Höstrusk och besök av morbror

Tiden rusar verkligen iväg i en rasande fart, oktober har inte mycket mer än en vecka kvar. Idag har det varit gråare än gråast, lite vindbyar och så ett fuktigt råkallt duggregn. Det är sådana här dagar som jag undrar varför man bor i detta landet, inte skönt någonstans!!!! Jo förresten, inne i en varm lägenhet nerbäddad i en skön soffa eller säng med en bra film, gott att tugga på och lite varmt thé eller i ett varmt skummande bad. Men det funkar ju liksom inte att befinna sig konstant på dessa två platser i säg 5 månader om året....

Sen senast har det hänt en hel massa saker. Förrutom det vanliga tjafset som jobba, handla, tvätta, fixa, trixa och bara vara så har: Min lillebror varit uppe och hälsat på. Han förgyllde vår vardag med ett besök från förra veckans torsdag till söndag. Det var verkligen kul att få en massa tid ihop och Theodor var såååå nöjd med att få ha morbror här. Hela fredagen var de lediga ihop och lekte väl igenom det mesta som hör till, lera, lego, tågbana, rita, kasta boll, titta film och en massa spring o bus. Det är härligt vad mycket man kan och vill hinna med när man är 2 1/2 :-)


Två coolingar på väg ut till en för dagen solig lekplats

I morgon packar vi oss iväg ner till Kalmar eller rättare sagt Läckeby där ett par mycket efterlängtade morföräldrar och moster bor.
Vi hade tänkt komma iväg strax efter lunch för att slippa den värsta fredagstrafiken, men klant-Madde tänkte ju inte på att meddela det i tid till chefen och vips så var det ett obligatoriskt möte på jobbet på fredagseftermiddagen.....så vi får väl se hur sent det bli innan vi rullar in på Stråkvägen.


Säg cheeeese!

Nej, dags att packa färdigt och se till att komma i säng. Önskar er alla en härlig höstig helg!!!


"Jag ska måla hela världen lilla mamma"- jag kan själv

Lördag kväll. Ätit  för mycket godis.... sådär så man mår illa. Sett på fotbollen som ju inte blev någon rolig historia om man håller på Sverige....också illa.

Annars har dagen bestått av hemmamys, shoppingtur i Solna C och ommålning av hall. Även tillverkning och uppätning av äppelpaj, middag, bad och barnprogram och så hann jag städa ur ett skåp där emellan.


Alla skulle hjälpa till och måla.....

Den lille målaren flyttade ut pottan från toaletten också, för han var noga med att inte gå ut i hallen som vi sagt att han inte fick när vi målade. Ordning & reda :-). Han har varit utan blöja precis hela dagen tom när han sov middag.

I går åt vi middag på mitt jobb. Vi har verkligen kört igång med världens bästa koncept i restaurangen,
GET MOV In´family kallar vi det. Det innebär att barnen äter fritt från en barnbuffé och sedan kan de, om man vil,l vara uppe i ett lekrum med tillsyn när föräldrarna äter sin middag. Detta kör vi vare fredag och lördag mellan kl 17-20 och i samband med detta kan man provträna på vår Health Club, låter väl inte så dumt!

Nu svider ögonen av trötthet och det där jädrans ögonlocket rycker.... Har haft ryckningar i höger ögonlock mer eller mindre varje dag i två månader nu. Borde kanske kolla upp det, känns lite jobbigt.

Sova kan säkert vara en bra idé, så jag säger godnatt och önskar er en fortsatt härlig helg!


Kalaskul helg med brandbilsfärd och höstmys

Varför går helgen så fort...

Vi har haft en skön mix av hemmamys och en massa annat skoj. Fredagkvällen åkte vi till vänner i Åkersberga och firade Nenne som fyllde år. Där var det lek och skoj för de små och äta, prata och träffas för oss stora.

Lördagen var vi hemma på förmiddagen. Var och köpte present till Noah 3 år. Efter lunch o sova så bar det iväg till Brandstationen i Kista där Noah´s pappa jobbar som brandman. Kalas i deras sporthall med gott om utrymme för bus och lek. Stor fin fikabuffé som mamma Sarah hade fixat. Som grande finale så kom den stora brandbilen fram och alla som ville åka en tur i korgen fick chansen. Theodor var förste man upp med ögon stora som golfbollar så for vi upp mot den gråregninga skyn. Där uppe hade de gömt en stor påse med godispåsar så lyckan blev om möjligt ännu mer komplett.


Här uppe står vi och vinkar ihop med Felix och Anna och "brandmanspappan" Martin

Shoppingtur i Kista Galleria efter det och sedan däckade vi hemma i TV-soffan.

Söndag idag. Röj och stök på förmiddagen för mig, lek ute för de andra två. Efter lunch så åkte Christian iväg till Solvalla för att förstärka ekonomin....och jag och Theodor tog pendeltåget in till cityför att fika med ett par vänner. Äkta höstrusk denna eftermiddag, blåsigt o regnigt, brrr. Tog en sväng på Åhléns och råkade köpa mig ett lyxigt läppglans. Ett sådant där som pirrar på läpparna och som sägs göra dem lite fylligare....
Se hela bilden

Nu ska jag ta mina plutiga läppar med mig in i badrummet och borsta tänderna, lägga mig i tid så det blir en bra start på veckan.

Godnatt!RSS 2.0