Besök av bäsis, julfest och så lite mer kräksjuka

Blä up. Jag åkte också dit på lite kräksjuka. Verkar vara någon konstig variant som har vandrat runt i vår lilla familj. Mådde bra hela dagen igår (trots julfest kvällen innan) men började få en krampig magont efter vi lagt lilleman och sedan började jag frossa, gick o la mig och vaknade vid midnatt och mådde skit. Har sovit en massa idag och inte velat äta. Jag som velat ha en riktigt mysig 1:a advent med julmarknad i Sigtuna och allt....
Hann få upp julstjärnor och adventsljusstakar igår iallafall så lite juligt är det. 

Annars så har det varit min lediga fredag. Vi fick besök av Emilia & Elvira. Theodor var väldigt förtjust i den lilla söta "bäsen" som han säger istället för bäbis :-)


På kvällen var jag så på julfest. Vi åt ett jättegott julbord på vårt systerhotell Mornington på Nybrogatan. Drack julöl, lyssnade på julmusik, mitt bord vann bordstävlingen, var med i julklappsleken, pratade skit med kollegor, kastade gris (spelet ) drack lite vin, snackade mer skit. Hade väldigt trevligt och gick vidare en sväng till SoapBar med två kollegor. Blev lite sent...

Nu ska jag gå och fortsätta vila. Vill kunna gå till jobbet imorn.
Ha en bra kväll!

Mera kräksjuka, snö, tö och så panikshopping på det

Veckan har susat iväg som vanligt. I måndags blev det en kortare dag på jobbet än tänkt för mig. Fick komma hem och hämta Theodor på dagis eftersom hans kära far hängde över toastolen och mådde grön i ansiktet......mmmm.
Jag och Theodor låste in pappa Christian i sovrummet och lekte järnet. Lite bitter var jag att jag inte kunde vara på jobbet och köra mitt Yogapass. Det hade visst kommit 5 personer som tänkte gå :-(
Eftersom jag verkligen, verkligen inte vill bli magsjuk så har jag gjort allt jag kan för att slippa och vitpeppar, vitpeppar ta i trä, så är jag fortfarande inte sjuk. Bara småkrasslig i halsen.....vilket man snart har varit i två veckor
Christian har varit hemma både tis och ons så har jag kunnat ta bilen till jobbet. Det var bra tajming, eftersom det har varit vargavinter här i trakten med flera decimeter snö och jag har inte hunnit köpa vinterdäck till cykeln än. Men funderar skarpt på att göra det.....hum, trodde aldrig att jag skulle bli en äkta cykelnörd. Nu kan det vänta med andra däck för just nu är det 9 grader varmt och ingen snö kvar.
Har blivit endel tränat i veckan iallafall. Kört yogapass för en konferensgrupp, styrketränat igenom vårt skräddarsydda "så överlever man tjejvasan-program" på gymmet och så en massa mer yoga, för nu håller jag pass så det står härliga till. Ja det kom inga på det tidiga morgonpasset som jag höll åt en kollega imorse kl 06.45......visserligen men jag var där och tränade själv.

Har varit en snabb sväng i Solna C. Spännande shoping som apoteket och ICA Kvantum och så kom jag på att vi ska ha julklapp med till julfesten på jobbet imorn så det är fixat. Kläder till julfesten kom jag också på att det vore bra att ha. Panikshopping fem min innan butiken stänger brukar sällan bli bra.... hann inte riktigt prova så jag köpte en massa. Ska lämna tillbaka endel.... försökte få smakråd av dennadär jag delar liv med. Just då var det Sporten på TV så jag fick ett besvärat grymtande till svar och sedan ett klassiskt, det är lika snyggt alltihop. Perfekt svar, då vet man genast vad man ska ha!

 Julfesten för två år sedan. Jag hade jääättekul ser det ut som, haha och Martin spanar in något spännande


 

Nej nu ska jag gå och jobba på skönhetssömnen. Min lediga fredag med prinsen imorgon. Vi ska tvätta, leka, mysa få besök av Emilia och hennes prinsessa Elvira, kanske få besök av farmor på em och sedan ska så mamma mu ut och fira julen med jobbarkompisarna.

Kram!

Snöäventyret fortsatte på eftermiddagen....

Det blev inte en så lång sovstund efter lunch och det första han ville göra när han slog upp de blå var förstås att gå uuut!!

Så på med vinterkläderna igen och ut med pulkor .


OJ vad mycket snö det har kommit

Tjihoo, se upp i backen

Ha en fortsatt bra lördagskväll.
Storfiskarn är på väg hem. Lite god mat ,ett glas vin, lek och mys med Theodor, halvsova i TVsoffan,  ja så ser nog vår kväll ut.

Från febrig gosse till snow-riderkung i pulkabacken

Hej mitt vinterland vad det har kommit snö här i Solna denna lördag. Vaknade av att Christian stod och vispade varm choklad.....inte till mig, utan till sin lilla termos som skulle med på dagens fisketur.
Kl var ca 07 på morgonen , snön yrde utanför, minus 2 grader och där står han och ska ut och fiska. Galen människa om ni frågar mig! Drog täcket över mig och somnade om. Vår väluppfostrade son som brukar sova till halv nio, nio pep till redan 07.45 så han blev förflyttad in till pappas tomma plats i dubbelsängen, fick en flarra välling och så fick han se på lite barnTV inne i sovrummet. Jag halvznoosade till halv nio, då tog vi morgon.

Mysdag har vi haft än så länge. Laddade med god frukost med gröt, ägg och nypressad juice. (Gröten ville han inte ens smaka på men annars gick det bra...)
Så efter tvätt, tandborstning, blöjbyte en och två gånger och kläder på en och två gånger så kom vi så ut till ett vinterlandskap. Några av grannbarnen var redan ute och vips så satt Theodor på en snow-rider och susade ner för backslänten. Han for av som en vante men vågade sig upp igen.
Vi åkte pulkor av alla de slag och fler av grannbarnen kom ut. Vilken härlig förmiddag på Backvägen. Desvärre var kameran död! Ligger på laddning för eftermiddagens äventyr.

Värmt upp oss med lek inne och så en smarrig lunch på det. Nu ligger den lilla snögubben och sover och jag tog mig en efterlängtad kaffe och hamnade här.

Detta var en ovanligt bra och idyllisk dag för fam Wahlquist/Berglund denna veckan. Vi har provat på det mesta inom att vara hängiga med allt från hals, förkylning, matt i hela kroppen, till en släng av magsjuka ( Theodor ) och en massa feber. Igår var Theodor feberfri och nu är det mest lite förkylt. Mitt under kvällen med stort S som i Spya så fick vi stopp i avloppet i badrummet också så när vi skulle spola av nerkräkt liten pojke så forsade vatten upp på hela golvet. När pappa Christian ligger på alla fyra med gummihandskar och leker rörmokare så kräks det mer....tjihoo, just DÅ kändes inte livet allt för idylliskt.

Ha en fortsatt bra helg alla ni som hittat till denna sida!

Det gick bra......

Puh vad skönt det känns. Det gick BRA att hålla yogapasset ikväll. Hade 6 st som var med och de verkade nöjda :-)

En isande kall men solig måndag som började med morgonmys med Theodor. Efter 15 minuters slagsmål med alla vinterkläder i hallen så var vi tillslut påväg till dagis och klockan var 10.  Nästan en vecka sedan han var på dagis och när vi kom fram till grinden så såg några av de äldre barnen Theodor och log stort och kom springandes och skrek glatt, "Theodoooor, ja nu kommer Theodoooor" Han blev jätteglad kunde jag märka och var inte sen att ta emot en kärleksfull kram från Linnea 5 år. Inga problem att lämna honom där inte, han vinkade glatt hejdå till mamma mu som traskade hem med ett leende på läpparna. En hurtig cykeltur i den krispiga novembersolen och så en bra dag på jobbet.

Rundade så av kvällen med att hålla i ett 45 minuters pass Yoga och så hopp upp på cykeln och hem i den kolsvarta novemberkvällen. Christian sitter och frotterar sig med fotbollseliten i Globen ikväll så snälla farfar har varit hemma med Theodor. De verkade ha haft en skojig kväll.

Nu sitter jag och kikar fotbollsgalan jag med, det var ju trots allt ett mycket bra lag som vann allsvenskan iår. Kalmar FF tjalalalalaaa.

Imorn blir det till att skutta upp vid 6-tiden......

Ha det bra!

Oh my Buddah, hur ska detta gå och vad betyder egentligen Bitta?

Eftersom Christian vägrar vara med och leka försökskanin som yogaelev så sätter jag mig här vid datorn istället :-(. Har precis kört igenom mitt program som tog ca 35 min....(hum ska vara 45 imorn kväll) men det kändes riktigt bra iallafall. Kan dock bli lite nervös när klockan klämtar 18.25 imorgon och de yogasugna gästerna fäller ut sina mattor framför mig....."oh my buddah" vad har jag gett mig in på??? Återkommer med rapport när yogaledardebuten är över.




"Snälla söta gulliga älskling kan du inte vara med och var min yogaelev"- "Neej!" 


Det blev endel VAB i veckan som gick. Han hade feber ett par dagar och lite allmänt snorig. Nu är han piggare än någonsin. Snackar hela tiden, sätter till och med ihop endel ord, som tex "inte ha mer" och "gå där". Idag sa han även mormor för första gången! 

Theodor och mormor i sandlådan förra helgen

Favvoordet just nu är annars "bitta" vad i hela världen det kan betyda. Kommer hela tiden i olika sammanhang. Gärna ganska högljutt " bitta, bitta, bitta" och han är glad när han säger det. Har någon ett förslag på vad det betyder så varsågod!

Jag var hemma med pluttas i fredags och förrutom lek i parken så fixade vi julkänsla här hemma i lyan, vi bakade en plåt med pepparkakor. Det var roligt ända tills jag insåg vem som skulle städa köket.





På kvällen åkte jag och surprisade min kära kollega Martin som fyller en rysligt många år nu på fredag. Han var kidnappad av en kollega som via facebook hade samlat ihop lite olika vänner till Martin så att vi satt på en ubermysig restaurang på Söder "Bara Vi" och väntade på dem. Surprise och ja må han leva, drinkar och god mat och en mycket glad och överraskad Martin som dagen efter åkte till Viva Espana för en veckas välförtjänt semester. Det blev en trevlig kväll!

Lördag blev mysförmiddag och sedan jobb. Var med och hjälpte till inne på Mornington Hotel Sthlms Healt Club som firade 2-års kalas. En massa inbjudna gäster och öppet hus som lockade många. Jag var fix och trix värdinna på gymmet och så gick jag modeshow och visade träningskläder från Casall. Hur det såg ut med sex glada mannekängamatörer det vet i tusan men kul var det ;-)

Kom hem vid 18.30 tiden och möttes av två goingkillar som lagat mat som i stort sett stod på bordet. Mmm, Chicken Buffalo Wings och klyftpotatis. De hade också varit på 2-års kalas på eftermiddagen fast det var några våningar upp här i huset hos grannkompisen Måns. 

Idag söndag har det varit isande kallt och snöat blaskflingor. Jag har haft jour på hotellet i helgen och ville gärna dit en sväng idag. Gick upp när Theodor vaknade vid halv nio. En timme senare var vi påväg till Mornington Hotel Bromma. Theodor verkade förväntansfull att få besöka mammas jobb.
Vi åt frukostbuffé och pratade lite med kollegorna i restaurangen och receptionen och så gick jag och Theodor på upptäcktsfärd hela vägen upp till vån 6, hälsade på alla städtjejerna och såg att allt såg bra ut :-)

Gjorde några jobbgrejer medan pappa och Theodor lekte i den mysiga loungen. Sedan blev det ett snabbt stopp på Ö&B, sedan hem och lagade lunch till Theodor  som slocknade som en sten efter det.
Har städat och röjt och lekt och fikat och lekt ännu mer. Lagat middag, pratat med mamma i telefonen ( var ju tvungen att berätta det historiska med att han sagt mormor) och så har vi tvättstugan ikväll också. Tjihooo.

Yoga imorgon! Namasté och godnatt!
  

Smålandsbesök, lyxmiddag en helt vanlig tisdag och så tömde vi nästan hela Indiska

Tisdagskvällen lider mot sitt slut. Haft en jättemysig middag med vänner på besök. ( så JA, min lite lätt heliga TV-kväll fick offras...men det var det värt ;-) )

Sedan sistens så har det hänt en massa...som vanligt. Vi har varit  nere hos min familj i Kalmar. Åkte ner i torsags kväll och tillbaka söndag. Träffade min kära kompis Lisa och hennes ljuvliga lille son på fredagen. Lördag och söndag var det en massa mys med nära och kära och lite farsdagsfirande etc. Känns som en mycket lyckad helg där vi verkligen fick tid att umgås. En massa god mat och fikor slank det ner också som det brukar bli när vi är på smålandsbesök. Tack alla!

Måndag satt jag så på cykelsadeln med riktning mot jobbet kl 09.45 sharp. Blev en lååång dag. Shoppade till vår Yoga-kväll på förmiddagen och stannde till hos mig på vägen tillbaka och tömde halva mitt hem på kuddar o ljusslingor, gardiner etc i indisk stil så att vi har riktigt mycket "yogamys" när det smäller imorgon kväll. Vi försökte ställa iordning så mkt som möjligt igår. Vilket är tur för idag har det varit fullt upp med annat och min kollega som jag ska ha yogakvällen med ligger hemma dunderförkyld. Hoppas du känner dig piggare imorn Maria!
Var med och tränade Flex-pass, fixade med avtal och annat jobbfix  och så blev klockan 20.30. 

På det väntade storshopping på Maxi, härligt att få stänga den butiken igen. Denna gång förgylldes inte kvällen av en galen skåning att krocka med. Mina vägar korsades däremot hela tiden med ett ungt förälskat par som i ena gången stod och läste recept högt ur medhavd fet kokbok och nästa gång stod och hånglade för att sedan stå och ropa varor över halva affären och så kram kram, och handen under tröjan. "Lite strömjöl ska vi ha älskling puss puss"Den kärleken den kärleken........själv såg jag nog ut som den trötta, trötta småbarnsmamma jag är där jag kuskade runt med stora shoppingvagnen med blöjpaket och köttbullar och alla andra tusen saker som vällde över och med min scanner och låååånga shoppinglista i högsta hugg.

Hann knappt somna förrän mobilen kvittrade och klockan var 06.00. En ganska effektiv tisdag. Avtalsfix, spontana kundbesök, gäst på ett nätverksmöte där jag o min kollega Martin gjorde finfin reklam för hotellet och så fler besök på det. I ösande höstregn så satt jag sedan på sadeln igen, denna gång trampandes mot dagis. Hann slänga i tvätt i tvättstugan innan jag, blöt som en nybadad hund, sprang in på dagis.

Tyvärr har vår lilla gullunge feber upptäckte vi här hemma men då kändes det för sent att ställa in den planerade middagen. Och hade vi inte sagt något till gästerna så hade de nog inte märkt något...men när jag bytte om till pyjamas o tog en temp på honom så hade han nästan 40 grader. Bläää. Inget dagis imorn! Christian har superviktigt möte o visning på morgonen o mitt viktigaste uppdrag imorn är på em o kvällen så vi delar dagen rakt av.

Nej nu är det grus i ögat......zzzzzzz

Godnatt!

Homeparty med brudarna, ledsen liten kille och så ska man bli Vasaloppsdrottning...

Onsdag kväll. Tvätten hänger på tork, trött och ingen större ork. Ute är det kallt och rått i vart badrum är det varmt och vått.....och där tror jag bestämt att rimstugan lägger ner.

Resumé av dagarna som gått sedan sist: Söndag. Vackert men kallt höstväder. Sovmorgon till 08.58, sweet så förmiddagen var mest inne och myste runt. Kl 12.30 var jag hembjuden till en i mammagruppen på homeparty med Mary Kay produkter. Sex tjejer i sin bästa ålder med små speglar framför sig på bordet, iklädda hårband och lekandes med dyra, bra krämer och smink. En smaskig fika på det och tid för skvaller, söndagen kunde inte ha haft ett trevligare inslag.
Eftersom jag sagt att jag skulle vara borta max två timmar ( jag trodde det!!!) så var Christian lite (läs mkt) sur och purken när det råkade bli mer än så.
Det blev iallafall en tur till lekparken innan solen gick ner.







Måndag hade vi tid på Astrid Lindgrens Barnsjukhus till provtagning, röntgen och möte med läkare. Vi har hållt på att kolla upp en knöl som vi upptäckte på Theodors panna redan när han bara var någon månad gammal. Det har varit lite fram o tillbaka med vad det skulle kunna vara. Nu säger man att man tror ganska säkert att det är en mild variant av en sjukdom som heter något långt och krångligt och har med cellerna att göra. Han mår bra och vi gör inget åt det, utan det ser ut som att det håller på att försvinna av sig självt, vi hoppas på det iallafall. Vi kommer dock hålla koll på det. Kunde ha varit mycket värre, men även lite bättre besked....
Efter det var det snabbt till dagis och jobb.

Tisdag hade jag ännu ett besök hos rånaren, dvs tandläkaren. Två hål fattigare och så till jobbet med ett ordentligt bedövat ansikte. Var sjukt sugen på kaffe men vågade inte riskera att dricka något eftersom ena munhalvan inte hängde med.
Vid tvåtiden ringde de från dagis: Theodor var inte alls sig själv! Grät och verkade helt förtvivlad. Det blev att stänga ner datorn och hoppa upp på cykeln. Hemma var han i stort sätt som vanligt, lite mer för att kramas och sitta i knät. Han hade väl en dålig dag och längtade efter mamma helt enkelt!

Ungefär såhär ledsen var lilla jag hela tisdagen enligt dagisfröknarna.....

När Christian kom hem åkte jag in till Mornington Hotel inne i City för att gå på infomöte om min nu bestämda utmaning:
Tjejvasan 2009!
Jag som inte har stått på ett par längdskidor på säkert mer än 15 år ska klara 3 mil den 21 februari. Känner mig supertaggad, tjihooo!
Detta kommer nog få bli en egen kategori på denna blogg framöver: Resan mot Vasan!

Denna dag, jobb, jobb, slänga in tvätt i maskinerna, hämta på dagis, leka på en mörk och skitkall lekplats, leka inne, planera middag, äta soppa och rester, ta hand om tvätt, leka, bada liten gullekille....som inte alls har varit lika ledsen idag på dagis, mera tvätt ( ja Christian är också hemma och han är tvättmaster) vällingfix och läsning av tre böcker. Dog en stund i soffan med kärlekskranka bönder i rutan framför. Tog mig i kragen och skulle börja packa inför Kalmarresan imorn. Råkade halka ner på datorstolen. Äh, skriver ett litet inlägg....och så blev det.
Nu ska jag hämta sista tvätten, plocka fram en väska, packa och sedan borde det bli hopp ner i sängen.

Ska bli såååå kul att komma ner till familj och vänner.

Kram till alla!

Mycket shopping blev det och så tränade jag yoga istället för att sitta vid datorn

Ibland tar man sig bara inte tid till att sitta vid datorn...så har det varit den senaste tiden. Hade några riktigt hektiska veckor och sedan kom syster yster o hennes kompis hit och då gick tiden åt bla mycket shopping och bio och mys. Om du är nyfiken på att se mer om hur fredag-tis förra veckan var så kan jag rekomendera att gå in på
"lilla lollipoppans" blogg.


Shoppingbrudar på väg in till city


Jobbmässigt så har veckan inte varit så lång. Ledig i måndags och igår var det min lediga fredag. Tre dagar på jobbet som bestod av en stor dos besök hos företag och en del ringa och gulligulla, planering av Get MovIn´kväll som jag ska hålla i med en kollega den 12/11. Det kommer vara två timmar i Yogans tecken, kan bli riktigt bra om det blir som vi vill :-).Kvällarna har jag annars varit ganska flitig med att träna just yoga. Skrivit på ett passförslag och tränar på att låta som en lugn och harmonisk yogi. Det är en sak att kunna gå och stå rätt i övningarna själv men att beskriva hur och med andning in och ut på rätta stället....det är då jag börjar undra hur jag ska klara det här. Har nu bestämt mig för att börja hålla i ett pass på jobbet om TVÅ veckor.

Igår var jag och min lilla älskling så hemma.
Vi tog och packade ner badkläder och traskade över till simhallen som ligger här 50 m från vårt hus. Först var han lite skeptisk, klä av sig och få på sig ett par små badbyxor....hum. Men när vi så kom in till barnbassängen så fattade han galoppen och vi höll på att inte komma där ifrån. Vi fick tina upp några minuter i bastun vilket han verkade tycka vara spännande. Han var så himla söt och duktig.
På eftermiddagen kom farmor på besök och sedan hade vi fredagsmys med god mat, mycket lek och glass. Kvart i åtta somnade en mycket trött liten gosse och han sov till 08.20 i morse. Tack o bock.

Vi hoppade upp och åt frukost och fixade lite här hemma. Christian o Theodor gick och handlade och var ute och lekte lite i det vinterkyliga men soliga vädret. Vid lunchtid så kom våra vänner Emilia & Jon på besök med sin lilla snäcka Elvira. Vi åt soppa och nybakade scones och smoothies. De hade med sig riktigt mumsiga chokladkakor till kaffet, mysigt att få träffas en stund.

Christian är på hockey
med jobbet och jag och lilleman har nyss kommit in från en lekstund i parken och matning av några halvfrusna läskiga kanandagäss vid sjön. (De något sötare ankorna hann inte fram i tid innan brödet tog slut.)

Lånar ett par bilder till från Josse som hon tog för en vecka sedan.


Många pussar blir det...

på den lilla filuren

Lite för många, man kan bli lite trött på den där pussiga mamman ibland...

Nu måste jag igång med middagen. Hoppas ni får en mysig ryslig Halloween-afton
.

Kram!

RSS 2.0