Kalas och kudden i ansiktet

Onsdag och en massa dagar utan bloggeri......igen.
Det har varit kalas och full rulle sedan i fredags
känns det som. Vår lilla bebis som pluppade ut på påskafton förra året har fyllt sitt första år och firats med buller och bång. Tårta och en massa paket på fredagen med farmor och farfar.
image34 
Stilig sommarhatt och en bondgård var några av de fina paketen som öppnades på fredagen.
image35
Tårtan från farmor & farfar

På lördagen hämtades mormor och moster på centralen. De kom direkt hem till en Madeleine som hade varit tidsoptimist som vanligt och inte hade bakat hälften av vad hon tänkt sig och som inte hunnit storstäda alls innan de kom. Mamma for runt med dammsugaren och jag skurade golv och röjde i alla hörn. Efter en välbehövllig middag med lax och vin så satte jag stackars mor på bakning. Jag gav mig på vaniljbullar och äppelbullar och mamma satt och rullade ca 60 chokladbollar. Christian utsåg sig själv till ballongblåsarkung och gick crazy med ballonger och serpentiner i varenda lampa, blomma och dylikt. Är det barnkalas så är det :-).
 image36

Josse hjälpte till med att blåsa ballonger
(de minuter hon kunde släppa händerna från datorns tangentbord)

Nädå, hon höll koll på kalasbarnet själv så att han inte hängde i benen på oss andra när vi fixidixade.

image37
En förväntansfull kalaskille väntar på sina gäster

Kalaset kändes jättelyckad med ca 20-25 gäster, en mix av våra stora och små vänner
. Theodor var lycklig där han skuttade runt bland alla glada människor. Som jag sagt förrut så är han verkligen en social partyprisse och det var inte sämre denna dag. Tårta, äppelbullar, majskrokar, rispuffar, russin och sockerfri saft, han ville aldrig sluta äta. Paketöppning och fiskedamm och en massa lek och bus. Behöver jag säga att han somnade gott när kvällen kom.

image38
Paketöppning

På självaste födelsedagen vaknade han dock lite tidigare än jag hade hoppats, 05.45 slog han upp de blå och det kändes inte som den optimala tiden att väcka övriga familjen för sång och paketer på sängen. Jag försökte få till en omsovning genom tankning av välling men han hade säkert födelsedagskänningar och var jättevaken. 06.45 gick det inte hålla honom kvar i sängen längre trots att jag nästan tömt leksakskorgen över honom. Smög in och väckte mormor & moster som inte hade ett paket med sig,  utan en hel väska hade de släpat med sig, vilken lyckost han är lilla mr Theodor.
image39
Pigg och glad bland en massa paket på morgonen. I bakgrunden ser vi ryggen på en inte lika pigg pappa

Momor & moster som ju också går under titlarna mamma och syster skulle flyga hem först på måndagskvällen så vi slog till med en shoppingtur där på måndagen. Det blev en massa trevliga timmar i Täby Centrum. En fika hemma i Solna och så var det redan dags att vinka av dem :-(

Igår jobbade Christian hemifrån pga sin förkylning ( som han haft svåra (läs döende) sviter av hela helgen). Dagen gick utan några större äventyr. På kvällen kände han sig så pass pigg att han orkade åka hem till en kompis för att kolla på fotboll. Jag laddade upp framför TV.n med tidning och en hel låda after eight och då ringde telefonen förstås. En massa bröllopssnack med min kompis Karolina som gifter sig den 14/6 och sedan ringde jag och ordnade med lite andra saker och mailade viktiga saker och vips så var min snörvliga, sportgalne make to be hemma igen. Klockan blev mkt som vanligt innan huvudet var på kudden. Den satt däremot fastklistrad i mitt osminkade ansikte bra länge denna gråsnöiga onsdag. Med 3 1/2 koppar kaffe i magen, 2 timmars förmiddags powernap med Theodor och en nästan 2 timmar lång promenad i det snöblandade regnet så började jag känna mig lite vaken. Var ute och gick med en av papporna i BVC-gruppen. Hans första dag som pappaledig och det var hans förtjänst att promenaden blev så lång, han har inte varit ute lika mkt som jag innan :-)

Annars har jag och Theodor badat skumbad och lekt med nya badleksaker ikväll, jättekul! Han hade sovit så mkt idag så han var inte intresserad av att sova kl 20.05 när jag la ner honom. Han sa dock inte så mkt först men när jag satt och klippte tånaglarna i badrummet och Christian var nere och bytte tvätt så hörde jag ett krafsande och bankande på väggen från sovrummet ut till hallen. Efter en stund kom det några höga -Mamma, mamma ifrån sovrummet. Så började det kastas napp och nalle på golvet. Jag möttes av en glad väldigt pigg gosse som stod i fotändan av sin vita spjälsäng när jag tillslut gav upp och gick in.

Han fick vara uppe och satt bla och kollade på Barnmorskorna på TV med mig. Sedan slocknade han utan protest kl 21.32.

Nu ska jag försöka komma i säng lite tidigare än vanligt.

Godnatt!

Kommentarer
Postat av: J o s s e

Himlans söta bilder
- din son ska du vara stolare än stolt över!! ;)

2008-04-11 @ 21:21:47
URL: http://lollipoppan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0