Mysa i parken och måla staket

Sommar, sommar, sommar. Vilken strålande skön dag. Vår alldeles egna solstråle Theodor ville inte missa en minut av denna lördag då både mamma och pappa var lediga och vi skulle vara tillsammans alla tre hela dagen. 05.35 vaknade jag av jollerijoller och tyvärr var det min morgon att gå upp....vilket gick lättare tack vare solen utanför. Med barnTV på och lite lek och läsa böcker, välling och torr blöja så var dagen igång. Jag kände dock att en extra 45 min powernap från 07.30 skulle sitta fint och begärde byte i Bregottfabriken. Somnade som en sten och blev sedan väckt med uppdukat frukostbord....skönt.

Vi hade råkat se den allt för tydliga lappen här i trapphuset om att man gärna skulle hjälpa tll och måla staketet runt vår gård. Vi fick lite ångest för hur vi skulle göra. Vi såg inte till några andra grannar så vi slängde snabbt på oss sköna kläder och filt och dagens morgontidning och smög iväg till parken. Theodor somnade och vi låg och njöt av lugnet och denna härliga sommardag. Det gjorde gulleprinsen också när han en timma senare vaknade och kom ner och lekte runt på filten och kravlade omkring i den stooora gröna parken. Solhatten på och ett stort leende där under.

Hem för att äta lunch. Ett par grannar ute och målade, ups....Vi åt och gick sedan ut och hjälpte till. Theodor passade på att äta upp halva sandlådan under tiden.

Sedan gick vi in och packade picknick-väskan, bryggde kaffe och lassade vagnen full av tidningar. Ny promenad, sovande lillprins igen och en ny slapparstund i solen..... sämre dagar har man haft.

Kycklingpytt med ägg och rödbetor till middag
, varsin kall folköl (ja Theodor fick vatten istället ;-) satt fint här på kvällskvisten. Jag tror alla promenader och all sol idag bidrog till all energi jag kände. Efter maten fick jag ryck, diskade allt, tömde maskinen, i med nytt, fick lust att baka chokladmuffins, svisch så var de i ugnen. Gjorde välling, fortsatte röja lite i köket. Lilleplutten låg och pratade för sig själv i 20 minuter men för en stund sedan måste han ha somnat för nu hör jag inget litet pludder längre. Så nu kan jag smyga in och plocka ut min morgonrock och hoppa in i duschen och ta en välbehövlig dusch.

Sjunka ner i TV-soffan står på programmet sedan...
kan bli en liten bit chokladmuffins.

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!

Värmebölja påväg och en historisk kväll

Godmorgon denna soliga onsdag i slutet av maj.
Efter en ovanligt stökig natt med en son som sovit oroligt och vid 00-tiden fick komma över till vår säng. Vilket peppar,peppar sker väääldigt sällan numera. Så är vi nu uppe och vakna och glada.
Christian stressade iväg och lämnade in Volvon på Service innan han åkte till jobbet. Vi är nu nära att få den såld till en av Christians kollegor. När Chrsitian fick tjänstebil i augusti så sa vi att nu säljer vi Volvon......det gick ju snabbt att få tummen ur och göra det, hum. Bättre sent än aldrig!

Idag lovas det ca 20 grader och sol och det är tydligen inledningen på en riktig värmebölja
över vårt avlånga land, 30 grader framåt helgen....mmmmm. Kanske kan börja skippa jeans och gympadojor med strumpor i snart. Ovant bara, jag känner mig helt naken bara av att vara barfota.

Börjar ångra lite att jag inte tränat mer eller lagt om min "kaffe/kakor/godis- är gott och det är ok för jag ammar fortfarande-diet". Har inte ammat på 2 månader nu och nu börjar det sätta sina spår. Den tidigare lite lätt utsugna kroppen börjar fyllas ut, tyvärr på fel ställen.

Ikväll är en lite historisk kväll. Vi är ett gäng tjejer som efter 4 år lyckats hamna i ett skede där vi alla är ogravida och oammande på samma gång, det ska firas med lite party. Eller rättare sagt njuuuta av att bara vara vi, några glas vin, god mat och kunna prata utan att bli avbrytna  av någons ett-åriga, två-åriga el treåriga son. Ja vi håller på att ordna ett eget fotbollslag :-) det blir bara pojkar.

Nu ska jag och Theodor lägga upp en plan för dagen. Ut till solen och de gröna parkerna blir det iallafall.

Ha en underbar dag!

En dag på Söder

Så var veckans avsnitt av Lost avklarat och man fattar ännu mindre som vanligt. Undrar om det är några fler än jag och Christian som inte gett upp hoppet om att det en dag kommer några svar.....

Jag och min underbart snälla son har varit ute på äventyr idag. Vi begav oss ner till det södraste av Söder här i huvudstaden redan före 11 idag. Vi åkte in till restaurangen vid Street och hamnade mitt bland en massa "kulturflummiga" södermammor med långa kjolar, palestinasjalar och fyrkantiga glasögon. Jag hade stämt träff med Nina och Oliver och efter en stund så kom även två pappor ur min föräldragrupp till samma ställe.  Lite snurrigt hur och varför det blev just Street.....och med just dessa andra. Papporna i min föräldragrupp eller  iallafall några av dem älskar att fullproppa sina pappadagar med aktiviteter. Runt i staden på restauranger och fik och på roliga museum. De spelar golf 1-2 gånger i veckan och är till och med ute och springer med joggingbarnvagnar, phu jag blir alldeles svettig när jag hör dem snacka. De verkar ha kul iallafal :-). Idag skulle de så till Street på Söder och luncha och då passade jag på att dra med Nina och hennes gulleprins Oliver med.
Riktigt skön dag med sol och emellanåt riktigt ljummet. Vi gick en lååång runda efter lunchen och kom riktigt in i den avslappnande atmosfären som ligger som en hinna över denna för mig ganska oexploaterade stadsdel.
Var inte hemma förrän efter 17-tiden nu ikväll och sedan dess har det lagats mat och lekts med son som har varit på så gott humör hela dagen. Han somnade utan större protest efter ett mysigt skumbad och välling. vid 20.15.  Fick visserligen gå in en gång och plocka upp nappen från golvet, men det kan man leva med.

Nu ska jag fortsätta att röja lite här hemma.....diska tex. Vilket egentligen borde vara Christians jobb eftersom jag lagade maten....hum. Men just ikväll är det fotboll på TV, någon champinjonliga som verkar viktig. (jag vet att det heter Champions Leage!!)


På fredag kommer både min bror och syster hit och systers kompis. Vilken skojsig helg det ska bli!


Godnatt!


Ännu tröttare.......

Fortfarande sjuuukt trött. Min gamla kropp och själ pallade alltså inte en hel möhippedag, skandal. Kan ju visserligen bero på att man ständigt måste upp i ottan och ändå inte fattar att jag måste försöka lägga mig före midnatt. Jag var ju en sådan där person som ofta låg och drog mig till 10-11-tiden på helgerna innan jag fick barn. Känns som att sådana sovmornar får jag nog vänta på i 15-20 år tills Theodor och hans åtta syskon blivit morgontrötta sega tonåringar.

image49
Ungefär såhär pigg...

Idag var min kropp uppe kl 05.30,
hjärnan kom igång någon gång framåt 14-tiden när vi kom ut i friska luften. Då hade jag ändå toksovit mellan 07.40-08.15 när Christian var uppe innan jobbet, samt när jag bara skulle få trött Theodor att sova en lur, toksomnade jag också mellan 09.30-11.30. Lagade någon form av lunch till Theodor, var för trött för att äta själv, fick bli en stooor kaffe med mjölk. Råkade nämna orden gå ut till Theodor framåt 13-tiden och då fanns det inget annat som gällde.

Gick prommis själva jag och lilleman, lämnade tillbaka en dvd-film som vi hyrde igår på jourhörnan och svängde förbi solna C. Hade gått ett halvt varv så stötte vi på Johanna och hennes lilla docka Vera som är en av Theodors flickvänner. Vi går på sången tillsammans. De förströdde mest tid så vi slog våra vagnar ihop och rullade bort till ett fik, trevligt. Ännu en stooor kaffe

Nu har vi en ungefär lika spännande kväll som alltid... Ätit spenat o fiskpanetter, diskat och röjt, nattat Theodor och har tvättstugan. Christian sitter i TV-soffan. Jag hade tänkt baka äppelbullar men hamnade här istället. 

Imorgon är det sista gången på sången
och på kvällen ska jag en sväng till mitt jobb. Vi har Get Mov'n Kväll med lite olika aktiviteter för gäster och kunder.

Ska försöka mosa ner trynet på kudden före 22 ikväll så kanske jag får igen några timmar och känner mig piggare.

Ha en bra kväll! 

Trött tröttare tröttast

Jag lever.... Har bara inte haft någon tid eller ork att skriva. Allt har gått i ett sedan sist jag skrev. Förra helgen åkte vi till Skåne på bröllop. Veckan som har varit har bestått av fullspäckat schema. Theodor och jag har gjort vårt, han håller på att få en massa tänder och jag tror det kan ha varit därför han inte har varit på det helt bästa humöret...
När vi lagt honom på kvällen har tiden gått till att förrutom försöka plocka och fixa hemma som vanligt så har jag suttit och planerat och trixat möhippa. Visserligen har Lisa som ska vara tärna dragit det största lasset men många timmar på nätet och i telefon. Vi har inte haft så stort flyt med våra arrangemang. Allt blev tillslut bra, hoppas och tror iallafall att vår vän Karolina hade en trelig och minnesvärd dag. Det blev kidnappning på hennes jobb på Åhléns, brunch, klättervägg och bastu o relaxmys på mitt jobb. En massa god frukt och bubbel under hela dagen. Åkte in till city och åt på en restaurang. Efter middagen begav vi oss till Hamburger Börs för att se REA. Det var överfullt och tyvärr fick vi inte några sittplatser. Blev lite jobbigt för de stackars tassarna. Showen var helt ok. Vi var några tappra som rundade av denna möhippa på Naglos Bar.
Onsdag ringde de från jobbet och undrade om jag kunde komma in halvdag på torsdagen. Gjorde det och sedan jobbade jag hela fredagen där det kändes som att det var hur mycket som helst att göra. Hem från jobbet, leka med Theodor, hämta mat på Thai-kiosken här på hörnet, välling till Theodor och så åkte jag och hämtade upp Lisa vid flygbussen. Lördagen startade kl.07.10 och slutade ca 02.30 på natten. Helt färdig! Christian åkte till IKEA 09.30 idag för att jobba, stod och delade ut flyers, oj vad skoj han tyckte det skulle bli....inte. Själv var jag mest ledsen för att inte få sova längre än till ca 08.50. Uhh, vad trött och sliten.

Jag känner mig som en trött, sliten, tråkig blämänniska som gnäller och klagar, mest på mig själv hela tiden. Nu ska jag ta på mig ytterkläder igen och bege mig ut till lilla ICA här i Råsunda för andra gången idag. Var där och köpte frukost innan i förmiddags. Unnade mig en Aftonbladet med bilaga.....bilagan råkade dock bli glömd i affären så det är den jag ska gå och hämta nu.

Ha en toppenskön söndagskväll.

Väntan på en pappa och grattis till en annan!!!

Tisdag som inleddes med sol, sång, dans och fika. Hembjudna på lunch efter sången till Saga och hennes pappa. De som bor i slottet här i Råsunda. Efter makaroner och köttbullar och lek med Sagas saker så blev det en promenad med en mycket trött son...som somnade på tre minuter. Gick en sväng genom centrum. Kom därifrån med ett stycke dyra fancy strumpbyxor ( till bröllopet), renäsansnäsdroppar till snorig Theodor, samt en fullpackad vagn med mat från ICA Kvantum.

Lek på lekplatsen utanför. Sand i hela hallen, börjar bli vanligt :-). Bus & lek, mellanmål och mera lek. Inte en dag där det var ok att mamma läser lite tidning och dricker en kaffe i soffan samtidigt som liten söt son leker själv med alla sina fina och roliga leksaker. Sådana dagar hör inte till vanligheten här så jag kanske hade blivit mer förvånad om det faktiskt hade varit så.

Efter ett bad och läst en massa böcker så var kl 19.40 och vi väääntade på att pappa Christian skulle dyka upp. Han har varit i Göteborg idag och skulle bli lite sen....hoppades på innan läggning. Lille vännen satt i famnen och vi kikade ut från fönstret. Han var så trött så trött men letade runt med blicken där ute bland de nykläckta gröna trädkronorna i hopp om att pappa skulle dyka upp bakom dem."Daddaa, dadda, daddaaa"

Välling i magen, kinden på kudden kl var 19.55. 19.58 kom "dadda" in genom dörren "Är han vaken?....nej.

Christian hade varit en gentleman och köpt med sig lite mörk choklad till mig. 20.01 sjönk jag ner i soffan och försvann in i Ugly Bettys konstiga värld och med chokladfylld mage reste jag kl 21.00 vidare in på Wisteria Lane där det var ett ovanligt stormigt avsnitt i ordens rätta bemärkelse.

Imorgon onsdag den 7 maj fyller min kära far 35 år..... eller var det 55?!. Oavsett så önskar jag honom en fin och trevlig födelsedag. Jag hade ju tänkt skicka ett fint kort....hum det kommer inte hinna fram till imorgon iallafall för det ligger fortfarande oskrivet hemma på min bänk i köket. Håll till godo lilla pappa, vi ses ju till helgen.

image46

Grattis lilla pappsen! HURRA HURRA HURRA HURRA!!!

image47

Theodor skickar en stor busig kram till gamle morfar också.

Godnatt!

Skärgårdsluft och svettiga bröllop

Här sitter jag mitt ute i Stockholms skärgård. Solen skiner från en molnprickig himmel. Det är inte svettigt ute och det var det inte här inne i vår stuga heller när jag och Theodor klev upp 07.30 i morse. För att få upp värmen så har det varit både bastu och ugn på. Bastun ska jag snart ta mig en stund i.....åh vad skönt.

Vi kom ut hit tidig torsdag eftermiddag och då var vädergudarna med oss. De hade tyvärr semester i går och lät det vara grått, kallt och regnigt. Christian hjälpte sin pappa med att lägga i båt nr två och var ute och fiskade.Själv jagade jag mkt rörlig son som undersökte två sommarhus som inte är de barnvänligaste ställen man kan ha.....phu.

Nu är min galonbyxeklädda prins ute och röjer runt med sin far och jag ska basta och duscha i lugn och ro. I eftermiddag åker vi härifrån och ska hem till våra vänner Johan & Linda i Sigtuna för att prata deras bröllop. Det är bröllop nr 5 och där har vi äran att vara både  toastmadam, toastmaster och bestman. Som ni som läst tidigare vet så är denna sommar som en stor bröllopsfabrik. Planering, möhippor, svensexor, finkläder, fix, frisör, bröllop, resor,det rinner på som ett löpande band. Kul men lite svettigt. Just det, svettigt, bastun väntar.........

RSS 2.0