Från Sheraton till Sandlådan och sedan blev det disco

Vilken trevlig fredag !!! Den började väldigt tidigt som de flesta av mina dagar numera. Kl 06.10 idag så hela 10 min senare än de andra dagarna i denna vecka. Var så trött så jag inte ens kände mig piggare efter en kvart i duschen, då är man trött. Fattar inte varför, jag somnade ändå vid ca 21.30 igår i soffan......och vid 22 så bar Christian in mig till sängen...eller kanske inte bar, snarare "öhh, älskling gå och lägg dig i sängen, knuff knuff".

Denna morgon begav jag mig till ett annat hotell än Mornington, nämligen självaste Sheraton in the main City. Vi som arbetar med våra fina Healt Clubs på hotellen i Bromma och Stockholm var på inspirationsföreläsninga och frukost som Wellnet höll i på Sheraton. Det var ganska intressant och min kollega Martin lyckades vinna utlottningen av en marknadsföringingsplats på företagets hemsida.

Sedan blev det lunch och möte för mig och kompan Martin med vår chef Märit. Vi gick till ett av stans nyaste och största hotell med en restaurang med gott rykte....hum vi väntade på vår mat i en timma.....och det var inte så mkt folk. Vi hade visserligen en massa att prata om men men, hungrig som en varg hann man bli. Det hela ledde iallafall till att de bjöd på najsiga desserter och kaffe och maten var god.

Blev någon timma på stan innan jag åkte hem, hem till världens bästa finaste killar på hela detta snurrande jordklot!


Här snurrar de runt på Ölands Djurpark i somras

Mys och lek inne och ute. Ute plockade vi färgglada löv, gungade och så självklart bakades det sandkakor. 
Efter middagen så har vi haft fredagsdisco så vardagsrumsväggarna har skakat. Ett glas rött vin till middagen och det började svänga i mamma Mu's lurviga ben. Theodor var inte sen att hänga på med en nalle under varje arm. Jag fick en nostalgitripp när jag skickade i gamla CD-skivor i spelaren. Tracy Chapman och Thomas Di Leva' s gamla klassiker blev det bla.Theodor verkade överlycklig när mamma, pappa, han och några nallar, alla stod och hoppade till "Vem ska jag tro på, tro på tro på, tro på.......

  OBS! Ser ni likheten med den lila Teletubbien Tinkie Winkie???Ha ha ha

Han somnade nybadad och nydansad strax för åtta och nu ska jag bege mig till köket och vispa vaniljsås. Bakade en äppelkaka innan middagen som har stått där och luktat gott länge nog nu. Det är vi värda jag och min skäggiga älskling efter en lång arbetsvecka. Hoppas ni får en härlig helg! Själva har vi inga större planer för imorgon och på söndag ska vi ut och hälsa på hos Christians föräldrar i Sigtuna, trevligt :-)

Ciao bellas et bellos ( det där var inte rätt va om man försökte få till lite Italienska???)Hahaha


Gulligullan koko som en gök och här kommer lilla grannen

19.57 slirade jag in med cykeln på Backvägen nu ikväll. Måndagar är lika med mitt lite senare jobbpass och då har mitt mål börjat bli att hinna hem och säga godnatt till lillemannen iallafall. Han satt redan med vällingflaskan i mungipan när jag kom inrasande i hallen....men jag hann få den där härliga godnattkramen :-)

Har varit en bra dag på jobbet annars....varit runt på en massa spontana besök hos företag i närheten av hotellet. Gulligullat en massa och delat ut fina Goodie-bags. En massa glada grannar som nu kan komma och provträna på vårt gym, (www.morningtonhealthclub.se), få en god lunchtallrik, konferera billigare, läsa om hotellet, äta nötter och leka med sin nya nyckelring och penna etc...

Inte så mycket annat att förgylla detta inlägg med eftersom jag i stort sett bara har varit på jobbet idag.

Kan kasta ut en Dagens fråga! Hur snabbt bygger man upp sin kondis så att man inte flåsar så man får blodsmak i munnen av att cykla från Solna till Bromma vilket tar ca 15 min? Jag hoppas varje morgon att det ska kännas lätt som en plätt.....men det gör det inte.

Nu ska jag börja inkörningen mot sängen, snart ringer klockan och då är det bara att hoppa upp på cykelsadeln igen och börja trampa. Ja jag kanske tvättar mig och tar på mig kläder först men det var det väl ingen som inte förstod, haha, godnatt, godnatt!


Min dag som hämtad ur en "happy-american-family-film"...

Vilken underbar dag!!! Nästan som hämtad ur en "happy american family - film" om det nu finns en sådan kategori,hihi. Jag blev väckt kl 08.30 och då var frukosten redan pågång, tog en snabb dusch och sedan slog jag mig ner hos mina darlings vid frukostbordet. Ett par timmar senare var vi ute på Djurgården och löste in oss på Skansen. En ljuvlig dag med en massa sol och riktigt ljummet mellan varven. Första stoppet blev på Akvariet som blev myyycket uppskattat av en viss liten herre. Han var salig där han sprang runt mellan apor, lemurer, krokodiler och sköldpaddor.


Här inne bodde världens sötaste jordekorrar och så ett par stora sköldpaddor


Och lite mindre sköldpaddor som man nästan kunde ta på.... här ville någon stå lääänge...


Om man inte var snäll så var det någon som gärna högg in.....


Lemurena var söta och gosiga men man fick inte rycka dem i de långa fina svansarna....det var synd


En modig mamma Madeleine klappar en gullig imse vimse


och världens modigaste Theodor klappar den stora Boaormen


Pappa Christian vågade iallafall sig in till getterna den här gången ;-) som just nu inte syns på bilden men de fanns där bakom, hihi.

Efter akvariet så blev det en snabb runda förbi det lilla nöjesfältet. Theodor åkte en bil som körde fram o tillbaka och sedan gick vi vidare.


Mycket stor koncentration, brum brum satt han och sa.

Så var det dags för lite lunch och det flöt fint utan en massa kladd. Efter pasta och köttbullar och sås så fortsatte vi vårt Skansenbesök och med den nya energin i kroppen så var det någon viss liten sak på ca 83 cm som sprang runt mellan ankor, kaniner och hästar och grisar. Vi gick in på "Lilla Skansen" som passar små barn extra bra. Tillslut så började man se att en sovare skulle sitta fint och med nerfälld vagn, filt över huvudet och på promenad borta vid lugnare Björnberget så slockande han efter en stunds försök. Jag och Christian passade på att avnjuta vår medhavda fika på en mysig pick-nic plats, guud va skönt att kunna sitta sådär lugnt och prata och fika.
Sen fick vi en timma till med en vaken kille som fick springa runt lite mer. Precis när vi skulle gå ut så stötte vi på vänner som fick liten bebis för bara några veckor sedan så nu fick vi se lilla han.

Nu ikväll så är Christian och leker pokerräv med några vänner. Jag och Theodor har varit hemma hos en kollega till mig som har två små tjejer på 2 och 3 år och ätit middag ikväll. Lite lek, lite stök och lite mat i en härlig mix. Det var mysigt :-)
Var hemma ca 20.30 och då blev det läggning och nu så sitter jag här och har både TVn och datorn för mig själv.

Nu ska jag ta mig lite mörk choklad och kanske ett litet glas vin...mmm sämre dag skulle man kunna ha haft.

Puss & Kram till er

Bland nallar små och en skenande gummihäst

BrunettBerta här. Just varit och lämnat blommor till vår granne som fyller 40 idag. Borde röja vidare i köket men råkade gå in på bloggen en liten sväng.
Det blev som jag önskade en härlig, solig höstdag. Vi har varit ute och matat fåglarna vid sjön och lekt i sandlådan. Varit inne och lekt endel också och så lyckades Theodor göra ett fall in i dörrposten. Rackarns dumma ostabila gummihäst som välte med min godisbit på. Tack o lov så gick det inte hål, blev en gigantisk blålila bula som redan har gått ner en hel del.

Den lille prinsen sitter  just nu i skrivande stund och badar.

Ser ut ungefär såhär.

Han börjar nog egentligen bli lite för stor för baljan, men det känns bra för dels behöver man inte spola upp så mkt vatten och så sitter han säkrare. Dvs han sitter fastkilad så han inte kommer loss.....hihi nästan bara.


Såhär såg gullepojken ut när han vaknade efter sin middagslur. Dvs ca 20 min innan han tog sin olyckliga ridtur på gummihästen. Skulle ha hålt sig till de små nallekompisarna...


Nu ska jag gå ner och hämta upp vår färdiga tvätt och så är det saga och välling på tur.....sen kan man ta och fredagsrelaxa på riktigt. Fast jag är inte helt ledig i helgen...jag har jour på hotellet. Vilket kan innebära inga konstigheter alls eller att de ringer och säger att hela hotellet håller på att rasa samman. Jag hoppas på det förstnämnda. Oavsett så ska jag in och vara på jobbet 4 timmar på söndag.


Ha en najsig fredagkväll!


BrunettBerta is here, soon queen of the Bloggingworld

Oj vad det tar på krafterna att jobba och samtidigt ha ett liv. Jag är så trött i ögonen att jag måste kisa för att se vad jag skriver just nu. Men jag kände att jag bara måste skriva ett litet, litet inlägg. Jag har ju trots allt varit på en 7 timmar lång bloggkurs idag. Mycket intressant och jag känner mig helt taggad att blogga från jobbet. Galet spännande faktiskt. Jag känner mig över huvudtaget väldigt taggat över mitt jobb just nu. Skulle vilja göra ALLT på en gång. Det är besök och goodiebags, kampanjer, yogakurs, ringa kunder, möten och visningar. Utbildning i 6 hela dagar nu i oktober,"Teoretisk grundkurs" hos The Academy så att jag ska kunna köra pass på vår Healthclub. Lite längre fram ska det förhandlas nya avtal med våra kunder också......som ni hör så är jag inte sysslolös och det känns kul!

Om någon undrar vad jag har för en rolig arbetsplats så är det på Sveriges finaste Affärssporthotell Mornington Hotel i Bromma. 

Tjihoo jag kan länka. :-)

Imorgon är det min lediga fredag eftersom jag bara jobbar 90 % (vilket Christian också gör) så Theodor går bara på dagis mån-tors. Åhh vad jag hoppas att det blir en skön höstdag så vi kan vara ute och leka hela dagen. Ska köpa lite nya växter till fönstrena också, glömmer bort att vattna nu när man inte går hemma och skrotar som jag har varit bortskämd med i nästan 1 1/2 år.

Nej nu är ögonen så små att jag knappt ser något alls.....

Godnatt på er!

Från hårtrollsbebis till präktig pojke.....

Mysig höstig söndag blev det igår. Promenad runt sjöarna på morgonen med bröd till fåglarna och så lekstopp på stora lekplatsen. Pannkakslunch och så sovstund för Theodor och då städstund för oss andra två i familjen. ( Hade varit skönt att byta med den lille) På eftermiddagen tog vi oss till Solna C. Fikade på café, Christian shoppade jättesnygga kläder på H&M och MQ och så gick vi och klippte Theodor. Han var huuur duktig som helst. Satt stilla och var helt faccinerad och såg lite stolt ut när hon fönade honom, hihi.

Så från ett busigt hårtroll till en välklippt gosse:

Hårtrollet nr 1


och tata: präktig gosse i sina nya bruna byxor och tröja med


och så andra sidan med.....



Känns lite sorgligt och väldigt ovant att se honom med en så kort och präktig frisyr men det växer ju ut och det var lite väl slitet......snyft

Bjuder på lite fler bilder för jag är alldeles för trött för att skriva. Har varit på jobbet till 19.30 ikväll.

Hum just detta gillar mamma mu extra mycket, mat överallt och fötterna på bordet......ajajaj.


Eller när jag sitter på soffbordet, då blir hon också glad.....


Imorn ska vi ha pic-nic med hela dagisgänget och fröknarna på eftermiddagen. Jag hade storslagna planer på att steka pannkakor och baka muffins som ikväll men knappt någon mjölk hemma och absolut ingen ork att bege mig ut i den kyliga höstkvällen för att handla heller. Får stanna och köpa något färdigt imorgon...och så tror jag att jag har några av mina bullar i frysen. Det får bli bra det!

Ha en bra kväll!

Bland palmer av plast och så sov jag under hotellchefen också.....

Skepp & Hoj! Så sitter man här och det gungar fortfarande lite under fötterna. Vi har haft arbetsledarkick-off med jobbet och årets trip blev till stor del till havs. Jag som aldrig åkt Finlandsfärja har nu blivit av med den oskulden. Birka Paradise Stockholm-Mariehamn. Stor båt, många konstiga typer och en del helt vanliga ( som vi ). Fredagen inledde vi ca 25 st arbetsledare på Sjöfartshotellet vid Slussen. Sitta, fika, sitta, lyssna, tänka, vara lite kreativ och så äta, kaffe, godis, sitta, tänka.....så var kl 17 och med en uppsvälld mage ungefär som i 8e månaden så vankade jag och de andra ner till färjeterminalen. Där var det många typer som redan gjort mer än luktat på flaskorna. Kom ombord och insåg att båten faktiskt var riktigt fräsch. Fick dela hytt med min hotelldirektör och hotellchef. Ja de heter Märit och Linda så inga konstigheter med det om det var någon som började fantisera....och ja jag sov i våningssängen under Linda om någon tycker att min rubrik låter märklig....
Just denna båten har så sitt Paradistema och har ett riktigt mysigt poolområde beklätt med bla äkta plastpalmer uppe på översta däck och det coolaste var de stora sollamporna som sägs ge färg på riktigt som gassade ner över solsängarna vid poolkanten. Där var vi ett gäng solkåta kollegor som låg och pressade timmarna innan middagen, skvallrade lite och sippade på varsin drink, trevligt.
Middagen kom och allt hade varit frid och fröjd om min mage inte hade varit sådär vansinnigt uppsvälld och jag hade svårt att äta och dricka. Vid efterrätten bestämde jag mig för att gå och sträcka ut mig i hytten ett tag. Efter ca 30 min, liggandes och med lite yogaövningar etc så kändes det lite bättre och jag kände mig redo för dansgolvet.....

Det blev kul tack vare roliga kollegor och en DJ som jag lyckades manipulera till att spela just det vi ville höra, inklusive en egeninspelad skiva som vi på Brommahotellet spelat in. Haha att jag lyckades få honom att göra det.

Idag har vi haft mer konferens på båten på morgonen och förmiddagen. Sedan blev det lunch och shopping i tax-freen och sen köpte jag och mina hyttisar varsin skvallertidning, la oss i hytten , läste och åt godis tills vi slockande alla tre. Vaknade av högtalaren och muminpappan som meddelade att vi skulle gå av om 10 min....ups!

Jag ringde Christian från tunnelbanan så han och Theodor kom och mötte mig nu på eftermiddagen. Jag blev alldeles varm och tårögd när jag såg mina fina, underbara älsklingar.

Haft lördagsmys med massa lek och bus. Ätit pizza och frukt, läst 100 böcker. Jag och Theodor har badat skumbad och haft vattenkrig ihop och vid strax före 20 så somnade den lilla piraten utan protest. Den store piraten ska nu få äran att ge mig en välbehövlig fotmassage ( träningsvärk i fötterna av all dans igår ;-) )

Ha en skön kväll ni med!

Kram

Sviniga koppor och myror i brallan

Dagarna flyter fram. Hösten har gjort sin entré på riktigt och soliga dagar på staranden känns låååångt borta. Lite dis, lite regn, lite vindar, lite rusk. Jag har börjat jobba på riktigt! Den 1:a sept var jag på plats kl 08.05 och dagen efter var jag redan hemma och VABbade. Det vill säga, "vård av sjukt barn" Theodor har haft svinkoppor och går fortfarande på svindyrt pencillin...ursäkta mitt dåliga ordskämt, svin-svin. Ett litet sår som såg inflammerat ut, ledde till ett besök på vårdcentralen förra söndagen ( på självaste pappa Christians födelsedag)...


Som vi var duktiga på att uppvakta. Theodor var ivrig att gratta så han vaknade 06.20. Vid 07.00 var ugnen igång och vi bakade scones för fullt. ( Kan tillägga att vi åkte taxi hem från partaj kl 01.00 på natten och hade således inte sovit hela min skönhetssömn) inte födelsedagsbarnet heller.....syns det på nästa bild??


Mums med scones i sängen

Ja pappa fick en ballong också. Om man håller för 3an så blir vi lika gamla :-)

som så ledde till väntan i apotekskö som blev pecklig medecin och tre dagar hemma från dagis. Men det var ingen fara att behöva vara hemma från jobbet, jag hade ju knappt satt igång med något.

Nu har vi däremot  fått ihop en arbetsplan och det känns faktiskt riktigt kul. Massa event, visningar, möten, mässor och besök. Till skillnad från min kära Christian som också jobbar som säljare så tycker jag tom om att stå utanför stormarknader och marknadsföra och dela ut "presenter". Haha!

Vår lilla svinkoppekille (usch vad det låter mkt vidrigare än var det var) är väärldens duktigaste. Han tar snällt medicinen, har sovit till kl 09-tiden på mornarna i helgen, leker och pysslar mer för sig själv. Är glad för att gå till dagis och jätteglad när man kommer och hämtar honom. Älskar att bygga med lego, leka med sin boll. Tar en gungtur på träälgen el far runt på lilla gröna träcykeln. Filmen som mormor skickade är en riktig hit som han vill se om och om igen. Att de där små färgglada utomjordingarna med tvrutor på magen kan vara så spännande.

Han har blivit extra bortskämd i helgen. Mormor och moster ( dvs min lilla mamma o kära syster ) har varit här. Vi gav oss på ett citybesök....vilket gick jättebra den timman som Theodor sov och OK den halvtimman när han var nyvaken. Sen tog myrorna över i brallorna och då ville inte liten mr sitta still längre. Det hade vi ju inte förväntat oss heller . Fick bli lite mer shopping igår söndag också, kul. Annars så var det mest mysigt att ha dem här. Prata, äta och skrota runt.


Moster är bäst! (bilden är tagen av moster själv )

Rundar av för ikväll, ska cykla till jobbet ca 06.30 imorgon.....ja ni läser rätt. Herre min gud hur ska detta gå till i praktiken.

En fantastisk sak: Min kära vän Emilia blev mamma i natt. En Elvira kom till världen och de mår bra. GRATTIS!!

Godnatt!

RSS 2.0