Påsk i Sälen och snorig hjärna

Här är jag....om det är någon som undrar vart jag tagit vägen så kan ni andas ut, jag har överlevt påsken. Har sedan sist hunnit med en massa som vanligt. Åkt 6 tim i bil till Stöten i Sälen. Spenderat 3 hela fantastiskt sköna och roliga dagar med sol, skidåkning, pulkadragning av liten påbylsad snorig Theodor med nyköpta riktiga skidglasögon och frossat i en massa påskgodis.....

image29
Påväg till skidbacken

image30
Mitt i backen med nya brillorna på plats.

image31
I stugan med rosor på kinderna


Christian, jag och Theodor tryckte så in oss i ett av de minimaliska sovrummen
, det var på centimetern att resesängen fick plats. I det andra minst lika lilla sovrummet delade mina kära föräldrar samt syster på en våningssäng. En av kvällarna var även min bror och hans flickvän på besök och då var det ganska fullt :-). Jag och Christian är ju gamla yatzyrävar som alltid har tärningar och block i bakfickan när vi är ute och reser så vi fick med oss de andra.......vilken tid det tar med så många...men segern känns också större...haha.

På vägen hem i måndags så fick vi med oss en extra passagerare till Solna. Min kära syster
 Josefine hade lov nu i veckan och vad passade väl då inte bättre än att följa med oss hem. Både jag och Theodor har varit riktigt snoriga och förkylda under veckan så stackars syster hoppas du klarar dig och tack för att du hjälpt till att avlasta mig med det ena och andra!!!!

Har tänkt blogga en sväng då och då men det har som vanligt varit ganska upptagna tangenter......(jag vet att du har sagt att jag får säga till om jag behöver datorn, men det är heelt ok syster yster) Hon har dock uppdaterat sin blogg väldigt flitigt under veckan så gå gärna in där och kika, www.lollipoppan.blogg.se Sedan kan man väl säga att vi kanske upplever vissa saker på olika sätt. Jag var inte rädd att ett förmodligen helt oskyldigt par av utlänskt ursprung kanske boende i Kista skulle spränga IKEA i Barkaby i onsdags men fantasin kanke flödar bättre i en endast 16 år gammal hjärna.

Då min snart 29 år gamla hjärna fortfarande är tjock av snor samt idag lätt överansträngd efter en första dag på jobbet, (nu ska det jobbas alla fredagar framöver......)så blir det inte mycket mer skrivet ikväll.

Imorgon är det lördag och med bara en  fjuttig vecka till dagen D med kalajs för prinsen prins så finns det mycket att stå i.

Godernatt!

Fina risgryn och kalasinbjudningar

Oj vad sent det är igen. Skulle inte vara fel med några extra timmar per dygn...kan Reinfeldt fixa det tro, åtminstonde åt oss med småbarn??

Idag har vi varit hos Tandhygnisten på BVC. Vi var en grupp på ca 10 ettåringar och mammor som möttes upp en timma på förmiddagen. Tandhygnisten berättade att det är viktigt att borsta tänderna morgon och kväll, inte småäta och att vatten är bättre än saft.....inga nyheter direkt. Sedan utmanade hon ödet och stack sin gummibeklädda hand i alla små munnar. Theodor skötte sig fint med sina endast två små risgryn. Men det fanns de som bet så att hon skrek till.

Efter lunch blev jag och Theodor uppbjudna till grannkompisen Ester som ju bara är två dagar yngre än honom. Hon är hemma med sin farmor nu i mars och hon bjöd på fika och pratade....och jag pratade lite när jag fick chansen ;-) De lekte så fint, bara några pet i ögonen och strypkramar då och då.

Så kom kvällen som har bestått av tvätt....igen. Lite packning av skidkläder. Påklädning av ett stycke bilstol och sist men inte minst så skulle jag svänga ihop en bunte med inbjudningskort till ett kommande 1-årskalas. Det var där tiden formligen spraaang iväg. Allers klart och mina ögon svider av trötthet och en lätt kramp i handen.

Imorn ska jag till posten och handla lite mat på ICA. Känner för att besöka pappas moster Ellen som bor här i Råsunda och önska hene Glad Påsk. Packa färdigt ska det också göras och så ska vi passa lilla Ester ett par timmar på kvällen när hennes mamma Lotta ska på styrelsemöte. Appropå det så har jag nu valt in mig själv på en ansvarspost i Bostadsrättsföreningen, vuxenpoäng! Inte vad som helst heller...hihi. Tvättstugeansvarig minsann!

Nu kastar dock den tvättstugeansvarige småbarnsmamman in handuken för denna afton. Om det finns tid för en sista rapport innan avfärd till Stöten återstår att se.

Må gott!

En lång kort resumé av våra dagar på andra sidan

Så är vi tillbaka på "rätt" sida igen :-). Efter knappt sex timmar i en välproppad bil så packade vi (hum...läs Christian) in alla grejer och fick en övertrött och kräkluktande liten gosse att somna tillslut. Han började dagens resa med att kräkas på riktigt för första gången i sitt liv. I en av krokarna i skogarna mellan Alingsås och Borås kom all spagetti bolognese upp på honom och den knappt en vecka gamla bilstolen. Jag vet nu att jag är en mamma som kommer ha MKT svårt att ta hand om kommande vinterkräksjukor och dylikt....blä vad jag mådde dåligt själv.

En kort resumé av våra dagar i Götet: Torsdag: Åker den långsammaste vägen till Göteborg....är lite konfunderade varför vi aldrig kommer till Jönköping....det var en annan väg förstår vi senare. Vågar jag nämna att vi har en GPS...som vi kopplade in senare. Christian har en tid att passa på Svenska Mässan och TUR-mässan. Vi kommer lite sent och en lätt stressad Christian slirparkerar på en handikappsplats precis utanför och säger tack & hej jag lämnar er här nu vi ses sen.....Jag började nästan lipa och då sket Theodor ner sig. Christian står och stampar i sin fina kostym som han bytt om till a la superman på Mc Donalds några timmar tidigare och jag byter blöja och känner mig lätt förvirrad. Christian går in och jag får tack och lov tag i min gamla au-pair kompis Sara som visar sig vara i sin syters lägenhet bara ett stankast ifrån mässan. Hämtar upp henne och hittar parkering. Jättekul att träffa henne igen....kan inte fatta att det var nästan 9 år sedan. Vi väntade in Erika som också var au-pair och vi tre hängde jämt där i Croydon och London 98/99. Kände att det hade varit kul att träffa de ännu mer och verkligen frossa i gamla minnen men tiden gick fort och mässan stängde för dagen och min kära vän Helén som vi skulle bo hos över natten väntade oss.

Christian hade blivit bjuden på en öl så jag fick äran att frakta oss vidare till....ja den del av Göteborg där de bor...GPSen på...hjälp vad förvirrande att köra med GPS för första gången. Christian tycker jag är helt knäpp som inte fattar hur enkelt det är...jag blev irriterad på en ful datorröst som högt och monotomt  tjatar på mig: Håll vänster...om 400 m sväng vänster...vänster nu...håll vänster.....om 20 m ta vänster.......vänster...nu sväng...Hjäääälp men det kanske är jag som är konstig men jag har inte så bra kolla på vad som är 400 m när jag ligger och krysskör i okända filer i faktiskt Sveriges näst största stad. Vi kom rätt iallafall :-)

Kvällen blev mysig i Helén och Johans jättefina lägenhet. Ballonger i taket och smarrig tårta.
(Helen fyllde år dagen till ära)Theodor tyckte som vanligt att allt var spännande och kul, inte minst deras katt Måns. Han var väl inte lika överförtjust i den lilla äppelkindade krabaten som hasade efter honom och gjorde glädjetjut. Han vann nog inga extrapoäng när han på morgonen efter tog sig ett besök i hans matskålar och grävde runt.....
Dag fredag så vaknar vi så hos dem och vinkar av Helen och Johan när de ska till sina jobb. Frid och fröjd tills det säger kras....deras porslinmugg till tandborstarna är plötsligt i väldigt många delar. Någon hade långa armar när han blev tvättad.

Jag och Theodor får en härlig dag i Göteborg. Sol och vårkänsla. Går in och överraskar min gamla chef som numera är chef på hotellet i Göteborg. Blir bjuden på lunch, kul att ses.
Strosar runt och njuter av livet......det gör lilleman med. Köper presenter till familjen vi ska till i Alingsås och letar febrilt efter en liknande tandborstmugg som den Theodor lyckats få ner i golvet. Hur jag lyckas hitta en exakt likadan är helt otroligt.....men det gjorde jag. Hamnade av en slump på en liten gata och in på en bakgård där det låg en mysig inredningsbutik och det var där den kom ifrån. Ibland tror jag att jag är lite Saida.

På fredagskvällen anländer vi så till Fam Brandt i Alingsås som jag lärde känna för 5 år sedan när de bodde i Solna. Då sökte de barnvakt åt sina 1,5 år gamla tvillingpojkar och våra vägar korsades. För 3 år sedan flyttade de men vi har haft kontakt sedan dess. Mina tvillingar har blivit stora killarna nu och blir kanske inte fullt lika exallterade av att träffa mig som förr men jag hoppas de tycket det var kul att ha oss på besök. Theodor tyckte iallafall att det var väldigt spännande med dessa stora små grabbar.
image32
lördagen fick jag och mamma Anne egentid och gjorde stan....blev endel shoppat. På kvällen såg vi på melodifestivalen och åt jättegod lax o spenatlasagne och en massa godis. Båda tvillingarna höll stenhårt på Amy Dimond och de blev jättearga och ledsna för att hon inte fick fler poäng.

Så var det söndag och en strålande vårdag. Lek och långfrukost och en promenad. Medans resterna av lasagnen värmdes till lunch i ugnen så passade Anne och L-G på att rensa vinden och förråden för att se om vi ville ha med oss saker till vår lille man. Pulka, trehjuling och en massa kläder är bara endel av vad vi fick plats med. 
Tur att vi var på tippen nyligen efter att ha röjt i vårt förråd och i våra garderober....så att vi får plats med nytt :-).

Nu blev detta ingen kort resumé som jag trodde......men det blev heller inte berättat allt...för då skulle jag få sitta några timmar till.

Godnatt!
 


Snörvel

Vill bli pigg till 100 % nu! Trist det är att vara halvdassig..... Vi har bestämt os för att åka till Göteborg imorgon tidigt istället för i eftermiddag. Största anledningen är att Christian inte ska stå i deras monter på mässan förrän på eftermiddagen och så hinner vi förhoppningsvis bli piggare
Jag somnade med Theodor för en halvtimma sedan men så ringde telefonen efter 10 minuter...tur att han inte vaknade iallafall. Annars har jag inte gjort mycket än denna gråregninga onsdag. Ringt om en faktura som jag trodde var fel...och det var den, tackar att man kollar upp och slapp bli 950 kr fattigare i onödan. Har även hunnit äta frukost, tvätta av plutten och klä på honom, lånat ut källarnyckeln  till en "byggnisse" samt kastat boll och läst böcker. 

Det blir en lugn dag i lyan. Ska planera och packa för resan. När vi kommer hem från Götet så är det inte många dagar kvar till nästa resa.....tjioho vad trevligt. Då åker vi upp till min kära lille bror som är skidlärare i Stöten. Jag, Christian & Theodor ska mysa ihop oss i en fjällstuga på en sisodär 30 kvm med mina föräldrar och syster yster över påsken. Hoppas på härligt skidväder......är jättesugen på att åka. Ska försöka fixa en "sittryggsäck" så att Theodor kan hänga med i backen. Om man vågar dra med honom upp ??? Annars blir det att turas om med pulka och kanske att någon vill ta med honom in i deras mysiga simhall.

Nu ska jag försöka komma ur pyjamasen...

Ha en bra dag!

En gråregnig måndag och drömmar om hus....

En grå och regnig måndag lider mot sitt slut. Varit lite seg hela dagen och sitter nu uppkurad med en filt och en stor kopp thé här framför datorn. Christian har en kompis på besök och de sitter och spelar playstation 3 för fullt. Theodor somnade nybadad och vällingtankad kl 20.12 utan att protestera. Jag har precis pratat med min gamla skolkompis i Göteborg, Helén. Vi har inte träffats på nästan 2 år kom vi på.... Men nu ska det bli av, kul! Christian ska jobba på TUR-mässan torsdag och fredag och för några veckor sedan kom jag på den geniala idén att jag och Theodor skulle hänga med till Götet. Goa gubbar...höhö. (Värmer bara upp snacket lite...) Vi kommer bo ons-fre hos Helén och hennes pojkvän och så på fredagen åker vi vidare till Alingsås där vi ska hälsa på "mina" tvillingar. Har inga spikade planer för mina dagar i Götlaborg men har skickat meddelanden till alla jag känner där i krokarna. Bra med facebook ;-). Fick precis svar från en kompis från au-pair tiden i London som bor där som ska försöka sluta tidigare på torsdagen så vi kan ses....åh vad kul!!!

Idag vaknade prins Theodor den första kl 08.02 ( lite stök kl 06.30 men då vägrade jag vara vaken så han måste ha somnat om) och så låg vi och drog oss till 08.27. Frukost och förmiddagsmys och så kom det första sms:et....planer för dagen. Det blev lunch hemma hos Maria och Saga, de vi var hos i fredags. Efter några sköna timmar där med soppa, kaffe och choklad, så trotsade vi det halvtrista vädret och knatatde ut. Vi gick runt i ett av Solnas hustätaste kvarter och drömde oss bort och planerade vilket av alla funkishus man helst skulle ha.....suck. Någon som har en bra hög med miljoner över som ni inte vet vad ni ska göra med så kan ni alltid sätta in dem på konto nr 1234-987654321. Alla bidrag mottages :-)
Gick och tog en tröstfika i Solna C och köpte en pyjamas och ett par moccasiner åt den lille.

Innan onsdag kommer tisdag och det är imorn det. Då ska det sjungas kl.10.00 i Råsunda kyrka. Jag och Theodor har bara kunnat vara med en gång den här terminen så vi ser verkligen fram emot det. Vad som händer sen vet man inte i skrivande stund. Kan bli promenad och fika, men det är bara en vild gissning.

Ha det gott!

Mingelmys, Barnkalas och Coop Forum

Söndag kväll. Jag och Christian kollar på Wallanderfilmen på 4an och klämmer i oss lite godis. Den lilla godisbiten Theodor ligger och kramar sin nalle. Han ligger kanske och drömmer om sin spännande helg och sina nya saker han har fått idag. Efter en lång förmiddag med tvätt och fix och lite gräl (-jag ska bara kolla på första och andra och hundrafjärde åket..nu är det en svensk som åker...ska bara.) Suck, är det inte hästskrällen som ska trava rätt så är det skidåkning som ska följas. Sorry älskling att jag klagar, men jag blir lite less på all sport som ska styra våra lediga stunder. Så kom vi  tillslut iväg till Babyland och Coop. Många lappar fattigare och några  timmar senare kom vi hem mot kvällningen med ny fin bilstol, en saccosäck, ett par Kavatkängor, fleecetröja, långkalsonger och en massa mat till oss alla.

Helgen har varit innehållsrik och rolig! På fredagskvällen var vi så på mingelpartaj här i Råsunda. 9 mammor och 9 barn som har umgåtts mer eller mindre med varandra under snart ett års tid och och 8 lite mer försynta pappor som kanske kände som Christian innan. -Ähh, ska vi verkligen gå, blir det inte lite krystat som att vi mååste lära känna varandra för att ni mammor gör det, blä blä blä.
Så lät han inte när vi lämnade den mysiga tillställnigen framåt 22.30-tiden. Med en massa gott vin och ostbricka och trevligt sällskap så hade vi haft jättetrevligt. Vår partybebis höll sig vaken längst av alla trots att han brukar somna vid 20.00. Han var uppspelt och glad och bjöd upp till många skratt bla när han välte ner värdparets dotter Saga 9 månader och låg och kramades och pussades med henne på mattan. Man skulle ju kunna tro att han skulle vara gnällig där framåt 22-tiden men icke, att vara själv uppe med de vuxna var bara lattjo lajbans.


Dagen efter for vi på 3-års kalajs och mumsade tårta och en massa andra onyttigheter. William som fyllde år hade fått en cykel och en massa saker som lät. Vi gav honom ett "trädgårdskit" med "riktiga" arbetshandskar, stor barnspade och solrosfrön. Lite annorlunda men hoppas han tycker det är kul att leka trädgårdsmästare. För säkerhets skull så fick han ett pussel också som ett säkert kort.

Direkt efter kalaset åkte vi till farmor och farfar i Sigtuna. De är påväg till Sydafrika som bäst just nu och vi ville hinna träffa dem innan deras semester. Middag och prat och så blev vi kvar där och kollade på Andra chansen...eller nästan hela programmet. Vi trodde att Theodor skulle kunna somna där en stund men nyfiken som han är så ville han inte slå igen de blå. Han var så trött stackarn så tillslut kände vi att det bara var hemgång som gällde. Upptäckte att de sände från Kiruna även på radion....det var ju tur ;-)

Så blev det idag och söndag. Söndagsfilmen var riktigt spännande och är nu slut....och det är jag med.

Godnatt! 


En strömlös morgon och bebis i magen

Nu sitter inte mamma Madeleine och fikar i lugn och ro längre....nu jagar hon rörlig son :-). Kryptekniken blir bättre för varje dag som går. Trots en förkylning som gör att nattsömnen blir lite störd så finns det gott om energi i lille junior om dagarna. Det är nu man inser att om man ska slippa bli hes av att säga -ajaj inte den, baja baja bort därifrån, föööörsiiiktigt, hela tiden så måste det plockas bort en hel del saker från denna lägenhet. Vad sägs om en telefon med 3 meter sladd som ligger på golvet och en ginglig CD-pelare med ca 200 lösa skivor som står bredvid.
Samtidigt som det är mycket jobb med att passa på denna numera livliga gosse så är det samtidigt så fantastiskt kul att se på honom, denna lycka när han når och kommer runt till alla spännande skrymslen och hörn.

Denna torsdag började med ett strömavbrott på nästan 2 timmar mellan 8 och 10. De hade förvarnat tack och lov, så Christian hade värmt vatten till gröt och kaffe. Vad tyst det kändes utan ngn morgonTV el musik på, inte ens ngt surr från kylskåpet...
Vi har haft två innedagar pga förkylningen men idag efter denna tysta morgon och en son som for runt i lägenheten så kände jag att vi behövde lite variation. Det blev en stund på Öppna Förskolan efter frukost
och morgontoalett. Ingen av våra gamla goda vänner var där så vi skaffade lite nya ;-). Sjöng och åt lite mellis och Theodor förälskade sig i en banangul boll med hål i.

Väl hemma igen så somnade han efter lunch och jag passade på att dammsuga och torka golven. Jag får noja av att han stoppar ALLT i munnen. Damm, små smulor, mikroskopiska gruskorn, inget är för litet för lille monsieur Theodors öga och nypor. Ännu värre är väl de stora dammtussarna och skräp, stenar etc som kan fastna i halsen men de har jag iallfall en chans att se innan han får tag i dem. Jaja, det blir till att städa lite oftare.......

Nu ikväll så har en av mina bästa vänner varit på besök. Hon handlade med sig grillad kyckling och potatissallad på vägen hit. Vi hade inte träffats på ett par månader och min magkänsla var stark på att hon hade ngt kul att berätta....och jag kände på mig rätt, det blir en bebis i september!!! Kul, kul! Så kvällen blev ganska mycket gravid och bebisbetonad. Christian som inte lyckats komma iväg till någon av sina grabbpolare tyckte säkert att våra samtal var spännande att lyssna på...inte!

image28 Snart ett år sedan......jag såg ut såhär. (Blev lite nostalgisk ikväll)

Imorn är det redan fredag
och då ska jag och Theodor handla present till William som vi ska på 3-års kalas till på lördag. På kvällen är vi bjudna på mingelmys hos Theodors BVC-kompis Saga och hennes föräldrar Mia och Tommy. Tanken är att papporna ska få träffas.... Vi ca 10 mammor känner ju till en hel del om varandra vid det här laget och en heeel del om allas respektives bättre och även sämre sídor. Ska bli riktigt kul att träffa alla. Det blir vin o ost-mingel för oss föräldrar och barnen lär väl göra vad de kan för att undersöka varenda vrå av deras 150 kvm stora sekelskiftsvåning. Rapport om denna tillställning utlovas.

Nu ska jag inte ta en kopp thé som jag brukar och ingen chokladkaka heller. ( För det har jag redan klarat av tidigare ikväll).



En snorig tisdag

Blää, vi är dassiga jag och lilleman. Han snorar och hostar och har velat vara i famnen mest hela dagen och jag känner mig tjock i hals o huvud och hade helst velat ligga under täcket nu på eftermiddagen. Ska gå och lägga mig snart tänkte jag....men så har vi ju tvätt i maskinerna där nere. 

Ute har solen strålat på en klarblå himmel, Christian kom hem och åt lunch mitt på dagen och middagen ikväll var god. Annars har dagen förrutom vanligt plock och städ innehållt att jag har suttit 14 minuter i telefonkö till Försäkringskassan, svarat på två mail och kollat efter bilstol på Blocket. Pratat med en kompis i telefon. Hon ringde för att anmäla sig till bröllop nr 2 som går av stapel den 14/6 och vi satt änge och väl och började planera möhippa och allt möjligt. Vilken sommar vi har framför oss. Vi är bjudna på Fyra bröllop ( Hoppas verkligen att vi slipper en begravning ). Jag ska vara toastmadame på två av dem. Nr 2 och Nr 4. Hade inte riktigt koll på vad det var jag tackade ja till.:-) Gick in på Bröllopsguiden.se och sökte på toastmaster samma kväll som jag tackade ja, började läsa den 2 km långa beskrivningen, fick lite ångest, gick ur sidan och tänkte att det där tar vi tag i lite senare..... nu börjar det bli senare.

Så om någon har lite bra tips från trevliga bröllop, så dela gärna med er :-)

Kram

Måndag med farmor

Så lider denna gråkalla måndag i början av mars mot sitt slut. Vaknade av att det luktade... bajs!
I dörröppningen in till mig i sovrummet stod en lätt stressad pappa med sin lille son på armen. -Hörru jag måste verkligen åka nu. Har bytt vääärldens bajsblöja, pyjamasen ligger i badkaret och jag hoppas han är ren.
Mmmm, finns mysigare sätt att vakna på men det blev en bra dag iallafall.
Theodors farmor Tove skulle på kurs i Solna idag och passade på att komma förbi oss innan. Vi fikade kaffe och mina hembakade kärleksmums, snoddas, mockarutor eller vad du vill kalla de fyrkantiga chokladkakorna med smarrig glasyr. Jag fick jättevackra tulpaner  och Theodor fick en försenad julklapp från en av Toves väninnor i Danmark. Ett par supercoola jeanshängselbyxor och en snygg grön tröja.
Vi spenderade även eftermiddagen med farmor, fast då strosandes i Solna C. Provade vårkläder och så lite mer fika.....
Har faktiskt halsbränna ikväll. Borde dra ner på kaffe och chokladkakor. Får gå tillbaks till semlor ;-) De mådde jag finfint av.
Kvällen var inte mer spännande än en helt vanlig måndagskväll. Fiskbullar till middag, Christian vid CSI på TV och jag som hamnade här. Hum, har lite ont i halsen och Theodor ligger där inne och småhostar. Blää, inte bli sjuka nu. Borde gå och sova så inte immunförsvaret bryts ner mer än nödvändigt.

I ruset av en Singah

Så sitter en blivande fru Wahlquist här och knappar.... jo jag förvånade mig själv och slog till på dagen D, skottdagen år 2008. Egentligen vet jag inte om det räknas som ett riktigt frieri när man redan är förlovade, har köpt lägenhet och producerat en bebis. Men vi har ju aldrig kläckt frågan på det sättet och när jag gjort det lite på halvskämt tidigare har jag mest fått grymtande nej och hu vad onödigt tillbaka.

Den gamla traditionen om att kvinnan endast har en futtig dag på sig var fjärde år
känns ju ganska omodern och ojämnställd men vad tusan, jag tog chansen. Hade läst att mannen måste ha en riktigt, riktigt bra ursäkt för att säga nej eller överösa tjejen med presenter om han inte ville gifta sig och hon friar just den 29/2. Någon gång framåt 16.30-tiden igår bestämde jag mig för att, här ska det frias!
Jag fick total idétorka på HUR jag skulle göra. Jag lider ju av en ganska allvarlig form av beslutsångest, så när beslutet inte gällde vilken kaka till kaffet jag skulle ta eller uppsatt eller utsläppt hår så blev det stopp. Försökte få idéer från de andra mammorna som jag hängde med där på eftermiddagen. De tyckte det var sååå kul att jag skulle slå till. Blommor till jobbet med ett kort kanske, eller bättre.... lite nya läckra underkläder och en röd ros i munnen. Det sista lät ju spännande.(Eller??) Drog med mig stackars Theodor in på Twilfit i Solna C efter att ha brytit upp med de andra mammorna och Theodors kompisar . Nya underkläder....ja det fanns ju fina saker men nej nej och nej. Ska det tackas ja till mig så får det bli som jag ser ut och är just nu. I mina jeans som jag bott i sedan jag köpte dem och den senapsgula T-shirten som faktiskt bara är en vecka tänkte jag. Jag känner mig inte som en läcker spets-BH!

Jag bannlyste den blivande maken och hans son från köket och lagade till en god currykycklinggryta med ris. Dukade med varsin Singah och en massa ljus och röda rosor. Rotade fram lite hjärtegrejer som legat och dammat till sig från någon tidigare alla hjärtans dag. Smugglade in resekatalogen från tidningskorgen, rev ut sidan från Maldiverna, satte ett stort  X på en av de kritvita stränderna och skrev -Vill du gifta dig med mig här??? 
Tänkte lägga till: Jag står för all planering och bokar resa, fixar ringar etc....om du betalar....men det kändes inte så snällt, hihi. I kartan på Maldiverna stack jag också igenom en av de röda rosorna och så lade jag under det lite nonschalant under tallriken.
Så där i värmeljusens sken och i ruset av några klunkar Singah fick jag mitt- Ja det klart jag vill :-)!!!
Theodor satt det med stora ögon och tyckte nog att allt var mysigt och lite konstigt. Men det bästa med middagen tyckte han nog var vår dessert : Vattenmelon!

När han somnat vid ganska exakt 20.00 som så många andra kvällar utan minsta pip. Saga, välling, trollmors vaggvisa och tack och godnatt, mamma går ut. Så satte vi oss och drack lite gott vin och åt lite choklad ( läs, åt upp all choklad som fanns). Vi började kolla på en film 21.30 på 1an. Efter 10 min somande jag och eftersom det inte ens är några reklambrott där ljudet höjs helt plötsligt så snusade jag på ett bra tag där i soffan. Vaknade till av kramp i nacken och lyckades komma i säng istället.

Min blivande make...hoho vad det låter stiligt, hade ställt väckarklockan i morse. Bandyspel kl 09.00. En massa mer eller mindre ortränade, halvvuxna män som fäktas runt med bandyklubbor i en liten svettig sporthall i Barkaby. Jag har varit med två gånger. En gång åkte jag till IKEA efter en stund och den andra gången hade jag turen att några av de andra spelarna i laget hade sina flickvänner med så vi fastnade över en fika och "råkade" missa spelet.


Resten av dagen har gått åt att sortera ur två garderober.....vart kommer alla saker ifrån???? Plockat i Theodors rum och smitt planer för hur det ska göras om där. Jag och Christian var så inne i allt fix så vi nästan missade att vår lille plutt faktiskt börjat krypa. En slags hasa sig med ett ben under-stilen. Går inte så jättesnabbt än, men han har hittat en teknik som funkar. Vad glad han såg ut :-)image26 Ungefär såhär glad...

Melodifestivalen blev det ikväll och det var väl "rätt låtar" som gick vidare till final. Har ju missat halva tävlingen i år och kan inte säga att jag bryr mig så fasligt mycket. Efter det kunde vi inte komma överens om vilket TV-program vi skulle se, så jag hamnade här.

Imorn ska vi eller det blir nog Christian åka till soptippen med en fullpackad bil.
En gammal julgran ska lämna vår ballkong  plus en massa bråte som dök upp under dagens garderobsprojekt.
Det är imorn det. Nu ska "blivande fru Wahlquist" gå och borsta bort kvällens smågodis från tänderna och sedan blir det sova. Imorn är det min tur att gå upp när plutten vaknar. Man kan ju hoppas att man har samma tur som hans far hade idag. Han sov till 08.30 och det var när Christian stod i dörren och skulle åka till bandyn.

Godernatt!  


RSS 2.0