Redan Torsdag.....

Oj vad det går snabbt. Händer en massa saker hela tiden. Kort uppdatering så ni vet vad vi har haft för oss här i dagarna.

Tisdag: Jag och Theodor var på sång & lekstund på fm. Han var så glad och sjöng så bra ;-) På vägen hem råkade jag gå förbi hembageriet....blev tvungen att gå in och köpa en semla.

Vid 18-tiden kom några vänner på besök. Åt en god nudelwok drack lite vin och rundade av med chokladglass. Ovanligt trevlig tisdagkväll. Missad dock Ugly Betty på TV.

Nu är Theodor vaken efter en ovanligt lång förmiddagslur och lunchdax är det. Vi ska in till City och träffa några som jag jobbar med så bäst att sätta fart. Oj, nu sitter visst Theodor och käkar reklam hoppas han orkar spagettin som just nu värms i mikron med.

Fortsättning följer......

Kort om dagen

Galet trött, skulle kunna sova sittandes.....

Hade fem saker på att-göra-listan denna måndag. Två fixades via telefon. De andra var: Hämta passen! ( den har hängt med ett tag) Lämna ett paket på posten! Lämna tillbaka tidningar på bibblan!
Efter en lugn förmiddag hemma i lyan så kom vi tillslut ut och lyckades då krocka med några andra i föräldragruppen. De skulle ta en långispromenad till Hagaparken.....och jag vill ju aldrig missa något så in med paketet under vagnen och traska på. Jättemysig och skön promenad och en god fika på fjärilshuset.
Hann dock pricka av mina inte allt för avancerade projekt på listan också, bara några timmar senare än tänkt. En lista som inte var så välskriven denna afton var shoppinglistan till Maxi. Jag fick äran att åka dit ikväll igen och kombination trött, hungrig och dålig lista är aldrig bra.Bläää! Efter 480 varv ett antal svordommar och nästan 2 timmar senare kom jag insläpandes med tre tunga kassar.

Det var sista shoppingen där på minst 3 veckor.....känns inte ett dugg jobbigt. 
 image10 image11 Kanske ligger på någon av dessa stränder nästa måndag istället

Nej nu ska vi in och beställa solkräm och saltlakrits på flyget.

Sov gott!














Söndag kväll - i hårets tecken

Så börjar helgen lida mot sitt slut. En ganska lugn och inte så händelsefull helg. Vackert och kallt väder ute och nystädat och varmt inne i lägenheten.
Theodor ligger och snusar och jag känner mig bra sömnig själv. Har plockat fram väskan med alla sommarkläder och planen var att gå igenom och se vad som ska med till resan nu ikväll, ojoj vad jag skulle behöva energi. Godis kunde ha hjälpt men det finns inte ngt åt det hållet hemma (har letat med kompass & ficklampa tidigare ikväll). Får ta en clementin och se om det funkar.

Vi hann precis till frisören igår. En turksalong i centrum som jag varit på någon gång tidigare. Då hade jag en trevlig poppig tjej som klippte bra tyckte jag och slingade rött i håret som jag blev riktigt nöjd med och till ett bra pris. Den frisören fick inte Christian eller jag igår. Christian fick en man 50+ som tillslut fick till en "turkfluffig" frilla som inte var helt kort men inte heller lång.(?????) Eftersom min kära pojkvän är en så snygg man (tycker jag iallafall) så klär han i ALLT, även "turkfluff". Han fick ärligt riktig ångest som inte ens gick över när jag bjöd på semla på ett fik i närheten. Jag har sagt att han kommer kunna snygga till det lite mer själv efter första tvätten o med lite wax el så. Säg den som inte någon gång har förbannat frisörernas vilja att föna och böja till håret på de mest märkligaste sätt man kan tänka sig. Eftersom jag är en snål ( brukar kalla mig ekonomisk) smålänning så vill jag inte riktigt gå till de flashigaste och trendigaste frisörena där det snabbt klättrar upp över tusen spänn för en klippning utan jag provar igenom vad som dyker upp. Jag har haft en hel del märkliga frisyrer genom åren...... shit vad många när jag tänker efter. Skulle nästan kunna skriva en hel novell om det faktiskt. Igår fick jag en kvinnlig tråkig frisör som knappt förstod svenska men känner mig nöjd med en genomklippning och ca 7 cm kortare rakt igenom.

Dagens viktiga fråga: ( Har tänkt börja ha en varje dag  i min blogg )
Har du gråtit efter ett frisörbesök och då menar jag av ångest och inte av lycka???? 

Min värsta är när jag jobbade på Cypern för 6 1/2 år sedan. Hade haft riktigt korta frisyrer under min tid som resledare men började känna för att låta det växa ut lite. Skulle åka till Sverige över helgen för att hälsa på min pojkvän och också träffa hans föräldrar för första gången. Han hade också jobbat på Cypern men hade åkt till Sverige två månader före mig och jag längtade efter honom så jag blev blå. Hade min lediga dag ett par dagar innan flygresan hem och passade på att sola, få massage och så skulle jag klippa mig lite. Tog bilen ut till en liten by utanför Ayia Napa. En by dit inga turister kom, där vi guider ibland brukade åka för att shoppa kläder och mat och den där dagen för ett klipp av hår. Den säkert trevliga cypriotiska mannen förstod inte ett ord engelska och min grekiska sträckte sig inte till att beskriva frisyrer. Istället för att KLIPPA en cm i allt hår där bak blev det en cm KVAR. Framifrån syntes det inte och jag satt insjunken i en tidning tills allt var klart. Backspegel upp och den brunröda färg jag lyckats få till tidigare på stranden försvann rätt kvickt i mitt ansikte. Då var det ångest på hög nivå kan jag lova. Tack och lov hängde inte mitt ganska nya förhållande på håret och hans föräldrar godkände mig ändå =). Och nu sitter han där i soffan och känner på hårångest själv..........

 
Före                            Efter


Ser väl inte så dumt ut??? Rösta gärna, jag bifogar resultatet till honom. (OBS! Du får inte rösta själv älskling!)


Fick lite mer energi nu så nu dyker jag ner i sommarkläderna.


Adios


Om en vecka.....

Nu har nedräkningen börjat....om en vecka bär det iväg till Thailandet. Har faktiskt börjat få lite resfeber redan nu.

Orkade inte skriva igår, var helt slut när kvällen kom. Hade min kära barndomsvän Tomas här på besök igår. Vi härstammar från samma skogar i småland och har sedan hamnat i varsin del av den kungliga hufudstaden. Det blir inte att vi träffas så ofta som man kanske skulle vilja men det känns alltid trevligt när det blir av.

Passen ligger kvar på passexpeditionen, jag kom ditspringande en timma försent igår. Så nu ligger den punkten kvar på to-do-listan. Ganska klassiskt av mig.

Just nu denna lördag ligger min lilla prins och tar sig en liten lur och den stora sitter och både kollar skidor och text-TV på en och samma gång. Den stora har även lite ångest....

För att  vi skulle få resan till Thailand så fanns det ett litet krav: att Christians låååånga hästsvans åker av. Den har varit avskydd av Christians mamma sedan den dagen den sattes upp för första gången. Själv tycker jag mest att det ska bli jätteskönt att slippa alla dessa långa hår överallt. Det är nu 1 timma och 5 minuter tills han sjunker ner i frisörstolen, klipp, klipp, klipp. Återkommer med bild, hihihi.

Jag ska också klippa mig men det känns lite mindre dramatiskt =)

Måste skynda, sitter här i morgonrocken och Theodor har vaknat och vill ha lunch. Tvätttid har vi också lyckats pricka in precis och lite städning av lyan skulle också behövas.

Kanske skriver senare.....ha en toppenbraig dag!

Nu ligger den nersågad och naken.....

Så ligger vår så fina kungsgran naken och nersågad i små stycken i två svarta sopsäckar på balkongen och väntar på soptippen....

Men så började inte denna torsdag exakt en månad efter jul. Nej det började med att vi hela lilla familjen vaknade kl 07.45 av Christians väckarklocka på mobilen och inte av väckarklockan Theodor. Det som började med en grå och regnig himmel visade sig bli en härlig dag i Solna med en massa sol och skön promenad runt sjöarna. Innan promenaden var vi på öppna förskolan där fyra av Theodors coola polare också var. Vi sjöng sånger och lekte med tvåtusen leksaker. Favorit blev en stor taggig boll. Vi var där tills det råkade bli lunchdax för alla de små. Efter att de fått i sig sitt och blöjor var bytta och alla kläder var på så traskade vi iväg till ett "grekcafé" i närheten så att vi mammor också skulle få lite mat. Jag hade turen att Theodor somnade på vägen och stod utanför medan jag åt och vaknade när jag precis var klar.

Jag och Theodor begav oss iväg vid 10.15 i förmiddags och kom hem från våra äventyr först vid ca 17-tiden. Då hade vi spenderat de sista timmarna hemma hos en av de coola polarna. Alla i vår grupp bor inom en radie av 5 min gångväg, mkt smidigt. De vi var hos idag hade byggt om sin härliga lägenhet från en 2:a o en 1:a till en stor öppen 3:a. De hade sådär läskigt hemtrevligt så man blir sugen på att göra om hela sin egna lägenhet på en gång. Den radikala stylingen av vårt hem dennna torsdagkväll blev inte mycket mer av än att såga sönder vår gran och ta bort den.......ser mest tomt och mörkt ut i den hörnan nu.

Nej nu har tröttheten smygit sig in i ögonen.......bäst att krypa till kojs. I morgon är en annan dag där bla en kompis kommer hit på lunch och en tur till polisen för att hämta mitt nya och Theodors första pass står på "att-göra-listan". Godnatt!

Onsdag 23/1

Så börjar denna onsdag lida mot sitt slut. Blev en riktigt trevlig dag. Trodde inte att jag skulle vakna till alls i förmiddags, kudden satt kvar läääänge i ansiktet. Men efter att ha tagit en extra (visserligen ovillig) powernap med Theodor vid 10-tiden och efter den en stoooor kaffe så började det gå åt rätt håll. Kände mig till och med så pigg att jag ringde och bokade ett core-pass på mitt jobb.

Lunchen blev ovanligt kladdig med Farmargryta från Semper all-over the kök. Så går det när man ska vara pedagogisk o låta honom få sitta o äta med egen sked samtidigt som man försöker mata med en annan. Han verkade tycka det var kul iallafall.

Efter en enklare sanering av oss båda så åkte ytterkläderna på. Minus 3 grader och inte helt grått ute, perfekt. Vi var tre mammor från föräldragruppen med våra söner som möttes för en promenad. Vi bojkottade vår traditionella runda runt våra sjöar och begav oss ut på långpromenad i en helt annan del av Solna. Den slutade som ganska ofta i centrum med en fika. Den ena av mammorna köpte thé o en liten, liten kaka och den andra hade vit månad från fika så hon tog bara en kaffe. Jag stod emot grupptrycket och klämde i mig en stor härlig semla =)

Efter att semlan åkt ner kom jag på att jag inte hade koll på tiden.....oj corepasset börjar om en timma. Tack och hej hem med snabba steg. Christian kom hem tidigt som han lovat och så fick jag en stund för mig själv med skön träning. Stackars magen bara, har fortfarande känningar där från träningspasset i söndags. Kul att träffa lite kollegor också. De var på mig om att komma in och jobba......kanske blir att jag jobbar fredagar från mars....hum tål att tänkas på.

Nu ligger vår älskade lilla prins och snusar på kudden. Nybadad och iklädd sin nya grönrandiga pyjamas som vi köpte i helgen. image7

En kopp thé och läsa lite tidning innan sängdags känns som en bra idé.

Godnatt!

Ett tårdrypande besök

Tillbaka till den mammalediga vardagen. Vaknade efter en ovanligt bra natt på länge. Blev bara väckt vid 03 och 06 och sedan 07.15 då det  var dax för morgon tyckte Theodor. Som oftast på mornarna så käkar grabbarna i huset frukost ihop och låter mig sova ca en timma till.....mkt bra.

Kl 09.30 ringde en kompis som fick en son bara ett par månader efter mig och undrade om de kunde komma över. Toppenbra, då planerna för dagen var......inga alls. Jag hann förutom att Theodor fick mat o kläder köra ett varv med dammsugaren i rapidofart, skura toaletten, bädda sängen och skövla bort det värsta på berget på diskbänken. Och så i sista hand som vanligt me myself, en snabb raggardusch o på med deo, en klick niveakräm i nyllet o en alltid lika piffig hästsvans....klar!!

De första 5 minuterna satt våra prinsar på varsit fårskinn och tittade glatt på varandra med en hög leksaker och jag och Nina inledde vårt senaste skvaller. Så råkade min kära prins låta lite högljutt....vilket Ninas prins inte alls tycker om och han började störtgråta. Vilket skrämde Theodor som inte brukar vara den hariga typen och så satte han igång att gråta lilleskutt-tårar. Vi fick nästan ha dem i olika rum för att de inte skulle gråta helt förtvivlat. Efter en promenad i det vackra men bra kyliga vädret så satt det fint med äppelkaka som jag lyckats trolla ihop hemma i gråtlyan och en kopp kaffe. Jag och Nina hoppas att de tycker det är lite roligare att leka nästa gång =)


Imorn är planerna än så länge....  att hämta ett paket på posten, kanske ta en promenad och ja....inget mer än vad jag vet. Ganska skönt att vara mammaledig =)

Nu sitter grabbarna och dricker välling, eller rättare sagt  dricker den lilla och den stora håller i flaskan i TV-soffan. För ovanligheten skull är det en kanal med sport på på TV:n. Men om 5 minuter så skickar jag den lille i säng och den store ner till tvättstugan o så är det jag som sjunker ner i TV-soffan framför Fula Betty. När börjar de Desperata hemmafruarna igen tro???? Någon som vet? Nu är bara tisdagskvällarna halvbra.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Då var man igång med det här......

Ja jisses, vad har min kära syster gett mig in på!? Känner inga krav på mig heller om att det här ska bli intressant o underhållande =). " Hon äger på att skriva" säger min söta syster så fint om mig på sin blogg....hahaha. Då kör vi.........

Helgen har spenderats i min barndoms stad Kalmar, hemma hos mina föräldrar och 13 år yngre syster Josefine ( alias Lollipoppan =) ) Jag och Theodor flög fram o tillbaka, fantastiskt smidigt. Haft en toppenmysig helg med en massa tid att bara umgås med nära & kära.
På lördagen kalasade vi för mamma som fyllde år. Kakor o tårtor i mängd så sockernivån är på topp. Min stackars kropp måste undra vad som händer. Först var det jul o nyår med en massa godsaker o slappa dagar i TV-soffan. På söndagen för två veckor sedan  hade jag masat mig iväg till kiosken o köpt en kvällstidning o lite godis. Dök på en artikel i söndagsbilagan om att rensa kroppen från slaggprodukter, en sk Detox-kur. DET ska vi göra älskling, nästa helg, sa jag glatt till min kära sambo. Hur jag lyckades få honom att gå med på det det kan man undra men det gjorde han. På torsdagen innan helgen med stort D ( som i detox) spenderade vi nästan två timmar på Maxi. Det skulle vara kålrabbitar o asmialger och nötter o grönsaker man inte visste fanns o soyagrejor o allt vad det hette. Summan ökade stadigt på scanningdosan o Christians ( ja det är sambon det) inställnig till det hela började surna till.
Som en räddande ängel och humörhöjare denna gråmulna torsdagkväll på Maxi i Solna så ringde min kära svärmor. " Nu ska ni åka på semester om tre veckor- jag vill hjälpa er med en resa till Thailand!" ????? Hum, ja det kan vi väl ta emot =). Svärmor är i flygbranchen och kommer över mkt trevliga erbjudanden ibland. Så dagen efter var allt bokat & klart. So, Thailand here we come, jag min sambo o vår lille plutt.

Samma kväll smög vi igång med vår -ut med all skit ur kroppen-kur. Kan tipsa om att är man lite trötta småbarnsföräldrar som vi är så är det en smula jobbigt. Jag planerade o lagade mat konstant kändes det som och vi sprang i skyttetrafik till toan...... man kissar hela tiden. Christian som nog hade mer skit i sig än jag hade så ont i huvudet så han trodde han var sjuk, hahaha. Vi överlevde helgen o jag tycker nog att man kände sig lite fräschare.
Men nu när man har spenderat 4 dagar i "fikats mekka" dvs hos min kära bullmamma & bullmormor så är nog "slaggnivån" utjämnad igen. Det är lugnt snart väntar heta currygrytor o en svettig sol som tar kål på det. Mmmm

Oj, det här blev ju en hel novell. Måste packa upp efter resan och sedan kanske han där i soffan som kollar på sport ändå tycker det vore trevligt om jag umgås lite med honom....han kanske har saknat mig lite också inte bara Theodor.

Ha det gott alla glada!


Hälsningar från lillalollipoppan...

Hej kära syster. Du får radera detta inlägg om du vill, antar ju att Du vill skriva ditt första blogginlägg!...; )

Ville bara berätta att det var kul att hjälpa dig med att få igång bloggen, skriv nu mycket kul så har jag något att längta efter varje dag i skolan!...

      Älskar dig!  Godnatt & Kram / Din lillasyster ( lollipoppan, tha orginal!.. ^^, )

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0