Granne med Zoo i de röda pölsarnas land

Så sitter man här i Köpenhamn, i en otroligt mysig lägenhet, precis bredvid zoo och njuter ett glas vitt och med sushi i magen. Resan ner gick snabbt och lätt. Vi åkte via Växjö och lämnade bror min och åt god lunch hos hans kära flickvän. Vi åkte sedan vidare via Helsingborg till Helsingör och så framme vid målet, Köpenhamn, strax efter 19. Theodor var glad att träffa farbror Martin. Läggningen tog lite längre tid än vanligt.....det var ljust i rummet och alldeles för mkt nytt o spännande.....men det gick tillslut att somna. imorgon ska vi göra stan och på em åker vi ut till Christians kusin och hälsar på. Farmor Tove har begett sig ner till sitt hemland nu när vi är här, så vi kommer träffas imorgon också. Tisdag blir nog Tivoli, fast jag skulle gärna gå på Zoo....vi ser vad det blir.

Sov Godt alle skattebassar

Semesterrapport från Läckeby

Fullt upp hela dagarna.....tar mig aldrig tiden att blogga. Passar på en snabbis nu när jag är i stort sett ensam hemma. Ja Theodor ligger och snusar och snart kommer mamma tillbaka från stan. Hon har skjutsat Josse och några av hennes vänner till bion inne i Kalmar.
Vi har spenderat en vecka här nere nu och Theodor njuuter av att kunna strosa runt ute hela dagarna. sandlåda, poolen, vattenkannor, lektält, studsmatta, bobbycar (min gamla hederliga från -79 håller formen) och en massa annat skoj. Favoriten är också att sitta i jordgubbslandet och mumsa bär.....och så detta att mormor, morfar, moster och gammelmormor finns runtom och busar hela tiden gör ju inget sämre :-)

Vi har varit på Ölands djurpark en dag och varit runt på lite andra Ölandsturer. Vädret verkar inte vilja vara bättre än förra sommaren så vi får vara glada att vi lyckades hitta sol o värme några timmar tidigare i veckan och då myste till det på sandstrandernas sandstrand på östra sidan av Öland. Bilder utlovas!

Grillmiddag hos vänner blev det i tisdags, lite shopping i Kalmar, marknad i Mörbylånga, lek och fika hos Theodors jämngamla syssling har också hunnits med. Är glad att jag idag också lyckades få till ett besök hos min kära barndomskompis Kajsa. Hon har två goa pojkar, varav den yngsta bara är ett parmånader äldre än Theodor. De hade skoj ihop :-)

I lördags var vi på bröllop nr 4 som var fantastiskt fint, gott och skojsigt. Vigsel i slottskyrkan i Kalmar och fest på RäpplingeGård en bit norrut på Öland. Söndagen var det skönt att bara slappa. fika och ha det lugnt hemma hos mina föräldrar.

Ja det är hemma hos dem vi är för dem som inte vet det. På söndag är planen att resa vidare. Växjö, ev Osby och sedan ner till Malmö för överresa till grannlandet i söder. Det där lilla där man dricker mkt öl, äter röda korvar och wienerbröd med chokolaaade. Bo hos lillebror Wahlquist som blev Köpenhamnsbo vid årsskiftet och ta ett par dagar som de kommer i början av nästa vecka. Kanske träffa Christians kusin med familj en sväng, ja vi får se vad som händer. På onsdagen har vi nu tänkt ta oss tillbaka till hemlandet och besöka vänner som bor i Malmö. Om kusin Pierre är hemma ngt där på ons el tors så vore det kul att se deras lya också.

Det blir säkert bra. På lördag om en vecka så vill jag vara tillbaka i Kalmar igen för då är vi en bunt ifrån min gamla härliga gymnasieklass som ska mötas upp och ta en öl eller två för att "fira" el vad man ska säga, att det är 10 år sedan vi tog studenten.....shit 10 år! Då är vi värda många öl, hihi

Nu ska jag ner och umgås med min kära mor. Christian fick med min far och bror till Kalmartravet ikväll. Bäst för honom att han drygar ut semesterkassan och inte tvärtom..... 

God granne och tillslut en ren lägenhet

Sitter här och väntar på att mina maskiner med tvätt ska bli klara där nere i tvättstugan. Den lilla huliganen sover och den stora sitter som så många gånger förr och zappar mellan sport och textTV.

Jag har trots en ganska solig och skön dag inte varit ute mer än på balkongen. Har varit en bra vän och granne :-) Tyckte lite synd om våra grannar, de med Theodors jämngamla lilla flickvän . De håller på att bygga om sitt kök, har precis köpt hus i Umeå och ska snart försöka sälja sin lägenhet...så de har lite att pyssla med. Jag erbjöd mig att laga lunch åt dem vilket gjorde att jag inte riktigt fick ihop det med lek ute då jag stod med händerna i grytorna istället. Sedan vet jag inte vad som hände men tiden gick och Theodor blev övertrött och köket såg ut som ett krigsfält, ja vardagsrummet såg inte mkt bättre ut, leksaker överallt. När han tillslut somnade så blev det plocka, röja, diska. Christian kom hem ganska tidigt och när Theodor slog upp sina blå där på eftermiddagen så var det han och pappa som blev utvisade till gården. Vilket de inte hade ngt emot. Himlen som varit så blå under dagen hade nu attackerats av elaka svarta regnmoln....Jag skulle fortsätta min städning och jag ville vara själv så det var bara att köra på innan regnet kom och de skulle vilja in. Har väl haft mer flyt än idag. Köksfönstret blåste upp och slog ner mina blommor och ljusstakar och vattenkanna som blev en härlig  stor geggig hög och så splitter från krukor och glas lite över hela köket. Efter några svordommar och med det mesta uppe så skulle det dammsugas. Ännu fler svordommar på den osugande jäkeln. Kom på att det kunde bero på full dammsugspåse...och det var felet. I jakt på en ny i det inte allt för välstädade städskåpet välte en flaska ut och landade på min lilla lilltå så den blev större. Fler svordommar....Regnet kom pötsligt och då hängde mattorna fortfarande där ute...så blött på dem också.
Det är aldrig kul att städa men idag var det riktigt trist.

Imorn är planen att vara ute desto mer. Bad & fika och lek med Nina och Oliver på någon plats där just detta går göra. Vi har inte bestämt vart än men det löser sig.

Nu är tvätten klar skulle jag tro.

Godnatt!

Skärgård, bröllop och hårdhänta tag

Mätt som en plätt.....igen. Våra vänner Linda & Johan har varit här och ätit middag ikväll. Jag gjorde som så många gånger förr när vi bjuder hit på middag. Slår upp en receptbok el sida på nätet, "elle belle bi, den får det bli....och så får gästerna vara försökskaniner. Dagens huvudrätt blev: Ugnsbakad laxfilé med krispigt täcke med äpple och kapris sås, serverat med lättstekt potatis, morötter, sockerärtor samt rädisor. Blåbärspaj med vaniljglass till efterrätt. Pratat bröllop....de är 5:e paret ut och den grande finalen på vår bröllopsturné i sommar. Höga förväntningar ;-), som vi ju i allra högsta grad är involverade i då vi är toastparet samt att Christian är bestman.
Andra samtalsämnen var hus...och då främst letande efter detta. De kör ju sitt liv lite mer enligt tradition. Träffas, flytta runt, plugga, jobba sig upp, tjäna pengar. Gifta sig, köpa hus i Sigtuna...sedan blir det nog barn om ett par år.
Vi köpte boende snabbt, inte råd att plugga, inte få så bra jobb, ändå skaffa större boende, skaffa barn, inte bättre jobb, inte råd med bröllop, inte råd med hus..i den här delen av landet iallafall. Men det löser sig nog till slut, man kan ju alltid vinna på hästar ;-)

Helgen förgyllde vi med en tur ut till skärgården
, till Chrsitians föräldrars skärgårdshus. Fullpackade med allt från pelargonier, soffkuddar, barnpool, vagn, mat, leksaker, korsordstidningar etc. så kom vi ut i bra tid i fredags. Knappt inne på land så var den nya fina babypoolen uppblåst och invigd av en mkt lycklig Theodor. (Bild utlovas) Ganska snart där efter så var mina blommor utplanterade i krukor och frys o kyl fylld.

Lördag och söndag blev vädret svalare men tack och lov så höll molnen sig borta från Ingmarsö. Promenader, glassätande, fiske, lek, mys, loppis, några glas vin, sol och helgen kunde inte ha varit trevligare :-)

Måndag vaknade vi hemma på Backvägen igen till ljudet av regn som slog mot fönstrena
. Regn och burr hela dagen lång. Perfekt dag för innemys. Jag plockade fram några av 1-års presenterna som jag lagt åt sidan. Så efter en massa bus och lek så åkte bagarmössan och hela bagerikitet fram. På med ugnen och så hjälptes vi åt att baka muffins. Som den stackarn bara fick känna lukten av och se mamma provsmaka....får man göra så eller ger det men för livet???

Råkade efter sovstund och mellis nämna ordet sandlåda för min kära son. Den reaktionen borde ha filmats....han visste knappt hur snabbt han skulle ut.....så på med galonisar, stövlar, fleecejacka etc. Termometern visade 10,1 grad med regn  o vind på det och i kalendern stod det den 7 JULI det inte att förväxla med Januari vilket det också kunde ha varit. Ja jag satt fullt påklädd i regnkläder o höga stövlar jag med kan jag lova. PERFEKT geggsand var det iallafall och vi satt en bra stund i det för stunden inte allt för hysteriska regnet.

Idag vaknade jag av telefonen 09.15. Ja jag hade varit uppe kl 05.00, 05.40, 06.00 och ca 08.20 också, för hämtning av vaken son, byte av blöja, gjort välling, blivit sparkad, samt Christians väckningstrudilutt på mobilen.
Vi 09.15 ringde så grannen och undrade om jag kunde passa deras tjej, hon som är lika gammal som Theodor. Kasta ner henne hörde jag mig själv säga. Deo under armen, och en halstablett i munnen, godmorgon, kom in. Kom snart på att jag skulle luncha med en kompis idag....ups, smsade och bjöd hit henne istället för att ses inne i stan. Försökte få i mig lite frukost. Hann knappt trycka på vattenkokaren förän Theodor var igång med att krama och slita i sin lilla kompis väldigt våldsamt. Så fortsatte han. Vet inte vad man bäst gör, han har alltid varit så snäll och nu var det hårda tag, hjälp?

Det här måste ändras på tills den 13/8 då inskolning på dagis börjar.....alla tips mottages vänligt!

Nej nu blir klockan så där mkt igen. Imorgon är det onsdag och just nu vet jag inte alls hur dagen ser ut. Nina och Oliver hade vi ju tänkt träffa i veckan...hum ringer och kollar läget när vi vaknar imorn.

Godnatt!

Julis första dag


Min lilla gullunge och jag har haft en bra tisdag. Vi har kollat lite barnprogram. Ätit mat, lekt, gått och handlat mjölk och
sedan tagit ett bad. Borstat tänderna som alla kvällar och så åkte vi upp en sväng till grannarnas lägenhet och vattnade deras blommor.

Denna dag har annars bestått av sandlådelek.


På eftermiddagen så skulle jag så till mitt jobb för att träffa chefen. Hade inte helt bestämt mig för om jag skulle cykla el ta bussen......det blev ett enkelt val eftersom vi Stockholmare denna morgon vaknade upp till en total bussstrejk! Tur man inte hade behov av en längre resa.
 
Theodor hade en toppenrolig eftermiddag med sin bästis Jonathan och hans familj. De gick till stora parken och badade i plaskdammen och mumsade pick-nick.

Angående mitt jobb så vill de ha mig kvar ;-). Kommer nog bli en kul tjänst som säljare och marknadsförare som ska fortsätta att verkligen sälja in Get Mov'n konceptet till konferenser, företag och alla andra. Kommer köra endel pass på gymmet, kommer gå fler utbildningar etc. Blir tjänsteman nu också vilket bla innebär 6 veckor semester istället för 5. Lönen blev som den blev.......inget att dra fram den stora champangeflaskan för om vi säger så. Men men, pengar är inte allt.

Min kära syster och mor åker på en veckas härlig solsemester till Kreta på torsdag. Hade inte varit helt fel att åka med. Hum får fortsätta leta sista minuten-resa. Hittar jag något ruskigt billigt så tar jag min son under armen och kastar mig iväg till Arlanda.....hihi. Om inte så är kalendern fullbokad ändå.

Nu ska jag dyka ner i TV-soffan och njuta av ensamheten. Christian är ute och käkar med den blivande brudgummen Johan och den andra bestmannen på det 5.e av våra bröllop. Dvs det som Christian är Bestman/Toastmaster på och jag Toastmadame.

Lägger in lite bilder i mina tidigare inlägg nu innan jag stänger ner datorn.

Kram



RSS 2.0