner mig tvungen att ta dem, vågar inte ta de 2 km långa och branta rulltrapporna med vagnen. Dessa charmiga hissar verkar vara någons toaletter, de luktar så vidrigt så det går inte beskriva.  Känner ni för att må riktigt illa så är dagens tips att ta en sväng i en hiss på T-centralen. Ni får då även njuta av sånt där fint blått ljus som de har för att man inte ska kunna se sina blodådror om man hade tänkt göra det. Extratips: Bär helst inte öppna skor för det ligger nästan alltid blöta pölar på hissgolven också....mmmmmums.

Vi rundade av vår dagsutflykt hos min farmors syster Ellen som bor här i Råsunda. Hon lockade med semmelfika, konstigt ord, menar alltså fika med semla och kaffe. Min kära far hade varit uppe en 24-timmarstur och jobbat här i Stockholm och han var med hos Ellen. Eftersom hon trodde att Christian skulle vara med och fika så fanns det en semla till honom med. Den fick pappa, fast jag hade lätt kunnat smälla i mig den med. Shit jag har blivit beroende. Hur ska det gå i Thailand, finns det semlor där????

Christian är på Kick-off med jobbet i Malmö till imorgon em...tror jag. Har alltså haft en heeel kväll för mig själv här i lyan. Den blev inte riktigt som jag tänkt  mig men bra ändå. Nattning med bad, bok & välling o sova kl 20.00, så långt helt enligt planen. Sedan snöade jag in mig på Supernanny på TV. Fick lite ångest och bestämde att ska aldrig Theodor bli, skrikig och arg alltså. Sedan ringde jag mamma en liten sväng... det blev en sisådär ett 2 1/2 timmar långt samtal Då sa jag att jag skulle gå direkt och lägga mig och skriva lite på denna blogg imorgon istället.....och det ser ni ju hur det gick med det. Nu är kl så mycket så det har blivit fredag och då betyder det att jag egentligen kan säga att vi åker till Thailand i morgon! Fast eftersom vi ska lyfta kl 23.05 så är det nästan inte helt rätt.

Nu vaknade visst lille plutt. Aj då!

RSS 2.0