Den där förbannade Mr Virus har kommit på besök igen....nu kräver jag snart besöksförbud på honom

Snor, feber och hosta var det dags för igen .... Hann bli en hel vecka dagis och jobb innan det dök på igen. Lagom till min & Thedodors efterlängtade lediga fredag var vi sjukare än sjukast båda två. På förmiddagen var vi en sväng i Solna C och använde de allra sista krafterna på att låta frisören klippa Theodor och ett besök på bibblan. Theodor var världens snällaste och lät sig snällt klippas och fönas utan minsta pip eller häftiga rörelser. Vi fick med oss en bunt böcker hem från bibblan, de flesta handlar om bussar :-) Hemma efter någon timma, lunch och sedan däckade vi och sov i drygt två timmar....skönt. På eftermiddagen var det Pippi & glass som gällde....hela eftermiddagen....
Sent på kvällen steg febern och jag blev alldeles nojig efter det som hände vid jul så jag tog in den lilla varma plutten och la honom i Christians säng så att jag kunde ha ett vakande öga. Christian kom in någon timma senare och insåg att han inte skulle få plats så honom hittade vi ute på soffan i morse, ups,

Soffan, innan nallarna och Theodor flyttade på sig så att pappa Christian fick plats att sova

Idag skulle vi vara på dop alla tre men liten nyklippt snygging fick göra ett besök på närakuten istället med pappa Christian. De såg inget konstigt ,så det är ännu ett angrepp av Mr Virus som man bara kan vila bort.....suck. Jag ville verkligen inte missa lilla Elvira´s dop så jag tryckte i mig alla medicamenter som fanns hemma, tog en välbehövlig dusch och tog bilen till St Görans kyrka på Kungsholmen. Det var en jättefin cermoni och den lilla Elviran var så duktigt. Jag var osäker på om jag verkligen skulle beblanda mig med alla gästerna med mina förkylningsvirus men då jag förstod att det var fler än jag som var lite risiga så passade jag på att njuta av en god fika och trevligt sällskap en stund.
De hade gjort en liten rolig tipspromenad på vägen från kyrkan till festlokalen.....and the winner blev lite otippat me myself, alla rätt och förutom äran blev jag vinnare till goda chokladkakor o tablettaskar, tackar tackar.


1 september 2007 såg det ut såhär, det var lååångt innan dagisvirusen angrep oss på löpande band

Denna lördagskväll har bestått av middag, glass och i brist på annat på dumburken, finalen av Körslaget. Huvudet känns som en uppstoppad kudde, näsan rinner och täpper till om vart annat och när man minst anar det så får man en kliattack i halsen.
Ute ligger det ett litet lager snö och jag har fått rapport om att skidspåret på isen här på Råstasjön är i fulla bruk. Känns inte bra att jag sitter här och nästan blir anfådd av att trycka på tangenterna. Jag vill inte vara sjuk, snörvlig, dassig, krasslig, dunderförkyld, inte i form.....Jag vill vara PÅ TOPP, helt jäkla FRISK!!!! Jag vill ut och träääna!

Så kul blev detta inlägget. Känns som det är det enda min blogg handlar om, hum kanske ska döpa om sidan till Vårdguiden 2 eller Klagomuren.

Hoppas du som läser detta har det bra iallafall.
Jag har hopp om att morgondagen går åt rätt håll, det bättre.
Kram!

Bussutflykt, röda remmar och en massa trots

Inte blir det ofta jag lyckas få till det med ett inlägg nu för tiden....men tata här kommer en liten rapport från ett lite lätt snötäckt Solna.
Middagen ligger och skramlar i magen, denna ganska vanliga tisdagskväll mot slutet av januari. Godissuget har infunnit sig, som vanligt, sugen som bara den. Hum, kan det vara för att den nya Pippifilmen  som Theodor fick har med kapitlet när Pippi köper 18 kg karameller i den där lilla godisbutiken.....där har vi det. :-) Jag har blivit hjärntvättad av alla ungar som står och trycker i sig gräddbollar och röda remmar.

Förrutom att titta på Pippi så har vi i helgen åkt på bussutflykt till Odenplan. 15 min med buss 515 och liten busstokig kille var lyrisk. Så lyrisk att han glömde bort att det var jättetråkigt att uträtta några ärenden på Indiska och Åhléns. Sedan blev det mysfika på ett Café innan den spännande bussturen hem tre timmar senare.
Söndagen åkte vi ut till Sigtuna för att träffa Christians föräldrar. Theodor var väl inte på sin bästa sida och fick sin kära mamma att känna sig som den sämsta mamman någonsin. Han skulle inte lyssna, inte sluta kasta boll på bord med ömtåliga glassaker, inte äta. Däremot skulle det springas runt, kastas med saker, skrikas, gråtas, kasta mat och skrika lite mer. Det var jättegod middag och lika mysigt som vanligt tyckte jag iallafall, tack Tove & Johan.

Idag hämtade jag Theodor kl 15.55 på dagis. Han var i full färd med att leka i en koja med fyra andra små gossar, det hade varit en bra dag. Kom iväg med alla ytterkläder utan någon större protest, ovanligt smidigt till och med. Ja då struntade jag i att ta den stora vantfajten visserligen, för annars hade vi väl suttit kvar där i dagis kapprum. Han VÄGRAR ha vantar på sig, har blivit värsta ångestgrejen. Alla tips om vantar mottages vänligast (ja alla tips om allt vad heter trots och vansnnesutbrott!

Nu ska den lilla filuren göras klar för natten. Där sprang han förbi i bara blöjlästen och där kom visste en pappa efter med en grön pyjamas i högsta hugg. Tjiho!

Ha en fortsatt fin kväll!


Veckan med stort V som i VAB och Vasan närmar sig.....

Sitter hemma med en snorig, hostig och emellan varven lite febrig gosse. Har varit lite hattigt med jobbet den senaste tiden. I torsdgs morse åkte jag och sex glada kollegor på Vasaloppsläger i Bruksvallarna. Vilken upplevelse det blev! Massor med snö och 26 minus möttes vi av när vi efter dryga 8 timmar i bussen hade hittat rätt i de Härjedalska skogarna. En idyllisk plats med ca 300 km längdspår och familjärt och mysigt boende. Det blev teknikträning och nästan 3 mils träning iallafall och så föreläsningar, yoga, god mat, vesseltur, vallateknik & så lite bastu mellan varven. Legenden Thomas Wassberg kom på besök och åkte med oss och gav tips och råd....han valldade även mina skidor vid ett tillfälle och de kilometrarna var jag extra grym ;-)

Två söta kollegor i vessla

Vad jag önskar att det kunde komma en drös med snö och lite kyla även här nere så man kan hålla uppe träningen när man kom igång så bra. Nej nu sitter man här och sunkar ner sig i VAB-träsket...hum kanske blir gymmet ikväll.
Nej nu ska jag försöka få den där lille herren att slita sig från Pippi-filmen som nog är inne på sitt tredje varv idag.


Jag är snorar och hostar och så börjar luggen bli alldeles för lång....jobbigt

Hände något med bloggen innan idag när jag skrev så försöker igen. Godnatt!


Nu är glada julen slut, slut, slut.....

Nu är glada julen slut slut slut.......
Alla julsaker ligger nu nerpackade och uppstuvade på vinden igen.  De enda spåren av jul i denna lägenhet är en liten söt julgrupp och en strålande röd amaryllis som visst råkade slå ut alldeles för sent. Ja så kan det nog ligga ett och annat litet barr i någon vrå eller golvspringa. Känns som det var i går man klädde granen och förra veckan man hängde upp stjärnor i fönstren vad händer med tiden.....
Alldeles för snart sitter man väl här och ska åka upp till Sälen för en Tremils tur i Vasas spår. Herregud! Har provat att stå på skidorna ( i butiken) har gått runt i pjäxorna ( här inne ) och hållt i stavarna (påväg från butiken till bilen). Har inte kunnat träna någonting under jul & nyår och nu den senaste veckan på grund av ständigt sjuk....formen ligger på minus, detta var inte planen!!!
På torsdag morgon sätter jag mig dock (och tack o lov) på en buss upp till Härjedalen  för 4 dagars skidläger i Bruksvallarna.  Kan komma att vara en av de mest otränade och orutinerade deltagarna genom tiderna så det ska bli mycket spännande.
För att minska det dåliga samvetet så ska jag på 60 min spinning nu i eftermiddag.

Annars så står ett besök på Bauhaus på agendan denna söndag, där gammal gran ska återlämnas och lite nya växter ska inhandlas. Jag åker själv, läs vidare så förstår ni varför. Vi får besök av ett par kompisar som bor här i Solna och annars så fortsätter väl det "never-ending-plock o städa-görat" och ett trevligt tvättstugebesök ikväll.
Igår var vi på IKEA alla tre. Det var inget roligt besök. Den lilla filuren var glad i ca två minuter, det var när vi åkte hiss upp till ingången. Sedan var det utbrott på utbrott på utbrott. Mina svarta jeans var gråa av att ha kravlat efter honom på det skitiga butiksgolvet, jag tappade ett av mina guldörhängen (förlovningspresenten, snyft) under någon av alla fighter jag och Theodor hade. Vi som tog det lugnt och försökte göra det roligt även för liten filur, långt stopp på barnavdelningen, mysfika, lek där, åka i kundvagnen fick hålla saker att leka med, mutor allt från kex, russin o napp. Blev buren, fick gå lite själv....men det funkar inte bland alla dessa människor med stora kundvagnar. Vi skulle inte handla så mycket, var lugna och på gott humör.....hur kunde det bli så fel???? Vad har jag gjort för att få en son som hatar affärer så mycket? Han har deffenitivt ärvt det från sin far...suck.
Nej nu ska jag passa på att plocka vidare innan han denna där lilla terroristen vaknar. Ha det bra!

En Jul & Nyår med Herr Feber och Mr Virus

Så var man tillbaka på jobbet, dagis och denna där karusellen igen. Jul & Nyår blev en tid med mycket krasslighet. Vi inledde ju med lite ögoninflammation där helgen innan jul,  julafton kom och det såg bättre ut i den lille pluttens ögon. Mina föräldrar och syster kom hit med fullpackad bil på sena eftermiddagen, dan innan dopparedagen. Vi åt mat och julgodis, grilljerade julkalkon, pysslade och myste. Dagen D skulle vi så iväg till numera vårt traditionella firande med Christians föräldrar och hans bror i Sigtuna. Idylliskt värre, vi kom i tid, snön föll som små vita fjädrar från himmelen och lade sig mjukt på den kalla marken. Deras stora mysiga hus var pyntat och fyllt med godsaker, brasan brann, granen stod och myste och vi packade in alla våra saker samtidigt som julegröten värmdes på plattan.
Desvärre hade vi upptäckt hemma någon timma innan vi åkte att Theodor kändes varm och faktiskt hade feber. Men det är ju bara jul en gång om året så vi gav honom en alvedon och tänkte att det verkar inte vara något annat fel.
Där hade vi så fel tyvärr. Febern steg alldeles för snabbt där hos farmor & farfar och resten av julhelgen bestod av en kamp emot skyhöga febertoppar för att slippa feberkramp vilket vi desvärre fick uppleva där på självaste julafton. Tomten fick vänta med sina paket som var märkta med Till Theodor och ja den blev inte som man hade tänkt sig,
Julen 2008.


Ett tappert försök att öppna en liten julklapp....

Jag var ganska ynklig lilla jag, tur att jag hade många stora nallar och min stora  snälla morfar nära mig

Jag blev långsamt piggare, kanske tack vare Musse Pigg öronen ( den var dålig, ursäkta min mammas usla humor)

Efter 4 dagar med nästan 40 graders feber och millioner alvedon och ipren så sa herr feber äntligen adjö och vi började sakta få tillbaka vår lilla pigga kille som hade en massa oupptäckta julklappar att utforska. I samma veva kom mr Virus och angrep övriga familjemedlemmar med en massa härliga halsinfektioner, öronont, nästäppor, huvudvärk, heshet ( ja jag kunde inte prata i två hela dagar precis efter nyår)


Ska man fira nyårsafton med mormor, morfar och moster Jajja så ska man fira med stil

Är jag fin nu....

Nyår
hade vi åkt ner för att fira med min föräldrar och för att träffa övrig släkt och vänner down there (kalmar). Trist då att man känner sig som en utmattad hes kråka med ett stenklot till huvud. De äldsta släktingarna vågade man inte träffa så mkt om det skulle smitta. Vänner med små bebisar ville man inte heller dumpa över agressiva virus på och övriga vänner ville man ju träffa för att kunna snacka skit med.....och då är det ju bra att ha en röst att kunna prata med. Hann med lite besök och det var trevligt förstås. Annars var vi mest hemma och pysslade om varandra, bytte halstabletter, drack thé och snorade och så fikade vi en massa också och åt goda middagar. Nyårsafton blev riktigt trevligt med tre-rätters, fyrverkerier, sällskapsspel och skumpa.

Detta blev ju inte det mest uppiggande inlägget i min snart 1-åriga blogg-epok. Har iallafall varit skönt att vara ledig, fått träffa familjen mycket, ätit mycket godsaker och det viktigaste var att Theodor blev pigg igen och att man har fått vara med honom så mycket.

Önskar en God fortsättning på det nya året och lovar att fortsätta dela med mig av mitt liv även 2009

RSS 2.0